Inne

Pusse opp kjøkken? Dette må du vite før du begynner

Hva koster det å pusse opp et kjøkken? Hvilke tips og triks bør du vite om? Og hvilke muligheter har du når det gjelder kjøkken, hvitevarer og gadgets? Slik går du frem når du skal skape drømmekjøkkenet ditt.

Inne - Sigdal Amfi Eik er et moderne kjøkken inspirert av naturen.

Sigdal Amfi Eik er et moderne kjøkken inspirert av naturen.

Går du med planer om å pusse opp kjøkkenet? Når er det i så fall på tide å sette i gang? 

– Det gjør du når du har lyst på noe nytt, eller kjøkkenet begynner å bli slitt, sier kjøkkenspesialist Siw-Mette Reinertsen hos Carlsen Fritzøe Sørlandsparken.

– Lavpriskjøkken skiftes som regel oftere, gjerne innen 10 år. Med et Sigdal-kjøkken er 20 til 25 år vanlig, men jeg har hatt kunder her som har hatt kjøkkenet sitt i hele 35 år. 

– Jeg har fått drømmekjøkkenet mitt

Trender, farger, materialer og gadgets

Inne - Grått kjøkken i Sigdal Scala med praktisk kjøkkenøy.

Grått kjøkken i Sigdal Scala med praktisk kjøkkenøy.

Carlsen Fritzøe har store kjøkkenutstillinger i 
 • Moss
 • Rjukan
 • Sandefjord
 • Skien
 • Sørlandsparken

Når du skal pusse opp kjøkkenet er det vanlig å undersøke på forhånd – ta en tur på nettet, lese magasiner og bli inspirert. Hva er trendene, hva er det folk ønsker seg og hva finnes av muligheter?

– Trendene nå er naturmaterialer som går over i det organiske, som stein, marmoreringer og tre. Det går også mye i ton-i-ton. Ellers har den mørke trenden endret seg fra svart og mer over i de varme tonene. Så har vi de populære trendfargene på kjøkken, som brun, grå, beige, blå og grønn. Dessuten blir hvitt stadig mer populært igjen, forklarer Siw-Mette. 

Grønn, blå, grå eller svart? Slik påvirkes du av kjøkkenfargen

Inne - Sigdal Line Inframe i mørkeblå.

Sigdal Line Inframe i mørkeblå.

Også på hvitevarer har vi preferanser, og mange ønsker at fargen på disse skal matche kjøkkenet. Et eksempel er Miele som har hvitevarer i hvitt og grått glass, og fargen matt sort blir stadig mer populær. 

– Noe som er høyt oppe på ønskelisten til de fleste er at de vil ha ventilasjon integrert i koketoppen. En annen trend er store, doble frittstående komfyrer fra Falcon – altså at de ikke er innebygget, og dermed blir vist mer frem. 

Naturmaterialer som går over i det organiske, som stein, marmoreringer og tre.

Visste du at av alle innovasjoner i hjemmet, skjer de fleste på kjøkkenet? Nettopp derfor finnes det mange spennende, nyttige og morsomme kjøkkengadgets du kan velge blant. Noen har du sikkert hørt om fra før, mens andre nok er mer ukjente. 

– Av de mer kjente er dampovn, integrert kaffemaskin og integrert vinskap. Da vil vi ha alt fra samme produsent og i samme serie slik at det matcher med de andre hvitevarene. I tillegg vil mange ha kjøleskuff, og ladeskuff til mobil og nettbrett. Ta med Quooker – vannkranen det kommer kokende vann ut av. 

Og det er ikke alt. Du kan få smarte kjøkkenløsninger, og LED-lys i skap og skuffer, heve- og senkehyller, nedfelte stikkontakter, TV, skjulte høyttalere og mye, mye mer. Ta gjerne en kikk på hva du kan få av kjøkkengadgets – det er ofte billigere enn du tror.

