Kjøkken

Kjøkkentrendene som varer i årevis fremover

Når du først skal bruke mye penger på å pusse opp et rom som skal skal vare et tiår eller to, kan det være greit å vite hva som er smart å velge av løsninger, materialer, farger og tilbehør.

Med de riktige valgene unngår du nemlig å velge noe som ser bra ut i dag, men som får deg til å angre i morgen.

Trendene som holder seg

– Det vi ser i dag er at det visuelle og estetikken er like viktig som funksjon. Kjøkken har jo ofte åpen løsning og er et sosialt punkt i hjemmet, sier Siw-Mette Reinertsen, som er kjøkkenspesialist hos Carlsen Fritzøe Sørlandsparken.

Hun vet med andre ord alt om hva du bør og ikke bør velge på det nye kjøkkenet ditt.

– Med åpen løsning har det derfor blitt veldig populært med usynlig ventilasjon, som kan være både i taket og i koketoppen. Mange velger den franske stilen med løse hyller og frie moduler, og noen foretrekker den engelske stilen med frittstående storkjøkkenkomfyrer.

Populært med usynlig ventilasjon

Hvitt kjøkken har vært med oss lenge, og selv om det nok aldri blir helt “feil” har ønsket om mer farger i hjemmet flyttet seg fra stuen og inn på kjøkkenet. Selv om røde kjøkken var litt i vinden for noen år siden, våger vi ikke å ta den helt ut enda. Men hvilke farger er det som utmerker seg?

– Grått og sort, enkelt og greit. Vi leverer i tillegg ganske mange kjøkken i grønt og mørkeblått. Folk velger mindre hvitt, hvis de da ikke går for tofarget kjøkken – som jo er en trend. Ellers ønsker vi mer innslag av naturfarger, med elementer fra ild, jord og luft, forteller Siw-Mette.

Vi har også begynt å leke mer med trematerialer, stein og betong. Og du får gjort mye med uttrykket på kjøkkenet ditt med tapet, maling, fliser og kjøkkenpanel. Mulighetene er nær sagt uendelige.

Leke mer med trematerialer, stein og betong

– På selve kjøkkenet er synlig tre, og da gjerne malt, på full fart tilbake. På benkeplatene holder fortsatt marmor og matt granitt stilen. Nå kommer i tillegg tynne laminater.

Metaller blir stadig mer etterspurt. Eksempler på dette er retro knotter og håndtak i messing, og blandebatterier i messing eller matt sort. Mange velger også håndtak i skinn, sier Siw-Mette.

– Og så ser vi at det puttes inn mer elektronikk og gadgets på kjøkkenet: LED-lys i skuffer og skap, heve- og senkehyller, ladere i skuffer, TV, skjulte høyttalere og andre smarte løsninger.

Kjøkken - Retro kjøkken med moderne løsninger.

Retro kjøkken med moderne løsninger.

Så er spørsmålet: Bør man velge kjøkken etter trend, gå for personlig stil – eller kanskje velge en kombinasjon? Siw-Mette har svaret:

– Jeg tenker individualisme – at du får et nytt preg, men at du får inn noen innslag av trend som du kan endre på. Si det er trendy med messingknotter eller skinnlapper, så kan du enkelt bytte ut det med stålknotter senere, hvis trenden endrer seg.

Sigdalkjøkken

På Carlsen Fritzøe finner du kjøkken fra Sigdal. Årsaken til at denne norske produsenten er valgt, er ikke tilfeldig. Sigdal er nemlig et norskprodusert møbelkjøkken med solide håndverkstradisjoner, forteller Siw-Mette.

– Det som utmerker seg med Sigdal er mangfoldet i stil og farger. Det er høy kvalitet, og du kan blant annet belaste skuffer og skap med mye vekt. Sigdal tilbyr mange spesialtilpasninger, som kundene gjerne ønsker i dag.

Hun ramser opp de modellene som er mest trendy akkurat nå:

Herregaard

Kjøkken - Herregaard hvit.

Herregaard hvit.

– Dette er en tidløs og klassisk modell som alltid vil være riktig i den type hus det passer i, som er mer klassiske og herskapelige hus. Fordelen med Herregaard er at du velger stilen selv, med preg og detaljer.

