Gulv

Dette er de største trendene innen gulv

Vi besøkte Carlsen Fritzøes butikk i Råde, og fikk noen gode råd om gulv og hva som er viktig å tenke på før du bestemmer deg om du vil ha parkett eller laminat.

Ute skinner sola fra skyfri himmel, og temperaturen er fremdeles stigende. Det er formiddag, og vi besøker en blid Anders Kristiansen hos Carlsen Fritzøe i Råde.

Gulv -

Han er deres lokale ekspert på gulv, og skal gi oss noen gode råd denne varme mai-dagen.

– Den klareste trenden er eksklusive uttrykk, både i mørke og lyse toner. Folk er opptatte av kvalitet og vil at gulvet skal være et trygt valg både med tanke på stil og slitestyrke, forteller Anders, mens han guider oss gjennom gulv-utstillingen i butikken.

Her har han jobbet i mange år, og er godt kjent med produktene.

– En annen ting folk er opptatte av nå, er at gulvet skal være matt. Man vil unngå gjenskinn fra sola i gulvet, forklarer han videre.

Like hot med laminat som parkett

På rad og rekke står det kvadratmetre med ulike parkett- og laminatgulv. De finnes i alle nyanser og varianter. Laminatgulvet har blitt like hot på markedet som parkett. Det er fordi laminat finnes i utallige stiler og farger, og utførelsen blir mer og mer lik parketten – samtidig er laminaten utrolig slitesterkt.

Uansett om du velger parkett eller laminat, er det en-stavs gulv som er mest trendy. Folk vil gjerne ha en enkel stil med mindre kvister og sprekker, og velger derfor brede gulvbord.

Det aller viktigste er uansett å velge gulv etter din smak og ditt behov. Her kan Anders hjelpe deg litt på vei.

Når skal du velge hva?

For å gjøre det litt enklere for deg dersom du vurderer å bytte gulv, har Anders satt opp en huskeliste. For i hovedsak skal du velge mellom parkett, laminat eller heltre. Men når skal du velge hva?

1. Laminat er slitesterkt

Dersom du har barn eller husdyr, anbefales det å velge laminat. Det kan også, uansett barn eller dyr, være hensiktsmessig å legge laminat i rom med høyere slitasje, for eksempel i yttergangen.

Anders anbefaler at man har gulvvarme under laminat, fordi materialet føles kaldere enn vanlig parkett eller tregulv.

LES OGSÅ: Her er årets trender innen laminat

Gulv - Eik Pale White Live Pure fra Boen er eksklusivt og fint.

Eik Pale White Live Pure fra Boen er eksklusivt og fint.

2. Parkett er mer eksklusivt

Velger du parkett fremfor laminat vil du få et lunere gulv av naturlige materialer. Parkett er mer eksklusivt, og hvert gulvbord er like unikt som treet det kom fra. Og dersom det kommer et hakk eller en ripe i parketten, er det ikke sånn at gulvet er ødelagt. Det kan behandles og fikses. I tillegg har du muligheten til å slipe ned parketten minst én gang.

– Jeg har parkett selv, og har hatt det i tjue år. Nå har jeg nettopp lagt nytt gulv hjemme – fremdeles parkett, smiler Anders.

LES OGSÅ: Her er årets trender innen parkett

3. Heltre for naturlig uttrykk

Gulv i heltre selges mye til hytter der folk ønsker et naturlig preg og en avslappet atmosfære. Heltreet vil være lunt og føles mykt. Det er nok ikke helt ideelt til festen med stiletthæler og rødvin, men igjen: du kan slipe det ned så mange ganger du måtte ønske.

Listverk i samme farge

Når du endelig har bestemt deg for hvilket gulv du vil ha, er det på tide å tenke på listverk.

– Vi anbefaler helt klart å velge gulvlist i samme farge som gulvet. Det gir mye til rommet, og skaper en helhet. Det er mange som ikke tenker over dette, man tenker automatisk at listverk skal være hvitt. Men sånn er det ikke, smiler Anders og viser oss listen mot gulvet.

Hos Carlsen Fritzøe kan du få listverk som matcher alle gulvene. Alternativt kan man male listen i samme farge som veggen.

Disse trendene har forsvunnet

Dette gulvet har alle et forhold til, men ingen vil lenger kjøpe det.

– Du kjenner det sikkert igjen. Tre-stavs eikeparkett, gul i fargen. Sånt gulv finnes i utallige norske hjem, men nå ser vi at det er på vei ut.

– Trenden nå er både mørke og lyse gulv som ser naturlig ut, gjerne en-stavs, forteller Anders.

Enten du vil gjøre det selv eller få det gjort, kan det være smart å ta turen innom ditt nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus. Der er du i trygge hender, og kan ta byggepraten med ekte fagfolk, og få rådene du trenger for å komme i gang.

Og skulle du trenge en håndverker til jobben, formidler Carlsen Fritzøe de beste håndverkerne der du bor.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 31. mai 2018 | Kategori: Gulv, Inne