Kjøkken

Nytt og eksklusivt kjøkken på tre forskjellige budsjetter

Mange lar det bli med tanken når det gjelder nytt kjøkken fordi de tror det er for dyrt. Men det er gjerne før de undersøker hva det faktisk koster. For selv det fineste og mest elegante kjøkken kan få en adskillig lavere prislapp enn du trodde var mulig.

– Kjøkken vi selger til privatmarkedet koster fra 70 000 til over 600 000 kroner. Det kommer an på budsjettet ditt og hva du selv vil legge i det, sier kjøkkenspesialist Siw-Mette Reinertsen hos Carlsen Fritzøe Sørlandsparken.

– Gjennomsnittet ligger på mellom 200 000 og 300 000 kroner, og da er alt inkludert: Kjøkken, montering, hvitevarer, vasker, kraner, benkeplate, håndtak, ventilator – alt som hører til på kjøkkenet ditt for å gjøre det komplett.

Norsk håndverk på sitt aller beste

Carlsen Fritzøe er forhandler av Sigdal, som siden 1950 har levert norskproduserte møbelkjøkken med solid håndverkskvalitet. Vi har 25 topp moderne varehus, og i syv av dem – Sandefjord, Skien, Arendal, Rjukan, Bø, Moss og Sørlandsparken – er det i tillegg store og flotte kjøkkensentre.

Hos Siw-Mette er det så mye som 18 kjøkken fordelt på 1400 kvadratmeter, og et som er svært populært og aldri går av moten er Herregaard, som du får i Palett og Eik Palett. Dette er, som Sigdal selv sier, “et klassiske årgangskjøkken med sjel som lever opp til navnet, og er drømmen for deg som har et dedikert forhold til matlaging både til hverdag og fest.”

18 kjøkken fordelt på 1400 kvadratmeter

– Herregaard er uten tvil en tidløs klassiker. Det er et eksklusivt kjøkken, samtidig har det egenskapene til et svart skjørt – det blir hva du vil det skal være og det passer alltid. Jeg sier ofte til kundene mine at hvis du har et Herregaardkjøkken, kan du ta en stor kurv med røde roser og få sørlandsstilen. Eller du kan ta en vase med liljer og orkideer og få den minimalistiske stilen. Dette er kjøkkenet for alle stilarter!

Kjøkken - Sigdal Herregaard Inframe lysegrønn.

Sigdal Herregaard Inframe lysegrønn.

Herregaard passer til alle hustyper, men det selges mest til mer herskapelige og klassiske hus. Når det er sagt har Siw-Mette også levert Herregaard til leiligheter – ja, til og med til funkishus. Men da har kjøkkenet gjerne lange og stramme linjer.

Herregaard er uten tvil en tidløs klassiker

– Det som også er litt interessant er at den yngre generasjonen velger Herregaard, mens eldre velger strammere, legger hun til.

Her kan du lese mer om kjøkkentrendene akkurat nå.

Tre kjøkken – tre priser

Når man ser på Herregaard er det lett å tenke at med et slikt håndverks- og detaljarbeid, så må det jo være et dyrt kjøkken. Men det må det ifølge Siw-Mette slett ikke være:

– Det kommer helt an på oppsett og størrelse, og pengene ligger i detaljene. Jeg pleier også å si til kundene at et lekkert og gjennomtenkt oppsett ikke koster noe mer enn et kjedelig og dårlig oppsett – antall skap koster jo det samme. Så bruk tid på planleggingen!

Under ser du eksempler på tre tegninger av Herregaard i det samme rommet, i forskjellige prisklasser. Benkeplate i laminat er inkludert i prisen, men ikke vask. Dette er slik det blir seende ut når du booker tegnetime med Siw-Mette, eller en annen ekspert i en av Carlsen Fritzøes kjøkkensentre.

Liten Herregaard – 62 500 kroner, ventilator er ikke inkludert

Kjøkken - Liten Herregaard.

Liten Herregaard.

– Dette er en enkel og klassisk Herregaardsløsning med standard overskap til taket og integrert ventilasjonsløsning i skap. Det som gjør at dette er en litt oppgradert modell er at hvitevarene også er integrert, og det er store fulldempede skuffer og takhøy løsning. Dette er litt luksus til ikke alt for mye penger.

Litt luksus til ikke alt for mye penger

Hele Sigdal-sortimentet er for øvrig såpass oppgradert i seg selv at du ikke får nedstrippede kjøkken: Uansett hvilken løsning du velger er alle skuffer fulldempet, tåler høy vektbelastning og har de samme frontene.

Medium Herregaard – 123 000 kroner, “Tradisjonshetta” er inkludert

Kjøkken - Mellom Herregaard.

Mellom Herregaard.