Sørg for å få med gadgets til kjøkkenet

Dette koster det å pusse opp et kjøkken

Inne - Hvorfor skjule alt det fine? Sigdal Line i grå.

Hvorfor skjule alt det fine? Sigdal Line i grå.

Når du skal sette opp et budsjett for kjøkkenet ditt, er det visse ting du må huske på.

– I tillegg til selve kjøkkenet og hvitevarene, er det er lurt å ta med kostnader til rørlegger, elektriker og montering. Tenk også på gulv, vegger og vinduer forteller Siw-Mette.

Inne - Sigdal Line med samme fargetoner i hele rommet.

Sigdal Line med samme fargetoner i hele rommet.

Selve kjøkkenet koster fra 50 000 kroner og oppover, og det er nok ingen overraskelse at jo mer detaljer, desto dyrere blir kjøkkenet. Her får du en liten oppsummering av hva du kan få i ulike prisklasser. 

Rimelig kjøkken

– Vi har mange fine lavprismodeller på kjøkken, og du kan velge blant flere flotte benkeplater i laminat. Det betyr at du kan få et kjøkken i Sigdal-kvalitet, selv på et lavt budsjett. Et godt tips her er at det blir rimeligere hvis du har mer skap enn skuffer.

Derfor bør du velge kjøkkeninnredning fra Sigdal

Medium kjøkken

Inne - Nyheten pocket doors fra Sigdal. Husk detaljer som vinskap.

Nyheten pocket doors fra Sigdal. Husk detaljer som vinskap.

– Her kan du få kjøkken med malte MDF-modeller, både slette og med profiler. Du kan også få litt mer kostbare fronter, gjerne i kombinasjon med litt dyrere benkeplater. Dessuten sparer du på å ikke velge toppmodellene, og heller gå for rimeligere hvitevarer. 

Eksklusivt kjøkken

– I toppsjiktet har vi både slette og profilerte malte eikeprofiler, og benkeplater i stein, Corian og keramikk. Du kan velge inframe, altså plassbygde modeller med innramminger. En nyhet er pocket doors, der dørene glir inn i skapet. Da kan du ha åpent eller lukket kjøkken når du vil. 

3 Herregaardkjøkken fra Sigdal – 3 forskjellige budsjetter

– Hvor bør man legge pengene, og hvor kan man knipe inn litt? 

– Generelt sett, tenk først på hva er det som er viktig for deg. Et eksempel på hvordan du kan spare penger er å droppe overskap, da får du et mer åpent og luftig rom. Ellers kan du ta en fin laminatplate istedenfor en benkeplate i stein, velge hvitt kjøkken og heller sette farger på vegger og detaljer. Selv ville jeg heller kjøpt rimeligere hvitevarer, og så lagt pengene i et skikkelig kvalitetskjøkken.

Når du kjøper Sigdal-kjøkken kan du velge mellom 2000 farger!

Hva kan du gjøre og ikke gjøre selv?

Inne - Sigdal Amfi Lakriz med matt sort front og nyheten pocket doors.

Sigdal Amfi Lakriz med matt sort front og nyheten pocket doors.

For å spare penger kan det være fristende å gjøre mye eller alt arbeid selv når du skal pusse opp kjøkkenet. I så fall har vi et godt råd: Ikke gjør det. Vær ærlig mot deg selv om hva du kan, og enda viktigere – hva du ikke kan.

– Det aller første du kan ta er riving og bortkjøring. Ellers klarer de fleste sparkling, maling og legge et klikkgulv. Når det gjelder selve monteringen kommer det an på hvor nevenyttig du er, men for finishens skyld anbefaler vi at du bruker kjøkkenmontørene. Husk også at med Sigdal trenger du ikke å skru sammen skuffer og skap – de kommer ferdig montert.

Inne - Trender kommer tilbake i nye former. Sigdal Granli i Refined Yellow.

Trender kommer tilbake i nye former. Sigdal Granli i Refined Yellow.

Et av de lekreste kjøkken vi har levert!

