Gulv

Live Pure – matt, naturlig og vedlikeholdsfri parkett

Ønsker du deg en vakker og matt oljet parkett, men kjenner samtidig at det frister med vedlikeholdsfri lakk? Med Live Pure slipper du å velge.

Live Pure er en serie med lakkert parkett fra Boen som benytter seg av en helt ny og revolusjonerende overflatebehandling.

Gulv - Eik Mild Grey Live Pure fra Boen.

Eik Mild Grey Live Pure fra Boen.

Lakken gjør at fargen holder seg bedre, og man får den ultramatte overflaten man tidligere bare har fått av olje. Samtidig får man like lite vedlikehold som med lakk.

Det beste fra begge verdener

– Med Live Pure får man i pose og sekk, forteller Evelyn Schedelberger, markedssjef for Boen i Skandinavia

Gulv - Eik Chalk Black Live Pure fra Boen.

Eik Chalk Black Live Pure fra Boen.

Den matte Live Pure-lakken legger seg inne i porene, og ikke oppå slik lakk vanligvis gjør. Vanligvis har lakkert gulv en glattere overflate enn oljet parkett, mens du med oljet parkett i større grad kjenner konturene. Det bidrar til at gulvet føles varmere når du går barbeint.

–  Live Pure gir deg følelsen av oljet parkett, fordi du merker trestrukturen veldig godt. Oljet parkett må imidlertid vedlikeholdes en til to ganger i året eller etter behov. Ettersom Live Pure er en lakk trenger den ikke vedlikehold.

Du kjenner sikkert til synet av gule plankegulv. Evelyn forklarer at alt treverk reagerer når det behandles, uavhengig av om det er med olje eller lakk. Treverk er i tillegg veldig ømfintlig for sollys. Det er ofte en av årsakene til at det gulner, eller blir mørkere og mer intenst.

– Live Pure tåler mye mer sol enn vanlig olje og lakk. Fargen forandres veldig lite, og man beholder mer av det fine lyse treverket. Live Pure holder seg også bedre over tid.

Her kan du lese mer om lakk og olje – og hvilken gulvoverflate du bør velge hjemme

Luftig og harmonisk

Gulv - Eik Horizon Live Pure fra Boen.

Eik Horizon Live Pure fra Boen.

Den skandinaviske interiørstilen er lys og luftig, og uten “stæsj”. Derfor passer Live Pure-serien godt i nordiske hjem.

– Fargene er varme og alle produktene har rolige overflater, så det blir veldig harmonisk. For eksempel passer Live Pure-fargene Mild Grey og Warm Cotton godt inn i et norsk hjem. Og selvfølgelig klassiske og evig populære Eik Andante, sier Evelyn.

Hun beskriver også en trend som for tiden tar hele Europa med storm:

Gulv - Eik Andante Live Pure fra Boen.

Eik Andante Live Pure fra Boen.

– Vi ønsker å finne balansen i et hektisk liv. Vi vil komme hjem og trekke oss tilbake, finne roen og føle oss vel. Live Pure passer godt til dette, og det er fordi du ikke kommer nærmere naturen med en behandlet overflate. Det ser nesten ut som treverk som nettopp er blitt høvlet.

Det er ikke bare skandinavisk interiørstil Live Pure passer til. Produktene kommer i farger fra veldig lyst til veldig mørk.

– Du finner for eksempel Eik Antique Brown Castle, som er helt mørk. Den er perfekt for et urbant, moderne hjem. Man vil nok finne en farge som passer i alle hjem.

Vet du hva som er årets trender innen parkett? Det får du vite her

Tåler mer

Gulv - Eik Vivo Live Pure fra Boen.

Eik Vivo Live Pure fra Boen.

Live Pure-serien er perfekt for barnefamilier eller hus med dyr. Man kan til og med ha den på kjøkkenet.

– Treverk eldes med verdighet og lever med oss, sier Evelyn.

Selv om Live Pure-parkettene tåler mer enn andre, er det viktig å huske at det er treverk. De skal ikke stå under vann.

Evelyn anbefaler at du støvsuger, og vasker over en gang i blant med lite vann. Man kan bruke syntetiske vaskemidler som Zalo eller spesialmiddel for parkett – men ikke grønnsåpe. Den legger nemlig fra seg en slags film, som med tiden vil få gulvet til å se mer møkkete ut. Utover det er gulvet vedlikeholdsfritt.

Få hjelp til å velge riktig gulv hos Carlsen Fritzøe

Det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne når man skal legge nytt gulv. Enten du vil gjøre det selv eller få det gjort, kan det være smart å ta turen innom ditt nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus. Der kan du ta byggepraten, og få rådene du trenger for å komme i gang.

Gulv - Eik Warm Cotton Live Pure fra Boen.

Eik Warm Cotton Live Pure fra Boen.

Vil du få det gjort, formidler Carlsen Fritzøe de beste håndverkerne der du bor som kan gjøre jobben for deg. Hos Carlsen Fritzøe er du i trygge hender blant ekte fagfolk.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 18. mai 2018 | Kategori: Gulv