Inne

Ny trend: Monokromt kjøkken – se så fint Eli Linea har fått det!

Når du velger den samme fargeskalaen i alle rom i hjemmet ditt skaper du en lekker og gjennomført helhet. Se bildene og filmen av leiligheten til Eli Linea og la deg inspirere!

Inne - Eli og Siw-Mette samarbeidet gjennom hele prosessen.

Eli og Siw-Mette samarbeidet gjennom hele prosessen.

Eli Linea Nøstvold Svalastog er egentlig lærer, men jobber deltid i kjøkkenavdelingen på Carlsen Fritzøe Sørlandsparken innimellom. Da hun skulle ha nytt kjøkken i leiligheten sin var det derfor ingen tvil om hvor hun skulle kjøpe det. 

Siden Eli Linea selv ikke er kjøkkenkonsulent, fikk hun god hjelp av kollegaen Siw-Mette Reinertsen. Hun har tidligere fortalt om blant annet hvordan du påvirkes av kjøkkenfargen og hva du må tenke på når du skal pusse opp kjøkkenet. Før hun snakket med Siw-Mette hadde Eli Linea funnet frem bilder på Pinterest og tatt nøyaktige mål av kjøkkenet. 

Når det ikke er så mange kontraster får du et rent og harmonisk preg

Inne - Til venstre kjøkken av ukjent opphav, til høyre Sigdal Uno Palett i Almond Beige fra Jotun.

Til venstre kjøkken av ukjent opphav, til høyre Sigdal Uno Palett i Almond Beige fra Jotun.

– Siw-Mette og jeg har samme stil og smak, så det var gøy å samarbeide med en som forsto hva jeg mente. Jeg hadde mange ideer og tanker om hvordan jeg ville ha kjøkkenet, og hun har alltid mange gode innspill for kundene våre. Vi spilte ballen frem og tilbake mens jeg var på jobb, så tegnet hun forslag, og til slutt fikk vi et funksjonelt og lekkert monokromt kjøkken. 

Hva betyr monokromt?

Inne - Plassbygde hyller og hjemmelaget sjakkbrett av benkeplater.

Plassbygde hyller og hjemmelaget sjakkbrett av benkeplater.

Eli Linea forklarer at monokromt betyr at du tar utgangspunkt i én farge, og så setter sammen nyanser av denne fargen.

– Dette er et nyere begrep, og det er så å si det samme som fargesettingsmetoden «ton-i-ton». Selv valgte jeg en varm beige fargeskala, så i leiligheten min går det fra lys beige til mørkebrunt med noen innslag av sort. Du kan velge hvilken fargeskala du vil, og i trendbildet nå er det mye røde, blå og grønne monokrome paletter.

Carlsen Fritzøe har store kjøkkenutstillinger i 
 • Moss
 • Rjukan
 • Sandefjord
 • Skien
 • Sørlandsparken

Om det er stilig med monokrome farger? Det er bare å se på bildene og filmen. Og istedenfor å velge mange ulike farger, spesielt hvis du har liten plass, gir det mange fordeler når du velger monokromt. 

– Når det ikke er så mange kontraster får du et rent og harmonisk preg. Det blir ingen kraftige overganger på flatene og grensene i interiøret viskes ut, hvilket gjør at rommet fremstår som større og luftigere. Den monokrome fargesettingen gjør også at formene i interiøret kommer bedre frem. 

Kjøkken fra Sigdal

Da Eli Linea skulle velge kjøkken hadde hun to krav: Kjøkkenet skulle være lyst og moderne med slette flater, og det var viktig at hun fikk det i nøyaktig den fargen hun ønsket.

Inne - Husk detaljer som nedfelt vask.

Husk detaljer som nedfelt vask.

– Derfor ble det Uno Palett fra Sigdal, som har valgfri NCS. Det betyr at du kan velge mellom nesten 2000 farger. Jeg gikk for Almond Beige fra Jotun, som er en varm og dempet tone. 

Inne - Lekre brune knotter fra Sigdal.

Lekre brune knotter fra Sigdal.

Ved hjelp av Siw-Mette har hun fått mange smarte løsninger på kjøkkenet sitt. Blant annet er ventilatoren montert og skjult i en kasse av gips, og benkeplaten er 10 centimeter dypere enn vanlig slik at det blir bedre arbeidsplass på den. 

