Gulv

Velg parkett som er riktig for deg

Nordmenn elsker parkett, men hvordan vet du hvilken type du skal velge? Før du gjør investeringen, er det lurt å gjøre seg opp en mening om hvor i huset gulvet skal legges og hvor mye du ønsker å betale.

– Det første vi prøver å kartlegge når det kommer kunder til oss for å kjøpe parkett, er hvilke behov og ønsker de har, sier Per Christian Frenvik hos Carlsen Fritzøe i Larvik.

– Det er lurt å finne ut på forhånd om man ønsker lyst eller mørkt gulv, 1- eller 3-stavs parkett, hvilken prisklasse man ønsker å ligge i, og ikke minst om man skal legge gulvet selv eller om det skal gjøres av en håndverker, sier han.

Gulv - PARKETT EIK CONCERTO HVIT BOEN

PARKETT EIK CONCERTO HVIT BOEN

Spar tid med god lås

Parkett har ofte god kvalitet selv med en rimelig prislapp. Hvor kostbar parketten er, reflekterer gjerne hvilket låsesystem den kommer med.

– Vi selger parkett fra Boen og Haro som kommer med 5G-lås – en lås som gjør at gulvet blir 30 prosent raskere å legge. Bruker man håndverkere til å legge gulvet, er det godt mulig at et dyrere gulv som legges raskt, er billigere enn å betale dyrt for at andre skal legge et billig gulv for deg, sier Frenvik.

Det mest solgte produktet er fortsatt lys trestavsparkett, men stadig fler etterspør lys enstav. Som en litt dyrere modell, er det et tips å velge 1-stav i stue, kjøkken og rom man oppholder seg mye i. 3-stav er rimeligere og kan for eksempel legges på soverom og kontor. Velger du samme farge, merkes ikke forskjellen stort.

– Er du usikker på hva som passer best for din bolig, holder alle våre ansatte et høyt kunnskapsnivå på gulv. Vi er ofte ute på kurs, og jobben vår er ikke bare å selge et produkt, men å selge det riktige produktet til hver enkelt kunde, sier Frenvik.

Gulv - PARKETT EIK MARKANT 1STAV HARO

PARKETT EIK MARKANT 1STAV HARO

Nye trender fra Europa

Nordmenns gulvvalg blir også påvirket av trender, og selv om lyse parketter i ulike hvit- og gråtoner er det som fortsatt blir mest etterspurt, tilsier sydligere trender at lyst snart blir erstattet av mørke gulv.

– Vi her oppe i nord bruker gjerne to år før europeiske gulvtrender slår igjennom. Vi har sett mye mørke gulv den siste tiden i andre land, så statistikken tilsier at dette også er en trend som kommer hit i fremtiden, sier Frenvik.

Skal du legge parkett i år, bør du altså gjøre deg opp noen tanker om hva du ønsker. Alt annet hjelper Carlsen Fritzøe deg med.

Publisert: 5. mar 2014 | Kategori: Gulv