Gulv

Dette bør du tenke på når du skal legge gulv

Skal du legge nytt gulv? Snakk med profesjonelle spesialister som kan hjelpe deg med å finne de beste løsningene for din bolig.

Før du setter i gang, bør du tenke nøye gjennom hva slags type gulv som vil fungere best hjemme hos deg. Hvor mye vedlikehold er du villig til å foreta i årene framover? Hvor mye slitasje vil gulvet være utsatt for, fra for eksempel barn eller husdyr?

Stilmessig er det også uendelig mye å velge mellom, så pass på å undersøke alle muligheter før du kjøper gulv.

Pent med parkett

Parkett er et vakkert alternativ. Den er lun og god å gå på, og leveres i dag til en overkommelig pris.

Velger du parkett, får du et sterkt og stabilt materiale som er enkelt og raskt å legge, også for deg som skal gjøre det selv hjemme. Gulvet kan vare svært lenge hvis du vedlikeholder det riktig. Lakket parkett skal kun støvsuges og moppes. Blir det slitt, kan gulvet slipes og lakkes på nytt. Oljet parkett bør behandles med oljeprodukter, og vanlig renhold bør tas med støvsuger og fuktig mopp.

Laminat

Et mer slitesterkt alternativ, er laminat. Hvis du er ute etter et lettstelt gulv som tåler mye slitasje, er dette løsningen for deg. Sørg bare for at du velger kvalitetslaminat, slik at du slipper romklang og klikkelyd, og sikrer sterke skjøter.

Laminat har blitt et attraktivt valg for stadig flere. Med naturtro mønstre og ulike overflatestrukturer, kan du velge en laminat som ser ut som teak, mahogni og palisander, uten å bidra til rasering av regnskogene. Du får også laminatgulv som ser ut som skifer og andre steinsorter. Et trendy valg i det siste, har vært laminat som ser ut som slipt betong.

Ta en prat med gulvekspertene

Ønsker du råd og veiledning rundt det praktiske, og hjelpe til å velge det materialet som passer best i din bolig, bør du stikke innom byggevarespesialisten Carlsen Fritzøe.

I tillegg til produktrådgivning, får du hjelp med materialberegning og formidling av håndverkere. Carlsen Fritzøe tilbyr også gratis lån av tilhenger for å frakte materialene hjem, og hjelp med saging og tilkapping.

Carlsen Fritzøe-butikkene finner du i syv norske fylker. Takket være forhandlerens solide lokalkunnskap, får du skreddersydde råd til akkurat ditt gulv.

Publisert: 3. mai 2013 | Kategori: Gulv