Her kan du lese mer om Herregaard i tre forskjellige prisklasser.

Scala

Kjøkken - Scala mørk grå og hvit.

Scala mørk grå og hvit.

– Denne er hakket strammere, men samtidig veldig klassisk. Også Scala kan pyntes opp og ned til det du ønsker og etter hvert som trendene endrer seg. Dette er nok det mest trendy av de klassiske kjøkkenene akkurat nå.

Horisont

Kjøkken - Horisont hvit.

Horisont hvit.

– Dette er et grepfritt kjøkken som har vært populært lenge, og som jeg tror kommer til å holde seg. Horisont er en enkel og stram modell med rene linjer.

Amfi

Kjøkken - Amfi Eik Lin.

Amfi Eik Lin.

– Dette er det mest solge kjøkkenet hos oss for tiden. Amfi er en helt slett modell som er laget av eik og eikefiner, og som vi leverer i forskjellige typer beis og farger. Du kan male det, men likevel se eikestrukturen gjennom.

Utvalget av Sigdalkjøkken er mye større enn bare disse fire, og du kan lese mer på kjøkkensidene til Carlsen Fritzøe. I Sandefjord, Skien, Arendal, Rjukan, Bø, Moss og Sørlandsparken er det i tillegg store og flotte kjøkkenutstillinger. I sistnevnte finner du hele 18 kjøkken fordelt på 1400 kvadratmeter.

Nytt kjøkken? Dette må du gjøre først

Hvis du tenker at det er på tide å bytte ut kjøkkenet, har Siw-Mette laget en liten huskeliste til deg før du tar turen til Carlsen Fritzøe.

 1. Start på nettet og Pinterest og finn noe du liker
 2. Så er det viktig å tenke uten begrensninger – bare drømme helt åpent og se for deg hva du ønsker
 3. Etter det booker du tid med en kjøkkenkonsulent – og det er gratis
 4. Ta med målene på kjøkkenet ditt til nærmeste varehus, sammen med drømmen og et omtrentlig budsjett. En kjøkkenkonsulent kan for øvrig komme hjem til deg – og det er også gratis
 5. Så gjør vi resten

– Og hva skjer når man da kommer til varehuset?

– Da går vi gjennom en behovsanalyse, og så prøver vi å skape drømmen innenfor rammene og budsjettet ditt.

Gode grunner til å velge et Sigdalkjøkken
 • Etablert merkevare siden 1950
 • Norskprodusert møbelkjøkken i solid håndverkskvalitet
 • Anerkjent som en av de fremste innen kjøkkeninnredning
 • Tilbyr innovative løsninger som skaper atmosfære
 • Har gode funksjoner tilpasset dine behov
 • Skreddersyr dine drømmer

Prisen bestemmes av hvilke løsninger du velger, og du kan få skreddersydd akkurat det kjøkkenet du ønsker deg. Men det stopper ikke der: Hos Carlsen Fritzøe får du nemlig alt på ett sted og all hjelp du trenger fra A til Å – altså fra du ankommer varehuset til du sier “å, så fint kjøkken jeg har fått!” Og husk at du langs hele veien til nytt kjøkken er i trygge hender blant ekte fagfolk.

– Vi hjelper deg i tillegg med vegger, gulv, maling, fliser, peis og hvitevarer fra de fleste leverandører i alle prisklasser. Ja, til og med elektrikere og rørleggere, hvis du ønsker det, smiler Siw-Mette.

Egne kjøkkenmontører

Et kjøkken er jo noe mer komplisert å sette opp enn en flatpakket bokhylle, men du trenger ikke å tenke på det heller – Carlsen Fritzøe har egne montører også.

– Vi anbefaler av hele vårt hjerte at du bruker en profesjonell kjøkkenmontør. Da får du en bedre finish enn hvis du bruker en snekker. Noen finsnekkere er veldig flinke, men å være kjøkkenmontør er et eget fag, sier Siw-Mette.

– Er det noe dere ikke fikser på kjøkkenet?

– Det måtte i så fall være maten og stemningen – resten ordner vi i Carlsen Fritzøe for deg.

Kjøkken - Line Inframe mørkeblå.

Line Inframe mørkeblå.

Publisert: 7. jul 2017 | Kategori: Kjøkken