garderobe

Slik finner du den smarteste garderobeløsningen

Det finnes mange ulike typer garderobeløsninger. Ikke bare når det gjelder stil, design, farger og materialer, men også hvilke muligheter du har for hvor du kan plassere den hjemme. Og visste du at med en garderobeløsning kan du til og med få et nytt rom?

Det som gjør en garderobeløsning smart er når den dekker behovene du har og at du får ryddet unna det du trenger. Dessuten kan du se på det som en rimelig “oppussing”, siden hele boligen får et løft.

garderobe - Husk belysning i garderoben. Foto: Langlo.

Husk belysning i garderoben. Foto: Langlo.

– Jeg anbefaler at du bruker tid og lager en liste over hva du skal ha inn i garderobeløsningen din, og ta mål av de store tingene som kofferter og lekekasser og så videre. Vær grundig og tenk på behovene dine, sier “garderobedame” Siw-Mette Reinertsen hos Carlsen Fritzøe Sørlandsparken.

Andre store ting vi gjerne vil ha ut av syne er sesongklær, ski, snowboard og kanskje til og med sykler. Tenk i tillegg på plassering, farger, materialer, innredning og hvilke andre ting du skal ha i garderobeløsningen din. 

– Det som også er viktig når du skal ha en god garderobeløsning er en planlagt plassering for småting som smykker, klokker, solbriller, slips, vesker, sko og høye støvletter.

Skyvedørsgarderober – trender, farger og materialer 

garderobe - Nå er trenden blant annet sorte trestrukturer. Foto: Langlo.

Nå er trenden blant annet sorte trestrukturer. Foto: Langlo.

Hos Carlsen Fritzøe får du skyvedørsgarderober fra Langlo og Rival. De leverer også garderober med vanlige dører, og i tillegg kan du bruke hele sortimentet fra Sigdal som garderobeskap. Alle tre er for øvrig norske kvalitetsleverandører som gir deg skreddersøm, og de har et bredt utvalg av løsninger, farger og materialer. 

Hva er det så folk ønsker seg av garderobeløsninger nå?

garderobe - Husk belysning i skuffene også. Foto: Langlo.

Husk belysning i skuffene også. Foto: Langlo.

– Materialet mange spør etter er sorte trestrukturer, glassdører med sorte ruter og ellers malte farger – i alle garderobeløsninger vi har kan du velge akkurat den fargen du vil. Og så går det selvfølgelig mye i hvitt fortsatt, forteller Siw-Mette.

Trådkurver, hyller og skuffer er vanlig og velkjent når du skal ha skyvedørsgarderobe, men vet du hva mer du kan få av skapgadgets – både inni og utenpå? 

– Her vil jeg trekke frem Vivo screen fra Rival som rett og slett er en elektrisk skyvedør som kommer ned fra taket – hele fronten er som en rullegardin. Du kan for eksempel ha skuffer nede, og så kan screendøren dekke resten. 

I alle garderobeløsninger vi har kan du velge akkurat den fargen du vil.

Siw-Mette nevner også uttrekksbenker, uttrekk for strykebrett, speilløsninger du kan vippe ut, skostativ og belysning som gir skyvedørsgarderoben din et eksklusivt preg.

– Og helt øverst i garderoben kan du ha stenger du kan trekke ned. Da får du utnyttet og brukt takhøyden i skapet. 

7 smarte tips for deg som skal ha garderobeskap

Nye steder for garderobeløsninger

Det er vanlig å plassere skyvedørsgarderoben langs en vegg og inntil et hjørne. Siw-Mette har derfor noen gode råd om flere steder du kan ha garderobeløsningen din, som du kanskje ikke har tenkt på. Dette gir deg flere smarte muligheter for bruksområder og lagring som får vekk rotet. 

Walk in closet – åpen garderobeløsning 

garderobe - Lekker walk in closet med sorte trestrukturer og god belysning. Foto: Langlo.

Lekker walk in closet med sorte trestrukturer og god belysning. Foto: Langlo.

