Kjøkken

– Jeg har fått drømmekjøkkenet mitt

En elektriker har gjerne en del moderne løsninger på lysene hjemme, mens en maler som regel vil være mer opptatt av farger og struktur på veggene i boligen enn de fleste. Det samme gjelder om du er kokk – da stiller du høye krav til kjøkkenet ditt, og det er slett ikke alle som slipper gjennom nåløyet.

For ikke lenge siden bygde 38-årige Jens Eide og kona hus i Lillesand. Da støtte de på den samme utfordringen som mange andre: Byggmesteren hadde sine føringer og sitt favorittkjøkken. Men det hadde Jens også, og til slutt var det han som trakk det lengste strået og fikk det kjøkkenet han ville ha. Og som kokk hadde han en ønskeliste for hvordan kjøkkenet skulle være.

Det skal være praktisk og holdbart

– Jeg ville ha det praktisk med tanke arbeidsområdene, det skulle det være funksjonelt og selvfølgelig pent. Men det viktigste var at det skulle være holdbart med tre små barn på ett, tre og seks år som raser rundt i huset – det skal vare i mange år fremover, forteller Jens.

At han er nøye på hvilket kjøkken han vil ha skyldes også delvis arvelig belastning. Jens har vokst opp i et slakterfirma, og har sitt daglige virke med ansvar for mat og catering hos slakter Jens Eide. Men selv om butikken bærer hans navn er det ikke han som er eier. For hold deg fast nå: Den ble nemlig startet av farfar Jens Eide, og så overtatt av far Jens Øystein Eide. “Vår” Jens har for sikkerhets skyld mellomnavnet Christian, slik at ikke forvirringen skal bli komplett.

Innimellom gjør han også oppdrag for Carlsen Fritzøe – hvilket nok var med på å påvirke hvilket kjøkken han til slutt valgte.

– Vi kikket på mange kjøkken og fikk priser hos flere leverandører. Så begynte jeg å tenke på at i alle årene jeg har hatt lyst på kjøkken, har Sigdal vært en av de jeg alltid har likt best. Siden det er dette de har på Carlsen Fritzøe ble det et enkelt valg, og det er jeg veldig glad for og strålende fornøyd med i dag!

Kjøkken - Du finner neppe en råere komfyr enn dette.

Du finner neppe en råere komfyr enn dette.

Moro på kjøkkenet

Gammel kjærlighet ruster som kjent ikke, men det må jo være mer som skal til for å velge et kjøkken man skal ha i 20-30 år? Jens trekker spesielt frem Sigdals kvalitet og design, og de falt pladask for uttrykket og utseendet på kjøkkenet de valgte – Amfi Eik.

Kjøkken er jo et arbeidsrom, og ikke et utstillingsvindu

– I utgangspunktet ville vi ha slette og matte fronter. Men så er det igjen tilbake til det med barn, at det skal være praktisk og holdbart. Det fine med Amfi er at det er litt struktur i den som gjør at hvis man får noen hakk er det lett å fikse, og det blir heller ikke så synlig. Vi har valgt nøytrale farger i grått og lysegrått, men det er også av litt praktiske årsaker. Så har vi vært utrendy og valgt overskap, men det har med plassbehov å gjøre. Kjøkken er jo et arbeidsrom, og ikke et utstillingsvindu.

Her kan du lese mer om årets kjøkkentrender

Og som med ekte kjærlighet er det det indre som teller. I alle Sigdal-kjøkken kan du nemlig lesse på med det du ønsker av teknologi, gadgets og duppeditter. Det gjelder både det du vil vise frem, og det som kan skjules i skuffer og skap.

Kokken Jens har valgt flere spennende løsninger på kjøkkenet sitt.

Komfyr fra Falcon

Kjøkken - Staselig komfyr og stilig avtrekk.

Staselig komfyr og stilig avtrekk.

– En stor og god komfyr var det viktigste fra starten. Jeg har vært på mange kjøkken, og jeg synes ofte de mangler personlighet. Noe som definerer et kjøkken er komfyren. Det er det viktigste redskapet man har, og dessuten synes jeg det er litt kjedelig med stekeovn på veggen og induksjonstopp. Du skal kose deg med komfyren når du jobber på den. Det var tilfeldig at det ble en Falcon – det er den Carlsen Fritzøe har i sortimentet sitt. Noe som er litt morsomt er at vi dro helt til Fredrikstad for å se, føle og ta på den eneste utstillingsmodellen av denne typen Falcon har i Norge.

Vifte fra Røroshetta

Kjøkken - Dampovn og vakuumskuff.

Dampovn og vakuumskuff.