– Her har vi oppgradert litt. Kjøkkenet er mer funksjonelt med blant annet ovn i et høyskap, som det er gjort plass til to av – og som jo rommer mye. Her har du også flere skuffer, siden du får frigjort plass under koketoppen. I tillegg er det lekre vitrineskap med rutesprosser som går ned til benken. Grua, den som skjuler ventilatoren, har fått samme front som resten av kjøkkenet. Dette er en dyrere løsning, men fortsatt på et fornuftig budsjett.

Stor Herregaard – 196 000 kroner, “Tradisjonshetta” er inkludert

Kjøkken - Stor Herregaard.

Stor Herregaard.

– Dette er en herskapelig variant som har det meste av det et Herregaardkjøkken kan inneholde. Her er det lagt inn elegante vitrineskap både til benk og som overskap. Legg merke til at vitrineskapene som ikke går ned til benken er lukket. Det gjør at du får lekre glasskap med hverdagsfunksjon, altså at du ikke ser bak dørene, men likevel får sprosseeffekten.

Noe annet som gjør denne modellen eksklusiv er den åpne hyllen med fremtrukket nisjeløsning. Dette gir en dyp og fin benkeplate rundt koketoppen, og gjør at den kommer lenger inn i kjøkkenet. Også grueløsningen er oppgradert.

– Det som også er med på å løfte dette kjøkkenet er at det har både gesimslist og taggelist, og hvis du ser på høyskapet til høyre har du en dekkside som ser ut som kjøkkenfronten. I tillegg er det en hjørnepyntestolpe, slik at du ser pynten fra to sider. Det er også pyntestolper helt til venstre, og på hver side av glasskapene ned til benken. Dette er vakre detaljer som også koster litt, og som forsterker det herskapelige og eksklusive preget.

Forsterker det herskapelige og eksklusive

Prisen bestemmes med andre ord av hvilke løsninger du velger. Du kan få tegnet et enkelt og rimeligere kjøkken, eller få det skreddersydd etter dine ønsker.

Vet du forresten hvilken kroppsdel du skal bruke når du velger nytt kjøkken?

Farger, benkeplater og hvitevarer

Hvite kjøkken har vært vanlig i mange år, men som ellers i hjemmet – nå begynner vi å sette pris på mer farger rundt oss.

– Sigdal leveres i 18 standardfarger og 47 tilleggsfarger. I tillegg får du valgfrie NCS-farger, som er Europas mest brukte system for fargebeskrivelse. Denne leverer vi opp til S 8000-N, altså matt sort.

– Hvilke hvitevarer passer til Herregaard?

– Alle. Nå har vi begynt å levere en del farget glass, for eksempel brunt, grått og hvitt som matcher fargen på kjøkkenet. Tradisjonelle hvitevarer i stål passer.

Siw-Mette foretrekker integrerte hvitevarer. Vel og merke bortsett fra når det kommer til frittstående og nostalgiske, men likevel moderne storhusholdningskomfyrer – som har blitt veldig populære.

– Jeg pleier å anbefale kundene å se nærmere på disse. Du får to ovner, grill og mange kokepunkter. Så med tanke på hva du får er det ikke sikkert det blir mye dyrere enn om du kjøper tingene hver for seg. Dessuten er det et flott møbel du kanskje tar med deg videre.

– Og benkeplater?

– Alle her også – både laminat, kompositt, tre, stein, corian, keramikk og marmor. Som med resten av kjøkkenet og hvitevarene kommer det an på hvilket budsjett du har og stilretningen du ønsker.

Kjøkken - Herregaard Eik mørk grå detalj.

Herregaard Eik mørk grå detalj.

Få kjøkkendrømmen oppfylt

Tro ikke at når du kommer til Carlsen Fritzøe, så får du kun en tegnetime med noen anbefalinger og kjøkkenet levert på døren hjemme noen dager etterpå. I alle ledd er du nemlig i trygge hender blant ekte fagfolk:

  • Om du ønsker det kan en kjøkkenekspert komme hjem til deg og ta mål.
  • Du kan få hjelp av en montør til å få satt opp kjøkkenet ditt.
  • I tillegg formidler Carlsen Fritzøe de beste snekkerne, elektrikerne og rørleggerne der du bor.

– Du får alt fra idé til ferdig kjøkkendrøm: Et godt oppsett, gulv, farger, hvitevarer, benkeplate, vask, kran, ventilatorer – og selve kjøkkenet, selvsagt. Så vi gjør hele totalprosjektet om du ønsker det, sier Siw-Mette.

Du får alt fra idé til ferdig kjøkkendrøm

Sigdal Herregaard er altså et godt bevis på at selv det lekreste og mest eksklusive kjøkken kan koste omtrent så lite eller så mye du vil.

– For meg personlig liker jeg at huset og kjøkkenet snakker sammen. Velger du Herregaard har du et kjøkken som alltid løfter rommet, og dermed huset det er i.

Publisert: 7. jul 2017 | Kategori: Kjøkken