– Den er i laminat og ligner på terrazzo, altså at det ser ut som benkeplaten er laget i stein. På Pinterest fikk vi ideen om å la benkeplaten fortsette på veggen bak, istedenfor å bruke fliser eller kjøkkenplater. Da er fordelen at du slipper å få inn mange materialer, og du får en fin helhet. I tillegg får du en sone som er lett å rengjøre. Og så ser det jo litt eksklusivt ut når benkeplaten fortsetter opp på veggen!

Inne - Terrazzo benkeplate.

Terrazzo benkeplate.

Monokromt i hele leiligheten

Det er ikke bare på kjøkkenet helheten er i behold, for Eli Linea har beholdt den samme fargeskalaen i hele leiligheten. 

Inne - Til og med denne klokka har Eli laget.

Til og med denne klokka har Eli laget.

 – Den er bare på 36 kvadratmeter, så den er ikke spesielt stor. Med monokrome farger skaper du en god flyt mellom rommene – har du forskjellig fargeskala i hvert rom kan det fort se litt “oppstykket” ut.

Og det er ikke bare de store flatene som har fått fargeskalaen.

– Veggfargen er brukt på en plassbygget veggreol og alle større oppbevaringsmøbler. Skohyllen er selvbygget i heltre eik hobbyplater, mens veggreolen er bygget av hvite hobbyplater – begge er kjøpt hos Carlsen Fritzøe. Disse og alle større oppbevaringsløsninger er malt i samme farge som vegger og tak, Soothing Beige fra Jotun, slik at de sklir inn i interiøret. 

Inne - Soverommet før og etter, med Rival skyvedører med sorte sprosser.

Soverommet før og etter, med Rival skyvedører med sorte sprosser.

Fordeler ved å kjøpe kjøkken hos Carlsen Fritzøe
 • Alt på ett sted
 • Gratis tegning og hjemmebesøk
 • Fagpersoner som hjelper til med farger, design og funksjonalitet
 • Egne montører
 • Stort utvalg av modeller og gadgets
 • 2000 farger
 • Stort utvalg av utstillinger
 • Se kjøkkenet ditt med VR-briller før du bestiller

I tillegg har hun en glassvegg til en skyvedørsgarderobe fra Rival som fungerer som en romdeler mellom soverommet og stuen. Men hvordan kom hun på denne smarte ideen?

– Det er ikke vinduer der jeg har sengen, så da var alternativene å lage en halvvegg eller la det være åpent. Jeg ville heller ikke dele opp rommet, for da ville leiligheten virke mindre. Med glassdøren har jeg fått en fleksibel vegg som kan åpnes og lukkes. Jeg har dessuten lystette gardiner, slik at jeg får det mørkt på soverommet.

– Og du fant alt på ett sted?

– Ja, det er Carlsen fritzøe som har levert absolutt alle løsninger. 

Fikk drømmekjøkkenet

Oppussingen er ferdig, og om Eli Linea ikke fikk halve kongeriket, fikk hun hele leiligheten og kjøkkenet akkurat slik hun ønsket.

Inne - Lekre detaljer og plassbygdhylle i monokrome farger.

Lekre detaljer og plassbygdhylle i monokrome farger.

– Det gjorde jeg absolutt. Jeg føler jeg har fått det slik jeg så det for meg. Kall det gjerne en god oppsummering av ideene. Det jeg liker aller best er de harmoniske fargene og de lettstelte flatene. 

– Har du noen gode tips til andre som er på jakt etter nytt kjøkken?

– Det er viktig at du tenker ut et budsjett på forhånd. I tillegg er det veldig mange som venter med å oppsøke kjøkkenkonsulent først når de er klare til å bestille, men gjør det heller motsatt slik at du får med en ekspert på hele prosessen, sier Eli Linea før hun avslutter: 

Legg turen til Carlsen Fritzøe, da får du profesjonell hjelp med materialer, funksjoner og fargevalg. Du kan velge så mange andre fine farger enn hvitt og sort, og det kan en av kjøkkenkonsulentene våre hjelpe deg med! 

Inne - Eli i sin gjennomførte leilighet. Hun har laget bilde av malingrestene.

Eli i sin gjennomførte leilighet. Hun har laget bilde av malingrestene.

Har du et prosjekt på gang? DET FIKSER VI!

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender, med gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 9. jul 2020 | Kategori: Inne, Kjøkken