Inne

Slik påvirkes du av kjøkkenfargen

Inne - Naturlige farger og materialer på lamellkjøkkenet Sigdal Eikeli.

Naturlige farger og materialer på lamellkjøkkenet Sigdal Eikeli.

Håpet er lysegrønt, sies det. Dersom du har denne kjøkkenfargen – betyr det at du kan håpe på å lage bedre mat?

Selv om det ikke er vitenskapelig bevist, er det ingen tvil om at farger påvirker oss. Noen av oss maler stuen i en grønnfarge fordi det føles trygt og minner oss om naturen. På soverommet er det mange som mener at en dus blåtone gir best søvn, da den minner om vann og gjør oss avspent. 

Hvis vi blir påvirket av farger i andre rom, blir vi vel det av kjøkkenfargen også?

– Ja, jeg tror vi påvirkes av fargene rundt oss. Personlig tror jeg det handler mest om trivsel, og at du omgir deg med farger du liker, forteller kjøkkenspesialist Siw-Mette Reinertsen hos Carlsen Fritzøe Sørlandsparken

– Påvirker kjøkkenfargen smaken på maten?

– Nei, da er nok stemningen viktigere enn fargen. Og kanskje det kommer litt an på kokken…? 

Ny benkeplate i stein? Her er våre 6 beste anbefalinger

Årets kjøkkenfarger og trender

Å velge kjøkkenfarge er ikke enkelt – det skal jo gjerne stå der i 20 år og kanskje mer. Er det derfor noe spesielt man bør tenke på når man skal velge kjøkkenfarge? Skal man gå for det man liker eller i tillegg tenke trend?

Carlsen Fritzøe har store kjøkkenutstillinger i 
 • Moss
 • Rjukan
 • Sandefjord
 • Skien
 • Sørlandsparken

– Jeg er litt Ole Brumm der – “ja takk, begge deler”. Vi påvirkes av trendene enten vi liker det eller ei. I de senere år er trenden likevel så bred at du kan få i både pose og sekk. Det viktigste er at du er tro mot deg selv når du velger kjøkkenfarge og tar en du trives med. Populære farger nå er varm grå, og blå og grønn i hele skalaen av toner. Det går også mye blågrønt, tenk retro og sjøgrønt. Noen velger svart, men da mer dempet og organisk, som varm grå og over i fjern, varm brun. 

Og hvordan disse kjøkkenfargene påvirker deg, vet Siw-Mette litt om: 

Grønn kjøkkenfarge

Inne - Grønt kjøkken i Sigdal Scala Inframe.

Grønt kjøkken i Sigdal Scala Inframe.

– Grønt er behagelig, tillitsskapende og naturlig. Faktisk mener mange at maskiner i fabrikker er grønne fordi man skal stå der lenge og gi assosiasjoner til naturen. Det er også enkelt å kombinere med benkeplater og gulv. Grønt blir aldri feil! 

Blå kjøkkenfarge

Inne - Blått kjøkken i Sigdal Line Inframe.

Blått kjøkken i Sigdal Line Inframe.

– 60 prosent av verdens befolkning sier blå hvis de skal velge en farge. Den er beroligende og forbindes gjerne med selvtillit – mange uniformer er jo blå. Så blått er delikat og kan være et godt valg på kjøkkenet. 

Grå kjøkkenfarge

Inne - Grått kjøkken i Sigdal Line.

Grått kjøkken i Sigdal Line.

– Grått er klassisk, elegant og tidløst. Det kan også være nøytralt. Mange velger en organisk farge som varm grå på kjøkkenet, som nesten går over i brun – som et fugleegg.

Svart kjøkkenfarge

Inne -

– Dette er også tidløst, og det kan være dramatisk. Svart kan i tillegg være veldig elegant, og det er lett å kombinere med andre farger. Når det er sagt, er vi nok over toppen når det gjelder svarte kjøkken. 

Kjøkkentapet

Fordeler ved å kjøpe kjøkken hos Carlsen Fritzøe
 • Alt på ett sted
 • Gratis tegning og hjemmebesøk
 • Fagpersoner som hjelper til med farger, design og funksjonalitet
 • Egne montører
 • Stort utvalg av modeller og gadgets
 • 2000 farger
 • Stort utvalg av utstillinger
 • Se kjøkkenet ditt med VR-briller før du bestiller

– Vi tar med dette, for når vi tegner kjøkken vil kundene ofte ha med tapeten. Når du har tapet på kjøkkenet pynter det veldig opp. Vi selger mye klassiske tapeter til Sigdal Herregaard. De som har kjøkken og stue i ett går gjerne for noe mer stilrent. 

Her får du inspirasjon til valg av tapet!

