Inne

Slik får du et kjøkken skreddersydd til deg

I en jungel av muligheter har utallige kjøkkenkunder fått glede av ekspertisen Toril Huse Aasen (47) har opparbeidet seg gjennom 18 år som kjøkkenrådgiver. Nå har hun styrket laget med Martine Brockhus (30) i kjøkkenavdelingen i Bø.

– Jeg synes det er veldig fint at man har så mange muligheter nå, forteller Toril Huse Aasen og viser oss noe av utvalget i benkeplater. Her er alt fra tre til laminat og stein.

– Vi jobber med totalkonsept, så når du plukker ut kjøkken så plukker vi samtidig hva slags gulv, vegger og maling som passer til, så det ikke kommer noen overraskelser og at ting ikke passer inn, forteller hun og legger til:

– Du skal ha et kjøkken i 20-30-40 år, for Sigdal er kvalitet, det er ikke noe du skal måtte bytte ut etter 5-10 år. Da er det viktig å treffe riktig både på funksjonalitet og design, påpeker hun.

Inne -

Carlsen Fritzøe har kjøkkenavdelinger i Bø, Rjukan, Kristiansand, Skien, Sandefjord og Moss.

Hvitevarene har blitt leketøy for gutta

Takhøye skap og stekeovn i høyskap er noe de fleste kjøkkenkunder i Bø har på ønskelisten.

Dessuten er kjøleskuff, dobbel stekeovn (helst med damp) og moderne løsninger uten overskap, noe flere og flere etterspør.

– Det er ofte at damene bestemmer selve kjøkkenet, men når det kommer til hvitevarer, melder gutta seg på.

Toril viser frem en platetopp hvor du er garantert å slippe å overkoke pastaen, for platetoppen regulerer varmen etter råvare. Like bak er en kombistekeovn med damp i høyskap.

Inne -

– Her slipper man å bruke kokebok, for det er integrerte oppskrifter i ovnen. Enkelte har også stekesensorer, så du kan sette kaken inn i kald ovn, også sier ovnen ifra når den er ferdig. Hvitevarene har blitt litt leketøy, så det er gøy, smiler hun.

Blått og grått mest trendy

Å tilpasse kjøkkenet med en helt egen fargekode er blitt en suksessfaktor for kjøkkenavdelingen hos Carlsen Fritzøe. Har man forelsket seg i en fargekode, kan Sigdal-kjøkkenet leveres i nøyaktig den fargen.

– Her er i Bø er det mange som ønsker seg blå- og gråtoner, forteller Torils kollega Martine.

– Vil man ha en farge uten å helt vite hvilken, så har vi en malingsbar her hvor vi ofte finner frem ulike fargemuligheter for kundene.

Martine har bakgrunn som interiørdesigner og er spesialist på farge. Da hun begynte hos Carlsen Fritzøe, var kjøkkenavdelingen målet og nå jobber hun tett med Toril for å bli fullverdig kjøkkenkonsulent.

Inne -

Toril og Martines tips til deg som vil forfriske kjøkkenet raskt

  • Maling gjør mye med et kjøkken! Ta med bilder av kjøkkenet ditt til Carlsen Fritzø, så finner de alternative farger.
  • Skift benkeplate – vips får kjøkkenet et helt nytt uttrykk.
  • Bytt håndtak eller knotter. Dette er en liten endring som kan gjøre mye ut av seg.
  • På tegnetimen skaper Toril og Martine kjøkkenet etter ditt ønske, mens du følger utviklingen på storskjerm.

Tegner kjøkkenet på storskjerm

En stor del av Torils hverdag går med til kjøkkenveiledning for de som skal bytte ut kjøkkenet.

– På en kjøkkenveiledning forteller kunden om ønsker og behov og jeg får stilt spørsmål. Jeg tegner kjøkkenet mens de følger med på storskjerm, også utvikler vi kjøkkenet på et par timer, forteller Toril, som også er utdannet møbelsnekker.

Om man ønsker det, reiser Toril også på gratis hjemmebefaring.

– Når resultatet er klart sender vi en 3D-fil som man kan åpne på mobilen. De får VR-briller her hos oss, så kan de bevege seg rundt i sitt nye kjøkken når de kommer hjem.

Inne -

Herregårdskjøkken er en klassiker, men Torill avslører at det ofte er unge kjøkkenkjøpere som ønsker seg dette.

– Kommer man opp i alder vil man ha minst mulig vedlikehold, og da velger de ikke profilerte skap, påpeker hun.

Bø utmerker seg med svært mange kjøkkensalg.

– Hva slags rykte ønsker du at kjøkkenavdelingen skal ha?

– At vi er flinke i jobben vår og kan anbefale de riktige løsningene. For meg er det viktig å alltid tenke på kundens beste og ikke prakke på de ting de ikke har bruk for. Det er best i det lange løp og da kommer de tilbake om de trenger noe annet innenfor byggevare, avslutter Toril.

Ta kjøkkenpraten med ekte fagfolk hos Carlsen Fritzøe. Her finner du alt fra kjøkkeneksperter til håndverkere som kan hjelpe deg med å pusse opp og montere.

Slik er kjøkkenreisen hos Carlsen Fritzøe

  1. Finn ut hva budsjettet ditt er. Da finner du ut om du har råd til nytt kjøkken eller om du bare skal freshe opp det du har.
  2. Book en gratis tegnetime. Ta med en plantegning av huset. Da får du også råd om gulv, maling, vegger om du ønsker. Dette kan legges inn i tegningen.
  3. Resultatet får du i 3D og Carlsen Fritzøe gir deg VR-briller som gjør at du kan ta en virtuell vandring rundt i ditt nye kjøkken.
Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 31. mai 2018 | Kategori: Inne, Kjøkken, Uncategorized