Inne

Kjøkkeninspirasjon – er dette årets fineste kjøkken?

Da Caroline skulle designe et kjøkken på oppdrag fra en byggmester, var hun opptatt av to ting: Kjøkkenet skulle synes og være en naturlig del av rommet, og du skulle ha mulighet til å lage mat og nyte utsikten samtidig. Vi synes hun traff svært godt på begge deler!

Inne - Caroline Skaalvold Engstrøm er interiørdesigner og driver HelBolig.

Caroline Skaalvold Engstrøm er interiørdesigner og driver HelBolig.

Interiørdesigneren Caroline Skaalvold Engstrøm er gift med Lars. Sammen har de to jenter på 8 og 11 år, og labradoren Oda. De bor i Tønsberg der de lever et aktivt liv. 

I 2017 valgte Lars å si opp stillingen som salgssjef i et stort norsk stålselskap, og sammen startet ekteparet selskapet HelBolig.

– Vi begynte med eiendomsutvikling, og da fortrinnsvis kjøp, renovering og salg av eneboliger. I tillegg har vi snekkerbedriften HelBolig Bygg. Etter hvert la vi også til interiørveiledning for kunder til både restaureringsprosjekter og nybygg, forteller hun. 

Her kan du følge HelBolig på Instagram

Proffene velger kjøkken fra Sigdal 

Og det er nettopp i et nybygg HelBolig har satt inn dette lekre Sigdal-kjøkkenet – levert av Carlsen Fritzøe

– I dette prosjektet samarbeidet vi med en byggmester i Stokke som heter AT-Bygg. Vi vurderte faktisk flere kjøkken, men på bakgrunn av deres gode erfaringer med Sigdal valgte vi å gå for det. 

Inne - Sigdalkjøkkenet i Fredheimsveien 1 designet av HelBolig i september 2020.

Sigdalkjøkkenet i Fredheimsveien 1 designet av HelBolig i september 2020.

Ifølge Caroline var det spesielt to årsaker til at hun støttet byggmesterens ønske. 

– Den ene er at Sigdal er kvalitet med lange tradisjoner. Den andre er litt mer personlig – vi har hytte i Eggedal, og vi kjører forbi fabrikken på vei til og fra. Så vi synes det er hyggelig å kunne støtte “lokale” aktører. 

Til akkurat dette prosjektet laget HelBolig et unikt og spesialdesignet interiørkonsept. Huset har en nydelig beliggenhet med en fantastisk utsikt, og det har svært høy standard. 

– I andre etasje er det åpen planløsning, og kjøkkenet skulle bli en vesentlig del av interiøret – merkevaren og kvalitetsnivået skulle spille på lag med resten av huset. Og da ble det Sigdal Amfi Lakriz som har en overflate med vakker trestruktur, slik at det blir litt liv. 

Slik påvirkes du av kjøkkenfargen

Inne - Lekre sorte detaljer.

Lekre sorte detaljer.

Som navnet antyder – kjøkkenet er sort. For mange kan dette bli litt utenfor paletten, men som bildene viser traff Caroline innertier med fargevalget. 

– Kjøkkenfargen var ganske klar fra starten fordi det var en vesentlig del av hele interiørkonseptet som gikk i sort og hvitt – som benkeplaten i naturlig og tidløs Silestone. Sort er ingen døgnflue da det har vært i trendbildet i mange år, men samtidig oppleves det som nytt. Når jeg spør på Instagram synes mange det er en tidløs farge. Med konseptet og kvaliteten Sigdal leverer, kommer dette til å være et kjøkken som varer og er tidsriktig mange år fremover. 

Det ble valgt en åpen løsning, eller som Caroline liker å kalle det – sømløst kjøkken. 

– Det skulle oppleves som veldig integrert med resten av rommet. Derfor skulle det være sømløst, og samtidig oppleves som et møbel. 

