Kjøkken

Grepene som ga Britt et wow-kjøkken

– Kjedelig, sa kjøkkenselgeren hos Carlsen Fritzøe da Britt Andersen kom innom med plantegningene sine. Det ble starten på et vakkert samarbeid som endte med et skikkelig wow-kjøkken.

En mørk mars-natt i 2016 opplevde Britt og Per Kristian Andersen alle huseieres mareritt. Brann. De kom seg ut, men måtte konstatere at flammene og røyken tok Per Kristians barndomshjem.

Kjøkken - Slik ser et wow-kjøkken ut. Britt valgte Sigdal Amfi Eik palett S-7500.

Slik ser et wow-kjøkken ut. Britt valgte Sigdal Amfi Eik palett S-7500.

– En fryktelig opplevelse, sier Britt.

En tung tid

Slik er kjøkkenreisen hos Carlsen Fritzøe
 1. Finn ut hva budsjettet ditt er. Da finner du ut om du har råd til nytt kjøkken eller om du bare skal freshe opp det du har.
 2. Book en gratis tegnetime. Ta med en plantegning av huset. Da får du også råd om gulv, maling, vegger om du ønsker. Dette kan legges inn i tegningen.
 3. Resultatet får du i 3D og Carlsen Fritzøe gir deg VR-briller som gjør at du kan ta en virtuell vandring rundt i ditt nye kjøkken.

Det var en tung tid, men det driftige paret brettet opp ermene. I dag troner et fantastisk, nytt funkishus på den gamle tomta. Stort, moderne, luftig og med god plass til barn og barnebarn. I sentrum av huset, en estetisk drøm av et kjøkken.

– Jeg synes det er kjempegøy med kjøkken. Det var spennende å tenke helt nytt igjen.

Britt har planlagt kjøkken ved to tidligere anledninger, og følte at dette var noe hun kunne. Da hun tegnet og planla sitt nye kjøkken, var det likevel noe som skurret. Hun fikk det ikke helt til, noe manglet. Britt var frustrert.

Byggeprat om kjøkken

Det var bakgrunnen for at Britt og Per Kristian tok turen til Carlsen Fritzøe Sørlandsparken i Kristiansand der de har en av landets største og fineste kjøkkenutstillinger.

På Carlsen Fritzøe finner du kvalitetskjøkken fra Sigdal. Årsaken til at denne norske produsenten er valgt, er ikke tilfeldig. Sigdal er nemlig et norskprodusert møbelkjøkken med solide håndverkstradisjoner, forteller kjøkkenselger Siw-Mette Reinertsen.

Kjøkken - Kom og se vår flotte Sigdal-utstilling, oppfordrer Siw-Mette.

Kom og se vår flotte Sigdal-utstilling, oppfordrer Siw-Mette.

– Det som utmerker seg med Sigdal er mangfoldet i stil og farger. Det er høy kvalitet, og du kan blant annet belaste skuffer og skap med mye vekt. Sigdal tilbyr mange spesialtilpasninger, som kundene gjerne ønsker i dag.

Kjøkken - Kjøkkenøya har messingkran, barløsning og champagnekjøler – og såpeholdere.

Kjøkkenøya har messingkran, barløsning og champagnekjøler – og såpeholdere.

Carlsen Fritzøes spesialitet er å ta rollen som totalleverandør; et kjøkken er ikke bare fronter og benkeplater. Det er gulv, vegger, tak, farger og ikke minst skal kjøkkenet henge sammen med resten av huset.

Etter brannen har Britt og Per Kristian brukt Carlsen Fritzøe til oppussingen av hele huset slik at de har fått farger og gulv som passer til kjøkkenet.

Sa det var kjedelig

Siw-Mette var alene på jobb. Lørdagen hun møtte Britt og Per Kristian for første gang sitter som spikret. Etter å ha studert plantegninger av både kjøkken og husfasade, tok hun sjansen.

Kjøkken - Kjøkkenet har egen sittekrok.

Kjøkkenet har egen sittekrok.