– Noe jeg er opptatt av er å ikke ha et hus fullt av matos og fett. Derfor har vi valgt en motor med god kapasitet som gjør at vi unngår dette. Viften fra Røroshetta er stor og kraftig, så denne er vi veldig fornøyd med.

Vakuumskuff fra Electrolux

– Denne kan brukes på to måter: Enten til å lage sous vide, eller til å pakke inn kjøtt, fisk og grønnsaker som du så putter i kjøleskapet. Da slipper du plastboksene, hvilket gir deg bedre oversikt. I det hele tatt er vakuumskuff en fin og hygienisk måte å ta vare på matrestene.

Dampovn fra Miele

– Vi vil ikke ha mikrobølgeovn, og en dampovn er perfekt til oppvarming av rester fra sous vide. I tillegg er den fin til koking av poteter, grønnsaker, kjøtt og fisk.

Benkeplate i stein fra Scan Granitt

– For vår del sto det mellom stål og stein. Det viste seg at det ble for mye gjenskinn med stål, så da ble det komposittstein. En annen årsak til at vi valgte steinplate er at det er mindre vedlikehold enn med tre, og den tåler alt. Steinplate er også fin når man skal jobbe med bakverk, den er perfekt til sjokoladearbeid – og så er den hygienisk og praktisk.

Kjøkken - Hvit benkeplate er lekkert.

Hvit benkeplate er lekkert.

Opalum Sound Unit

– Dette er en integrert bluetooth-høyttaler, og det må vi ha fordi musikk til arbeidet er viktig! Én Sound Unit er det eneste vi trenger for å fylle stua og kjøkkenet med fantastisk god lyd – selv på en skikkelig fest.

– Kjøpte du også tilbehøret gjennom Carlsen Fritzøe?

– Ja, absolutt alt!

Kjøkken - Legg merke til høyttaleren nederst ved gulvet.

Legg merke til høyttaleren nederst ved gulvet.

En lykkelig kunde

Én ting er selve kjøkkenet, hvitevarer og gadgets. Men Carlsen Fritzøe er også totalleverandør av det du ikke ser, nemlig arbeidet som ligger bak. Det gjelder alt fra å tegne kjøkkenet gratis, via å levere det hjemme hos deg, til montering – hos oss er du i trygge hender blant ekte fagfolk. Og hvis du trenger håndverkere hjelper vi deg med å finne de beste der du bor.

– Hjelpen vi fikk på Carlsen Fritzøe var kjempegod, roser Jens.

– Vi hadde en skisse av kjøkkenet der vinduene var plassert, og så ble det laget en tegning basert på denne. I tillegg har de egne montører, og de brukte bare fire dager på hele kjøkkenet, inkludert et vaskerom. Finishen er proff, så her har jeg ingenting å klage på!

Du vet det har vært et bra samarbeid når kunden kommer tilbake. Og jo raskere de kommer tilbake, desto bedre har gjerne samarbeidet vært.

Hjelpen vi fikk på Carlsen Fritzøe var kjempegod

– Det har faktisk gått så strålende at vi skal snart i møte med dem igjen når vi skal utvide kjøkkenet. Der kjøleskapet nå står ska vi sette på en reol til. Kona vil ha vitrineskap til oppbevaring av karafler og vinglass, så vi får se hva som finnes av gode løsninger. Da får vi hjelp av Siw-Mette på Sørlandsparken til å tegne dette.

Og dette er hva hun har å si om hvordan kjøkkenet til Jens ble til slutt.

– Kjøkkenet er estetisk fint og tidsriktig, samtidig som det bærer preg av at det praktiske er viktigst. Det er lett å se at det er en kokk som skal ha dette siden det er store, gode og åpne benkeplater man kan boltre seg på, en stor komfyr og frittstående kjøle- og fryseskap. Dette er et drømmekjøkken for den som elsker å lage mat.

Her forteller Siw-Mette deg om Sigdal-kjøkken i tre forskjellige prisklasser

Kjøkken - Fine kontraster og flotte detaljer.

Fine kontraster og flotte detaljer.

Det burde neppe være nødvendig å nevne, men vi gjør det likevel: Jens runder av med å fortelle at han har det som plommen i egget, og hele familien er storfornøyd med det nye kjøkkenet.

– Jeg er lykkelig pappa, lykkelig kokk, lykkelig ektemann – i det hele tatt lykkelig. Jeg har fått drømmekjøkkenet mitt. Folk som kommer på besøk synes det er lekkert. Ja, til og med byggmesteren viser frem kjøkkenet så folk ser hvor fint det kan bli. Så han er imponert han også, og det er jo litt gøy!

Publisert: 21. aug 2017 | Kategori: Kjøkken