Les mer om Silestone – og fem andre benkeplater i stein

Kjøkkenøy – hjemmets hjerte

Carlsen Fritzøe har store kjøkkenutstillinger i 
  • Moss
  • Rjukan
  • Sandefjord
  • Skien
  • Sørlandsparken

Noe av det som gjør huset spesielt er den nevnte utsikten. Du ser rett ut i havgapet, og på godværsdager kan du skimte Strømstad i det fjerne. Og man vil jo ikke gå glipp av den vakre panoramaen selv om man kokkelerer over grytene. 

– En kjøkkenøy er en fin måte å åpne kjøkkenet mot resten av rommet. Det er sosialt og du kan lage mat samtidig. Her handlet det dessuten om at man kan lage mat og nyte utsikten samtidig, og ikke stå med ryggen mot den – rett og slett skape en opplevelse.

Inne - Kjøkkenøya er husets hjerte.

Kjøkkenøya er husets hjerte.

Kjøkkenøya er innholdsrik og funksjonell. Platetoppen har integrert ventilator – uten vifte i taket åpnes kjøkkenet opp, og bidrar ytterligere til den sømløse følelsen. I tillegg er det gjort rom for mye oppbevaringsplass med skap på begge sider, og overheng med sitteplasser. 

– Vi lagde overheng i benkeplaten slik at barna kan gjøre lekser, eller de voksne kan kose seg med vin sammen. Her er det også innfelte og skjulte stikkontakter, slik at det blir en effektiv arbeidsplass.

– Hva synes du selv er det beste med en kjøkkenøy?

– Det er absolutt det sosiale aspektet, at man kan samle flere rundt øya om det så er kjæresten, barna, venner – eller alle på én gang. Vi designer alltid kjøkkenet slik at man skal få med seg mest mulig av det som skjer i etasjen. 

Carlsen Fritzøe fikser kjøkkenet ditt

Inne - Husk detaljene.

Husk detaljene.

Kjøkkenet ble tegnet av Linn Rambøl hos Carlsen Fritzøe Sandefjord. Så er jo spørsmålet om det var enighet fra første stund, eller om det oppsto noen uenigheter underveis?

– Vi hadde et ganske gjennomarbeidet konsept med tanke på fronter, materialer og farger med oss til Linn. Det vi hadde en diskusjon på er hylleløsningen innerst i hjørnet mot ytterveggen. Jeg hadde tegnet den i midten av høyskapene, så der ble det litt frem og tilbake. Vi endte opp med Linn sitt forslag i hjørnet, og det er vi glade for i dag, sier Caroline før hun legger til:

– Linn var en stjerne – rask med tilbakemeldinger og gode innspill. Hun forstår kundenes behov, og vi har allerede brukt henne på nye prosjekter.

– Hva sier de nye eierne om kjøkkenet du og Linn tegnet og laget?

– De har faktisk akkurat kjøpt huset, men vi vet at de likte kjøkkenløsningen spesielt godt da de var på visning. 

Caroline avslutter med å fortelle at hun kommer til å fortsette med Carlsen Fritzøe i fremtidige prosjekter.

– Som interiørdesigner har jeg vært bort mange kjøkkenleverandører. Hos Carlsen Fritzøe får vi alltid strålende service, og vi er veldig fornøyd med dem. Så vi anbefaler mer enn gjerne Linn, Carlsen Fritzøe og Sigdal videre. 

Er du på jakt etter nytt kjøkken? Det fikser vi! Legg turen innom et av Carlsen Fritzøes varehus som har kjøkkenutstillinger, så gjør vi alt fra A til Å for deg – fra idé og tegning, via hjemmebesøk og prosjektstyring, til montering og fiks ferdig kjøkken.

Inne - Sort lamellkjøkken er det siste fra Sigdal. Modellen heter Eik Amfi Lakriz.

Sort lamellkjøkken er det siste fra Sigdal. Modellen heter Eik Amfi Lakriz.

Har du et prosjekt på gang? DET FIKSER VI!

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender, med gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 21. des 2020 | Kategori: Inne, Kjøkken