Og så er det tingene du ikke kan eller bør knipe på. Visse typer arbeid er det ikke engang tillatt å utføre dersom du ikke er autorisert. Dersom du likevel velger å gjøre det gjør det kan det koste deg dyrt i ettertid.

– Kjøkkenmontørene er ikke noe du strengt tatt må ha, men det hadde jeg ikke spart på. Ellers er det de åpenbare tingene du ikke har lov til å gjøre selv, som elektriker- og rørleggerarbeid. 

Dette er for øvrig fagfolk Carlsen Fritzøe kan skaffe til deg. Vi kjenner nemlig de beste håndverkerne der du bor, og de er bare noe av hjelpen du kan få når du skal pusse opp kjøkkenet – eller andre rom. 

Skal du pusse opp mer enn kjøkkenet? Dette koster en totalrenovering

Slik hjelper Carlsen Fritzøe deg fra A til Å 

Fordeler ved å kjøpe kjøkken hos Carlsen Fritzøe
 • Alt på ett sted
 • Gratis tegning og hjemmebesøk
 • Fagpersoner som hjelper til med farger, design og funksjonalitet
 • Egne montører
 • Stort utvalg av modeller og gadgets
 • 2000 farger
 • Stort utvalg av utstillinger
 • Se kjøkkenet ditt med VR-briller før du bestiller

Når du drar til Carlsen Fritzøe får du mange fordeler med på kjøpet når du skal pusse opp kjøkkenet – vi er nemlig med deg gjennom hele prosessen, i tillegg til at du får alt på ett sted. 

– Vi leverer det aller meste til oppussing av kjøkken, og du får hjelp med hele totalpakken: Hva som passer sammen av farger, materialer, veggplater, vinduer og gulv, i tillegg til soner – det krever litt ekstra planlegging slik at kjøkkenet passer med resten av boligen. 

– Hvordan bør jeg gå frem?

– Start med å ta alle mål og noen bilder av kjøkkenet ditt, og så kan du booke tegnemøte hos oss på telefon eller via internett. Du får mye godt ut av å bruke en profesjonell kjøkkentegner, siden vi ser muligheter og kan komme med mange løsninger du ikke har tenkt på. Du kan gjerne ta turen til varehusene som har kjøkkenutstillinger, ta en runde og kikke, og bli inspirert. Så kan du jo booke tegnetime samtidig? I tillegg tilbyr vi tegnemøte online. Da tegner vi her, mens du er med hjemmefra. Dersom du ønsker, kan vi også komme på hjemmebesøk til deg. 

Grepene som ga Britt et wow-kjøkken

Inne - Siw-Mette Reinertsen og våre andre kjøkkenspesialister hjelper deg med hele oppussingen.

Siw-Mette Reinertsen og våre andre kjøkkenspesialister hjelper deg med hele oppussingen.

Når kjøkkenet er bestilt, skaffer Carlsen Fritzøe alle fagfolkene du trenger.

– Dersom du skal ha kjøkkenmontør kommer de og kontrollmåler. Det gjør at det er vi som er ansvarlig for tilpasning og levering av kjøkkenet, og ikke du som er kunde. Så med oss kan du bare slappe av – du behøver ikke å tenke på noe når du skal pusse opp kjøkkenet. 

– Så i prinsippet holder det at jeg tar mål og mobilbilder av kjøkkenet mitt, så gjør Carlsen Fritzøe resten?

– Det fikser vi! Og husk – for å få et flott sluttresultet når du skal pusse opp kjøkkenet er det alltid smart å gjøre et godt forarbeid.

Kjøkken fra A til Å – den komplette kjøkkenguiden

Inne - Sigdal Scala Inframe i en jordlig grønntone.

Sigdal Scala Inframe i en jordlig grønntone.

Har du et prosjekt på gang? DET FIKSER VI!

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender, med gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 7. mai 2020 | Kategori: Inne, Kjøkken