– Dette er rett og slett et garderoberom som stadig flere ønsker seg, gjerne i tilknytning til badet og soverommet. Her kan du skreddersy og plassbygge alt du vil, og den store fordelen er at siden garderobeløsningen har et helt eget rom får du ekstra mye lagringsplass.

garderobe - Har du åpen kjøkkenløsning kan du bruke en skyvedørsgarderobe som romdeler. Foto: Jotun.

Har du åpen kjøkkenløsning kan du bruke en skyvedørsgarderobe som romdeler. Foto: Jotun.

Garderobeløsning som romdeler

– Dette tegner og selger vi mye av, så det har blitt veldig populært. Du kan for eksempel sette opp to dører du kan lukke igjen foran et utbygg på huset. Da får du ekstra TV-stue, lekerom for barna, ungdomsavdeling eller gjesterom – eller alle fire på én gang. 

Garderobeskap skråtak og under trapp

– Det finnes garderobeløsninger med skrådører som gjør at du får utnyttet knevegger og trappeløp. Dette er smart for deg som har liten plass, eller vil utnytte og fylle opp “tomrom” i huset. Har du en slik i gangen kan du ha masse små rom til sko, hansker, luer, solbriller og nøkler. 

Garderobeløsning på vaskerommet

– Vi tegner ofte til kunder som har skyvedører på vaskerommet, gjerne foran vaskemaskinen og tørketrommelen slik at de ikke synes. Da får du jo også et renere og penere uttrykk. 

Garderobeløsning på kjøkkenet

– Her bruker vi mye Vivo screen, hvilket gir et tøft inntrykk. Et eksempel er å ha det foran en dyp kjøkkenbenk der alle maskinene står fremme, og når du så lukker døren blir det ryddig!

garderobe - Garderobeskap med speil er praktisk. Foto: Langlo.

Garderobeskap med speil er praktisk. Foto: Langlo.

Garderobeskap med speil

– De fleste kjenner jo allerede til denne muligheten, men det kanskje ikke alle vet er at du kan velge flere fargetoner på speilet. Om du vil bruke det til å sminke deg foran kan du ha et klart speil. Hvis du skal ha det i et oppholdsrom eller soveværelse kan du velge et litt lunere speil som er mer bronsefarget – eller sotet speil.

Garderobeløsning i garasjen

– Dette er smart! Da får du orden på tingene i garasjen bak en skyvedør, slik at det ikke synes og ser ryddig ut. Her kan du ha større ting som hageredskaper, dekk, ski og utstyr.

Carlsen Fritzøe hjelper deg med garderobeløsningen

Når du skal ha en garderobeløsning søker du sikkert på nettet for å se hvilke muligheter du har. Noe som er enda smartere er å ta en tur til nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus, som alle har flotte garderobeløsninger utstilt. Da kan du ta, føle og kjenne på garderobene, og se farger, materialer og innredning. 

garderobe - Skjul rotet i gangen! Her med lekre detaljer som sorte trådkurver. Husk mulighetene du har på stil, design og trestrukturer. Foto: Langlo.

Skjul rotet i gangen! Her med lekre detaljer som sorte trådkurver. Husk mulighetene du har på stil, design og trestrukturer. Foto: Langlo.

– På nettsidene til Langlo og Rival kan du tegne din egen garderobeløsning. Selv om du kan gjøre dette, anbefaler vi at du heller kommer til oss og får garderobeløsningen profesjonelt tegnet. Vi ser muligheter og kan komme med gode råd, slik at du blir fornøyd, sier Siw-Mette. 

– Og dere kan gjøre mer enn å tegne garderobeløsningen min?

– Det fikser vi! Hos oss får du hjelp fra A til Å. Fra planlegging, der du får gode råd om muligheter, materialer, stil og farger som passer i hjemmet ditt – til kontrollmåling og montering dersom du ønsker det. Det betyr at det eneste du behøver å gjøre er å komme til Carlsen Fritzøe og si “Jeg vil ha en garderobeløsning”!

Har du et prosjekt på gang? DET FIKSER VI!

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender, med gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 20. mai 2020 | Kategori: garderobe, Inne