Inne

7 smarte tips for deg som skal ha garderobeskap

Med et skikkelig garderobeskap vinner du kampen mot rotet – og får mer plass.

Inne - Så lekkert det blir når veggene går i ett med skyvedørene. Foto: Langlo

Så lekkert det blir når veggene går i ett med skyvedørene. Foto: Langlo

Dyner under sengen, vintertøy som henger fremme hele sommeren, strykebrettet som alltid står fremme, skoene i gangen du alltid snubler i og tomme kofferter som flyttes fra rom til rom – dette er alle velkjente “scener” fra norske hjem.

Hvorfor må det være slik når du kan skape din egen løsning?

Ryddig med garderobeskap

Det er nemlig enkelt å gjøre hjemmet ditt mer praktisk, pent og lekkert – samtidig som det føles større.

– Et garderobeskap hjelper deg å holde orden i sakene dine, og det gir deg full oversikt. Og velger du en skyvedørsgarderobe får du fleksible løsninger, samtidig som dørene ikke går ut i rommet og tar opp gulvplass, sier interiørkonsulent Gro Bøhle hos Carlsen Fritzøe i Moss.

Inne - Skap en ryddig vegg med skyvedører. Foto: Langlo

Skap en ryddig vegg med skyvedører. Foto: Langlo

Hva må du så tenke på når du skal kjøpe garderobeskap? Gro forteller deg hvor skapet skal stå – bokstavelig talt.

1. Plassering i rommet

– Ta hensyn til dører, vinduer og skråtak. Du behøver ikke å sette garderobeskapet i et hjørne eller inntil en vegg, og du kan bruke det som romdeler. Du kan for eksempel lage en kontorplass i stuen, ha det som skjermvegg på soverommet eller skjule vaskemaskinen.

Inne - Utnytt plassen med speil. Sort er en trendy farge. Foto: Langlo

Utnytt plassen med speil. Sort er en trendy farge. Foto: Langlo

2. Ta riktige mål

– Garderobeskap med skyvedører har ikke standardmål i høyden og bredden. Derfor må du være ekstra nøye når du tar mål, blant annet for å avdekke skjevheter.

– Er du usikker på hvor stort skap du skal ha? For å si det sånn – det er aldri noen som har sagt “Jeg skulle ønske garderobeskapet var mindre.” Lager du det stort nok blir det nesten som en liten bod.

3. Velg skyvedører

– Vi råder som regel kundene våre til å velge skyvedører, siden du da slipper glippen mellom dører og tak. Et garderobeskap med skyvedører går hele veien fra gulv til tak, og det gjør at du får utnyttet plassen fullt ut. I tillegg blir det mindre støvtørking.

4. Farger og materialer

– Noen velger kontraster, men hos oss er det som regel standard hvitt, speil og litt trestruktur som går igjen på dørene. Samtidig ser vi at fronter i grånyanser, sort og med sotede speil blir stadig mer aktuelt. Du har også mulighet til velge naturlig og sortmalt eik.

5. Velg innredning etter behov

Inne - Kombiner hyller og kurver. Foto: Langlo

Kombiner hyller og kurver. Foto: Langlo

Inne - Skuffelys gir det lille ekstra. Foto: Langlo

Skuffelys gir det lille ekstra. Foto: Langlo

– Trenger du mest skuffer, kurver, hyller, skostativ eller klesstenger? Skal klærne henge eller ligge? Her går det igjen litt på farger – noen velger den samme som selve skapet, mens andre går for kontraster.

– Også på innredning ser vi en dreining mot mørkere farger, og som et eksempel er det lekkert med sort og eik sammen.

6. Se garderobeskapet ditt på forhånd

Langlo og Rival har tegneprogram som gjør at du kan se hvordan garderobeskapet ditt ser ut i rommet. Da kan du prøve og feile så mye du vil uten at det koster deg en krone. Legg inn et bilde og begynn å tegne – du kan velge farger, fronter, materialer, innredning og til og med få prisen for det ferdige skapet!

7. Carlsen Fritzøe kan tegne garderobeskapet ditt

Inne - Vi har tegneprogrammer fra våre leverandører Langlo og Rival.

Vi har tegneprogrammer fra våre leverandører Langlo og Rival.

Dersom du ønsker, er du hjertelig velkommen til din nærmeste Carlsen Fritzøe og få hjelp til å tegne garderobeskapet ditt.

Vi planlegger, snakker og avdekker behovene dine sammen, og finner ut hvordan speil, dører, innredning og lys kan kombineres akkurat slik du ønsker.

Hos Carlsen Fritzøe får du skreddersøm når du velger garderobeskap. I tillegg får du god veiledning og smarte tips med på kjøpet.

Montere selv – eller la Carlsen Fritzøe gjøre det?

Hos alle Carlsen Fritzøes varehus får du garderobeskap og skyvedører fra Langlo. Varehusene med egne kjøkkenavdelinger; Bø, Moss, Rjukan, Sandefjord, Skien og Sørlandsparken har i tillegg Rival og Sigdal.

Inne - Lekkert med sorte trådkurver. Foto: Langlo

Lekkert med sorte trådkurver. Foto: Langlo

Fordelen med sistnevnte er at du da kan få den samme garderoben som kjøkkenet ditt. Det skaper en fin helhet i hjemmet.

– Dette er alle leverandører som alltid har levert god kvalitet. De er dessuten norske, og har derfor stil, materialer og innredning som vi liker. De er også flinke til å være trendy og oppdatert, forteller Gro.

Vi har med vilje utsatt å snakke om den tyngste jobben til slutt, nemlig monteringen. Alle skap leveres med monteringsveiledning, og Langlo har til og med digital veiledning og videosnutter på nettsidene.

Inne - Lag walk-in garderobe med skyvedører. Foto: Rival

Lag walk-in garderobe med skyvedører. Foto: Rival

Dere bør være to når dere monterer, men hva om du ikke har mulighet til å få hjelp – eller du ikke kan eller vil montere selv?

I så fall har Gro gode nyheter til deg.

– Carlsen Fritzøe kan montere garderobeskapet ditt! Da sender vi også montørene ut for kontroll, i tilfelle du har målt feil. Det gjør at du kan være trygg på at du får garderobeskapet i akkurat den størrelsen du ønsker deg.

Har du et prosjekt på gang?

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender blant ekte fagfolk, og du får all hjelp du trenger i tillegg til en GOD DEAL på prosjektet ditt. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 30. sep 2019 | Kategori: Inne