Kjøkken

Bruk hjertet når du skal velge nytt kjøkken

Om det er den gode samtalen med barna etter skolen, en koselig kveldsprat med din kjære eller høy stemning når du samler familie og venner til middag og fest – det er på kjøkkenet det skjer. Da er det ekstra hyggelig å kunne ha et du trives i og er stolt av å vise frem. Kanskje det er på tide med et nytt kjøkken hjemme hos deg? Drar du til det riktige stedet med en gang holder det med ett stopp.

Når du skal pusse opp eller ha nytt kjøkken må du ha mer enn skap, skuffer og benkeplate. Mange kjenner ikke til hva de faktisk trenger, for i tillegg må du tenke på befaring, leverandør, design og farger, fliser, MDF-plater, panel, tapet, gulv, listverk, maling, og håndverkere som rørleggere, elektrikere, snekkere og montører. Og ikke glem hvitevarer og benkeplater.

– Du bytter jo ikke bare kjøkken, du skal lage et nytt rom. Derfor bør du ta turen til oss. Da får du alt til kjøkkenet under ett tak, sier kjøkkensjef Randi Henriksen hos Carlsen Fritzøe i Skien.

Du bytter jo ikke bare kjøkken, du skal lage et nytt rom

Dette er et av syv varehus der Carlsen Fritzøe har egen kjøkkenavdeling. De seks andre er Sandefjord, Arendal, Rjukan, Sørlandsparken, Bø og Moss. Felles for dem alle er at der møter du dyktige medarbeidere med høy kompetanse og kjærlighet til arbeidet:

– Her hos oss har vi jentene lang erfaring med kjøkken og vi har en stor utstilling. I tillegg er vi totalleverandør av det du trenger til kjøkkenet. Det betyr både at vi kan ta med prøver hjem til deg, og at du kan sitte i butikken og se hva som passer sammen av dører og andre overflater. Det gjør det lett å få en helhet før du bestemmer deg. Vi har også egne kjøkkenmontører, og vi har et godt samarbeid med rørleggere og elektrikere der du bor.

Kvalitetskjøkken i 60 år

Hos Carlsen Fritzøe er det Sigdal-kjøkken som gjelder. Og det er ikke tilfeldig – de har hatt god kvalitet i 60 år. Et bevis på dette er at flere kunder velger både Carlsen Fritzøe og Sigdal på nytt neste gang de bytter kjøkken, selv om det kan gå flere tiår mellom hver gang.

– Sigdal er norske, og du får kjøkken i alle varianter: MDF, heltre, malt heltre, matt eller glatt, profilert eller slett. Sigdal er dessuten et møbelkjøkken – det vil si at det er ferdig sammensatt. De har også en snekkeravdeling som kan tilpasse skapene i bredde og høyde for deg. I tillegg har de egen malingsavdeling, hvilket betyr at du i prinsippet kan få hvilken farge du vil. Dette er det få andre leverandører som har.

Å vise hele utvalget av Sigdal-kjøkken her blir rett og slett for omfattende, men det kan fortelles at på Carlsen Fritzøe får du hele 16 forskjellige varianter som oppfyller alle kjøkkendrømmer: Fra nostalgisk til moderne, og fra mønstret til minimalistisk.

Ett stopp er alt du trenger til det nye kjøkkenet ditt

– De mest populære nå er Herregaard Palett, som kan leveres med taggelister, pyntestolper og profilerte sider etter ønske. Dette er jo Sigdal-signaturen. Ellers går det mye av slette fronter som Uno og Uno Palett. Hvite kjøkken har lenge vært det mest solgte, men nå kommer farger for fullt og grånyanser har vært i skuddet den siste tiden.

Randi roser også Sigdals mange gjennomtenkte løsninger i skuffer og skap. Et nytt kjøkken i dag er noe helt annet enn det var bare for få år siden.

– De har for eksempel mange typer uttrekkbare innredninger, flere typer skuffer, bestikkinnlegg i flere varianter og systemer for folie og gladpack. Dette er små og praktiske ting som er med på å gjøre hverdagen din enklere.

Kjøkkenmøte hos CF eller hjemmebesøk

Før du tenker på de små løsningene må du tenke på de store. Derfor bør du ha et kjøkkenmøte. Det booker du når du er i ditt nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus, du kan ringe og bestille time, eller du kan sende epost. Før møtet er det en del som er lurt å tenke gjennom og gjøre på forhånd:

– Ta mål og plassering av vinduer og dører, og så må du vite hvor vannet kommer opp. Du kan gjerne ta bilder. Tenk også på budsjettet, og om du skal montere selv eller andre skal gjøre det. Se gjennom katalogen eller nettsidene våre først, så ser du hvilken type kjøkken du ønsker. Ut fra dette kan vi lage et forslag basert på dine ønsker. I møtet ser du alt på din egen skjerm, slik at du kan være mer delaktig underveis.

Randi har likevel en bedre idé enn et kjøkkenmøte, og det er hjemmebesøk.

Hjemmebesøk er gratis og uforpliktende

– Det er vi glade i, og det er en fordel for både deg og oss. Vi ser kanskje andre løsninger enn en som har låst seg litt i hvordan kjøkkenet har vært. Vi får tatt riktige mål, og det kan være småting kunden ikke tenker på som et trent øye ser. Dessuten kan vi se stilen på resten av boligen slik at du får et kjøkken som passer. Og jeg må legge til at hjemmebesøk er gratis og uforpliktende.

Etter møtet eller hjemmebesøket er ditt nye kjøkken montert i løpet av seks til åtte uker.

Kjøkken som passer i alle boliger

Et nytt kjøkken er heller ikke komplett uten nye hvitevarer og benkeplater.

– Vi har hvitevarer fra Whirlpool, AEG, Bosch, Siemens og Miele, så vi dekker et vidt spekter. Det er mye ny og spennende teknologi på hvitevarer også, og kombidampovn, kjøleskuffer og vinskap blir mer og mer vanlig, forklarer Randi.

– Av benkeplater har vi alle typer, om du så ønsker laminat, heltre, stein eller corian.

Når Carlsen Fritzøe sier at ett stopp er alt du trenger til det nye kjøkkenet ditt, så mener de det.

Lurer du på hva som er riktig kjøkken for deg og din bolig? Svaret er at alt er lov. Det er ikke slik at for eksempel en sveitservilla bør ha et tradisjonelt kjøkken, og et funkishus et moderne. Randi avslutter derfor med et godt råd:

– Kjøkkenet blir også brukt som spisestue, og det har jo blitt et allrom der alle samles. Det er et sted man tilbringer mye tid, så det beste du kan gjøre er å velge kjøkken med hjertet.

Publisert: 9. okt 2015 | Kategori: Kjøkken