– Jeg spurte dem om jeg fikk lov til å være helt ærlig. Da de sa ja til det, sa jeg at jeg synes kjøkkenet var litt kjedelig. De bygde et veldig kult hus, og jeg følte ikke at kjøkkenet matchet det fantastiske huset. Jeg synes de burde ha et wow-kjøkken, forteller Siw-Mette.

Men den erfarne kjøkkenselgeren understreker at Britt og mannen har meget god smak i utgangspunktet. De var veldig åpne for nye og spennende løsninger.

God kjemi

Kjøkken - Legg merke til høyskapene som er montert mellom kjøkkenet og gangen så de svever i en ramme på veggen.

Legg merke til høyskapene som er montert mellom kjøkkenet og gangen så de svever i en ramme på veggen.

Det er dristig å omtale potensielle kunders planer for kjedelige, men Britt syntes det var helt topp. Hun hadde oppsøkt andre kjøkkenleverandører også, men opplevde ikke å bli utfordret på samme måte.

– Siw-Mette var en god match for oss. Vi fikk en god kjemi med en gang, og har felles smak på mange ting. Hun tør å være tydelig på hva hun mener er gode løsninger. Jeg følte at jeg var i gode hender, og følte meg veldig trygg. Dette kjøkkenet er resultatet av et veldig godt samarbeid, forteller Britt.

Savner å bli utfordret

Kjøkken - Kunden har kjøpt alt på ett sted, også peis.

Kunden har kjøpt alt på ett sted, også peis.

– Jeg ser mer og mer at kunder savner å bli litt utfordret. Jeg har en visjon; drøm og tenk stort, så lander vi det sakte, men sikkert. Man må jo selvfølgelig ta hensyn til mål, priser og budsjett, men jeg liker å begynne med drømmen, sier Siw-Mette.

Hun er på besøk for å se på kjøkkenet hun har vært med å designe. Britt serverer en kopp kaffe fra den innfelte kaffemaskinen.

– Uten Siw-Mette hadde vi hatt et mye kjedeligere kjøkken. Vi ville også hatt mye mindre skapplass enn vi har nå. Vi er utrolig fornøyd, sier Britt.

Kjøkken - Benkeplate fra Silestone, Lagoon Suede 2 cm.

Benkeplate fra Silestone, Lagoon Suede 2 cm.

– Britt og Per Kristian er drømmekunden. De var åpne for ideer, og hadde mange ideer selv også. Dette er et kjøkken jeg har lyst på selv, ler Siw-Mette.

Ta byggepraten med ekte fagfolk hos Carlsen Fritzøe. Her finner du alt fra kjøkkenspesialister til håndverkere som kan hjelpe deg med å pusse opp og montere.

Her kan du se filmen om da Siw-Mette besøkte kjøkkenet til Britt:

 

Britt og Per Kristians drømmekjøkken
 • Sigdal malt eikekjøkken Amfi palett S-7500. Sigdal er den eneste kjøkkenprodusenten som lar kundene velge akkurat den fargen de selv vil. Britt og Per Kristian har valgt et trendy, mørkt kjøkken, og dristet seg også til å male taket i samme farge.
 • Høyskapene er montert i veggen mellom kjøkkenet og gangen på en slik måte at det ser ut som de svever i en ramme på veggen. Ideen fikk Siw-Mette hos Carlsen Fritzøe fra en liknende ramme på fasaden av selve huset. Lufting er også lagt ut mot gang så det ikke forstyrrer helheten i kjøkkenet. Resten av skroget er bygget inn i gangen som gir en tøff veggkasse i gangen.
 • Egentegnet barløsning: Hvitoljet eik i 8 cm med tilhørende sittebenk
 • Høye sitteplasser ved kjøkkenøya
 • Lav sittebenk ved vinduet
 • Hvit vask i lys plate
 • Steinplater i matt finish fra Scan Granitt med gulldetaljer
 • Silestone plate Lagoon Suede 2 cm
 • Innfelt kaffemaskin fra Miele
 • Hvit champagnekjøler i tilknytning til vasken. Kjøleren kan også brukes til urter, drinker, brus, sushi, iskrem osv.
 • Knock to open-oppvaskmaskin fra Miele
 • Integrerte såpedispensere til oppvaskmiddel og håndsåpe
Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 12. okt 2018 | Kategori: Kjøkken