Innendørsmaling

Malingen som gjør deg helt matt

Vi er opptatt av oppussing, og vi får mye inspirasjon fra sosiale medier, internett og TV. Blant årets nye innendørsmalinger er det spesielt én som har fått mye oppmerksomhet, og det er Lady Minerals fra Jotun. Det er ikke så rart når man ser på de fantastiske bildene. Kanskje det er på tide å male litt hjemme hos deg? I så fall…

– Lady Minerals er veldig i tiden, og flere og flere får øynene opp for den, sier malingsansvarlig på Carlsen Fritzøe Rjukan, Marte Woldøen.

– Dette er en kalkmaling som gir levende og matte overflater med en tidsriktig tekstur, og som danner grunnlaget for et tidløst uttrykk i hjemmet ditt.

Naturlig maling

Kalkmaling er liksom noe eksotisk vi gjerne forbinder med hvite hus med blå dører i Syden, og som har vært litt fremmed for oss her oppe i det kalde nord. Det kan herved avsløres at blandingen ikke er mer mystisk enn at den består av kalk og naturlige fargepigmenter.

Innendørsmaling - Valmuefrø

Valmuefrø

For det er nettopp det naturlige vi ønsker mer og mer av hjemme. Jo mattere, desto bedre og ingen andre typer maling er ifølge Marte mattere enn Lady Minerals.

– Det som gjør den ekstra spesiell er at du gir malingen ditt eget personlige uttrykk alt ettersom hvordan du påfører den.

– Hvorfor har denne malingen blitt så populær på så kort tid?

– Det tror jeg er fordi den er annerledes, og dette er noe helt nytt. Folk vil ha mere farger, og ikke de glatte og kanskje litt kjedelige veggene hjemme som har vært lenge – de vil ha sitt eget særpreg. Med Lady Minerals får du frem strukturen på veggen på en ny, unik og levende måte.

Foretrekker du blankere vegger? Her kan du lese mer om andre typer innendørsmaling.

Rolige farger

Lady Minerals får du i 21 farger. Hovedvekten er lagt i området jord og betong, med andre ord farger det er enkelt å hvile øynene på og som gir deg ro i sjelen. Marte forklarer at det finnes tre hovedtyper:

Innendørsmaling - Rustikk Terrace

Rustikk Terrace

– Det er Natural Minerals, som er behagelige, varme, ekte og ærlige farger fra naturen. Så er det Soft Minerals, som har lunere, roligere og mer diskrete farger som gjør at du får fremhevet møblene dine. Til slutt er det Elegant Minerals, som passer for mannen. Denne har et mer industrielt og maskulint uttrykk med litt tøffere, røffere og strammere farger som setter preg på rommet.

Med Lady Minerals får du frem strukturen på veggen på en ny, unik og levende måte

Årsaken til at Lady Minerals tar seg så godt ut på veggen er spillet du får på veggen. Dette spillet forandrer seg etter lyset og blir forskjellig etter hvilken tid på dagen det er, og hvor du står i rommet. Du kan gjerne se strukturen fra én vinkel, mens fra en annen ser du den ikke.

Kan brukes i alle rom

Den gode nyheten er at Lady Minerals passer i hele huset – bortsett fra våtrom, da.

Innendørsmaling - Green Leaf

Green Leaf

– Ja, den gjør det, og da spesielt på soverom, i stue, gang og kjøkken. Du må ha helt jevne og glatte vegger, så må du først ha et grunnstrøk, og da helst med Lady Pure Color i samme farge som du skal ha Lady Minerals i.

Skal du ha den på kjøkkenet der det er vannsprut, må du male med Lady Minerals Sealer etterpå. Dette er en gjennomsiktig maling som sørger for å herde veggen, slik at det ikke gjør noe å få litt vann på den. Husk også at hvis du maler med for eksempel “Grå skifer” er den kjempemørk når du tar den på, men når den begynner å tørke kommer den riktige fargen frem.

Industrielt og maskulint

– Det er også viktig å bruke hansker og briller da Lady Minerals har høy pH-verdi. Når du har begynt må du ta hele veggen på en gang, og det er lurt at samme person tar hele – man har jo forskjellige måter å male på. Og du må bruke kost.

Gir veggene liv

Mange har flere vegger i én farge, og én vegg i en annen farge – velger du Lady Minerals får du en annen struktur i tillegg. Så om du er usikker på resultatet, kan du bare gjøre som Marte:

– Jo flere bilder folk ser av denne malingen rundt omkring, desto større er sjansen for at de prøver den selv. Og de kommer neppe til å angre. Selv tok jeg en vegg på soverommet, og resultatet ble knallbra.

Innendørsmaling - Cashmere

Cashmere

– Så vi kan trygt fastslå at Lady Minerals, den blir du helt matt av?

– Det blir du! Det er en maling du kan leke med og som lager liv. Og siden du bruker dine egne bevegelser, så blir det som om du lager ditt eget avtrykk på veggen din.

Vil du lese mer om innendørsmaling? Da kan du gjøre det her. Eller du kan ta turen til ditt Carlsen Fritzøe-varehus og ta en nærmere kikk på Lady Minerals.

Se film om hvordan du maler med Lady Minerals.

Skrevet av: Sigbjørn Eliassen | Publisert: 12. mai 2016 | Kategori: Innendørsmaling