– Hvorfor bør man velge kjøkken fra Sigdal?

– Sigdal er en norsk bedrift og vi ser at det å handle fra norske bedrifter er en økende trend. Det er mange som ønsker å støtte opp om norsk produksjon. I tillegg har de god kvalitet, er leveringssikre, skreddersyr og har et bredt sortiment. Hos Sigdal finner alle et kjøkken de ønsker seg!

Skal du pusse opp kjøkkenet? Her er alt du trenger å vite!

Inne - Flerfarget Sigdal-kjøkken med pocket doors.

Flerfarget Sigdal-kjøkken med pocket doors.

Flere farger på kjøkkenet?

En annen trend er at man ikke velger ensfargede kjøkken, og heller kombinerer farger. Hva synes Siw-Mette om det?

– Her sier jeg “ja takk, begge deler” igjen. Jeg tegner mange ensfargede kjøkken der alt har samme farge. Det er veldig lekkert, men også to farger er fint. Som for eksempel en annen farge på skapene eller skuffene på kjøkkenøya, og kanskje toppe med to typer benkeplater. Så det er absolutt muligheter for mix og match.

Dersom du er usikker på fargen eller fargene du vil ha på kjøkkenet ditt, bør du absolutt ta en kikk på Sigdal. Da kan du nemlig velge mellom nesten 2000 farger!

Velg hvilken farge du vil på kjøkkenet

Materialer, stiler og stoffer

Hvilke materialer velger vi på kjøkkenet nå? Og vil vi ha slett eller med profiler, malt eller med trestruktur?

Inne - Naturlige farger og svarte detaljer.

Naturlige farger og svarte detaljer.

– Mange velger slette fronter med trestruktur. Det er også generelt mye omramminger som gir en plassbygget opplevelse. I tillegg er grepsfrie kjøkken og malte MDF-plater populært. 

Ellers må det jo nevnes at kjøkkenfarger er mer enn bare benkeplater, vegger, skuffer og skap, så hva med årets farger på hvitevarer, bord, stoler og gardiner?

– Alt er egentlig litt flytende. Her er det gjerne blandet, med lyst og mørkt treverk. Det er fortsatt mye metalliske innslag, men på en annen måte – gjerne på kjøkkenøya, i hylla eller på en vegg. Vi ser at også at stoffene endrer seg, velour fades ut og det går mer over til 50-60-70-talls stoffer som er litt knudrete, ulne og røffere. Videre er det populært med skinn i både sort og sartere kamelfarger på stolene, sier Siw-Mette før hun legger til:

– Trenden på kjøkkenet er tre, stein, store marmormønstre, organiske former og farger. Det skal være ekte materialer og god kvalitet.

Derfor bør du velge kjøkkeninnredning fra Sigdal

Trenden på kjøkkenet er tre, stein, store marmormønstre, organiske former og farger.

Siw-Mettes egne valg

– Har du selv noen favoritter når det gjelder kjøkkenfarger, trender, stiler og materialer?

Inne - Grønt kjøkken med mønster i benkeplaten og åpne hyller.

Grønt kjøkken med mønster i benkeplaten og åpne hyller.

– Ja, og det er rett og slett lyse, hvite og gråbeige kjøkken der alt går i samme farge – det monokrome appellerer veldig til meg, og dette kan man skape i alle farger. Samtidig bør materialene være forskjellige. Lyse benkeplater med store marmoreringer er vakkert, og så synes jeg det er viktig at kjøkkenet har en “twist” som gir en wow-effekt. Spennende innslag er en eller flere lekre effekter i kjøkkenøya, som at deler av den svever, at benken fortsetter ut i et bord eller at benkeplaten går ned på gulvet og rammer inn kjøkkenøya. Andre wow-ting er nedfelt champagnekjøler, innfelt høyttaler og pocketdører.

Går du med tanker om nytt kjøkken? I så fall kan Carlsen Fritzøe hjelpe deg fra A til Å – du trenger faktisk ikke å løfte en finger for å få drømmekjøkkenet ditt.

– Det fikser vi! Vi hjelper deg å skape helhet på kjøkkenet hvor vi i tillegg kan levere vegger, gulv, vinduer, ovner, maling og tapet som matcher. Vi styrer prosjektet, kommer på hjemmebesøk, du får skreddersøm og vi sørger for innbæring, montering – og utbæring dersom du ønsker det. 

Inne - En av Siw-Mettes favoritter – lyst kjøkken i Sigdal Line.

En av Siw-Mettes favoritter – lyst kjøkken i Sigdal Line.

Har du et prosjekt på gang? DET FIKSER VI!

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender, med gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

 

Publisert: 7. mai 2020 | Kategori: Inne, Kjøkken