Kjøkken

Så enkelt fornyer du kjøkkenet!

Her er tipsene du trenger for å oppgradere kjøkkenet ditt – fra nesten gratis, til noen titusener.

Du trenger ikke nytt kjøkken for å kunne glede deg over nye detaljer, du kommer nemlig langt med å fornye det også.

Få følelsen av å ha et nytt kjøkken

– Du kan for eksempel bytte benkeplate, fronter, vask, blandebatteri, håndtak og knotter. Selv om du bare gjør noen små endringer, vil du få følelsen av å ha et nytt kjøkken, sier selgerleder Mari Johansen hos Carlsen Fritzøe Moss.

Her serverer hun deg mange gode tips til hvordan du enkelt kan gi kjøkkenet ditt en facelift.

Kjøkkenvifte

Kjøkken - Røroshetta lager ventilatorhetter i akkurat den fargen du vil.

Røroshetta lager ventilatorhetter i akkurat den fargen du vil.

Fra å bli gjemt oppunder skapet til å bli brakt frem i lyset – kjøkkenviftene har blitt et blikkfang på kjøkkenet, forteller Mari.

– Mange fritthengende ventilatorer har nesten blitt som et møbel man gjerne vil vise frem. Røroshetta lager til og med ventilatorhetter i akkurat den fargen du vil, og som eksempel kan du velge en i samme farge som kjøkkenet ditt. Det vanligste er likevel fremdeles børstet stål, men stadig flere velger ventilator i kobber.

Og hvem har sagt at kjøkkenviften må henge i taket?

– Det er mange hus og leiligheter med store kjøkken. De har ofte øyer, og det er gjerne høyt under taket. Det har gjort at kjøkkenvifte i benken har blitt veldig in.

Kjøkken - Røroshetta metallventilator integrert i benken.

Røroshetta metallventilator integrert i benken.

Noe som er viktig hvis du skal kjøpe ventilator er komfyrvakt, som ble påbudt i 2010. Dette er en sensor som varsler hvis noe er galt. Du kan enten montere den selv, eller få den integrert i ventilatorene – slik som Røroshetta har på de fleste modellene.

Vinskap

Vi nordmenn får stadig mer kontinentale vaner, og det har ført til at vinskap for mange av oss har blitt en like naturlig del av kjøkkenet som oppvaskmaskinen.

– Det vanlige er vinskap eller vinskuffer man har under benken, men nå kan du få vinskap i høyskap også. På alle typer vinskap kan du velge om du vil ha en eller to soner – for eksempel en for hvitvin og en for rødvin. De med to soner egner seg også godt til lagring, forklarer Mari.

Kjøkken - Norcool vinskap under benken.

Norcool vinskap under benken.

Tidligere har vinskap som regel vært integrerte, men det har Miele gjort noe med. De har nemlig “tatt den helt ut”.

– En ny type Miele vinskap er like stort som et kjøleskap, og det er virkelig lekkert. Dessuten har det tre soner, hvilket gjør at du kan ha enda flere vinsorter der.

Blandebatteri

Kjøkken - Høye kraner med uttrekkbar tut er praktisk.

Høye kraner med uttrekkbar tut er praktisk.

Kjøkkenkranen har etter hvert blitt et viktig designelement på kjøkkenet, godt synlig som den er. Det går fremdeles mest av klassikerne i stål og krom, men også her begynner folk ifølge Mari å tenke nytt og annerledes.

– Vi selger mye vasker i komposittmateriale, så da går det en del blandebatterier i samme farge som vasken. Folk er også glade i høye kraner, og da gjerne med uttrekkbar tut. Ellers er messing blitt moderne igjen, og dette gir et varmt og hyggelig inntrykk.

Det er ikke en nyhet, men likevel – Quooker er et kjøkkenbatteri flere burde få øynene opp for.

– Denne gir kokende vann rett fra kranen. Du kan for eksempel lage tevann og koke tåteflasker, og dessuten er den barnesikker. Noe som også er bra med Quooker er at den er energisparende siden du ikke behøver å varme opp vann på platetoppen eller i vannkokeren.

Kjøkken - Kjøkkenbatteriet fra Quooker gir kokende vann rett fra kranen.

Kjøkkenbatteriet fra Quooker gir kokende vann rett fra kranen.

Det kan jo bety at Quooker faktisk er en investering på kjøkkenet som kan lønne seg!

Håndtak og knotter

Dette er kanskje den rimeligste og lettest måten å fornye kjøkkenet på. Og det er en spesiell type som har fått et oppsving de siste årene.

Skinnhåndtak går det en del av. Du får dem i flere farger, men vi selger mest i svart og brunt. Skinnhåndtak må behandles for at de skal holde seg, og de blir bare flottere etter hvert som tiden går, sier Mari.

Kjøkken - Scala Inframe kjøkken fra Sigdal med runde, enkle knotter.

Scala Inframe kjøkken fra Sigdal med runde, enkle knotter.

Hvis du ønsker mindre vedlikehold kan du gå for andre løsninger i sølv, stål, porselen, krom og kobber.

– Nå har det også kommet håndtak og knotter i messing, så vil du at de skal matche blandebatteriet er det fullt mulig.

Plater over kjøkkenbenken

Tidligere hadde vi gjerne fliser mellom benkeplaten og overskapet, men dette er i ferd med å endre seg. Nå kan Mari nemlig fortelle at det har kommet “enklere” alternativer, som i tillegg er lettere å holde rene.

Lettstelte og vakre veggplater som tåler vann

Kitchen Board er lettstelte og vakre veggplater som tåler vann. Du får dem i forskjellige typer – tykke med flismønster, og tynne du kan sette på flisene du har fra før. Med disse får du nytt kjøkken på én dag!

Hvis du ønsker kan du få noe over kjøkkenbenken som ingen andre har. Med Glamitec kan du enten velge ferdige designede glassplater, eller du kan designe dine egne. Kanskje du vil ha et bilde av familien fra ferieturen i sommer, av barna da de var små eller utsikten fra hytta? Her er det kun fantasien som setter begrensningen.

Kjøkken - Kul detalj fra Sigdals klassiske kjøkken, Herregaard.

Kul detalj fra Sigdals klassiske kjøkken, Herregaard.

Kom til Carlsen Fritzøe og ta byggepraten!

Har du lyst til å fornye kjøkkenet ditt, men vet ikke helt hva du skal gjøre eller hvordan du skal gjøre det? Eller trenger du rett og slett en kickstart for å komme i gang?

Gode råd og veiledning uansett størrelse på prosjektet ditt

I så fall bør du ta turen innom nærmeste Carlsen Fritzøe og ta byggepraten, noe som er spesielt viktig når detaljene skal på plass. Hos oss får du gode råd og veiledning uansett størrelse på prosjektet ditt. Vi formidler også de beste håndverkerne der du bor hvis du foretrekker å la andre gjøre jobben. Hos Carlsen Fritzøe er du nemlig i trygge hender blant ekte fagfolk – hele veien.

Du kan også fornye kjøkkenet på andre måter, for eksempel med en ny benkeplate eller et strøk kalkmaling.

Publisert: 13. apr 2018 | Kategori: Kjøkken