Inne

Frister det med alltid perfekt inneklima?

Tenk om du kunne hatt perfekt temperatur, frisk luft og akkurat passe med sol og lys inne – til enhver tid? Med Velux Active with Netatmo trenger du hverken å drømme eller huske på det selv. Bli bedre kjent med systemet som gjør det for deg.  

Selv om inneklima er viktig for både trivsel og helse, er det likevel mange som ikke setter nok fokus på det. Men det er viktig å ta på alvor, for alt fra lek og lekselesing til hjemmekontor og sofakos blir både enklere og bedre med et konstant, sunt inneklima.

Den bruker også værmeldingen for å optimalisere inneklimaet

– Vi tilbringer 90 prosent av tiden vår innendørs, og da er det viktig med et sunt inneklima, sier Lasse Fagerås.

Inne - Velux Active er et sensorbasert system som optimaliserer inneklimaet.

Velux Active er et sensorbasert system som optimaliserer inneklimaet.

Han er teknisk ansvarlig i Velux Norge, leverandør av takvinduer, solskjerming og annet vindustilbehør hos Carlsen Fritzøe.

Leverandøren står også bak Velux Active, systemet som sikrer at det aldri blir for kaldt, varmt, for lyst eller for høy luftfuktighet i boligen igjen.

Men hva er egentlig Velux Active?

– Kort forklart er det et sensorbasert system som optimaliserer inneklimaet. De smarte sensorene overvåker kontinuerlig temperaturen, luftfuktigheten og CO2-nivået inne, og sørger for at takvinduene, og eventuelt solskjerming, åpner og lukker seg ut fra disse målingene, forklarer Lasse.

Hjemmet ditt tar ansvar for best mulig inneklima

Det betyr at du ikke lenger trenger å tenke på utlufting etter at klesvasken har hengt til tørk, når temperaturen inne blir for høy, eller å slippe inn frisk luft dersom dere er mange i rommet. Med Velux Active inneklimakontroll skjer det helt automatisk.

Inne - Velux Active sørger for at takvinduene og solskjerming åpner og lukker seg ut fra målingene.

Velux Active sørger for at takvinduene og solskjerming åpner og lukker seg ut fra målingene.

Det blir som om hjemmet ditt aktivt tar ansvar for at dere skal ha det best mulig inne. Derfor sørger også systemet for at vinduer automatisk lukker seg hvis det plutselig begynner å regne, og at det alltid er utluftet når du kommer hjem.

Men det er ikke bare sensorene som gjør Velux Active så smart, den bruker også værmeldingen for å optimalisere inneklimaet. Dette er særlig praktisk dersom du har elektrisk eller solcelledrevet solskjerming montert på takvinduene dine fra Velux.

– Er det meldt 30 varmegrader i ditt område, vil sensoren sørge for at solskjermingen går ned før det blir for varmt, og ikke i etterkant. Da slipper du overoppheting av rommet det gjelder.

Bruk mobilen til å betjene systemet

Inne - Bruk mobilen til å betjene systemet.

Bruk mobilen til å betjene systemet.

Velux Active har en veiledende pris på 2440 kroner, inklusiv moms, og startpakken inkluderer inneklimasensor, utgangsbryter og gateway. Sistnevnte knytter sammen alle produktene via Wi-Fi. Det innebærer at du kan overstyre automatikken når du selv vil, kun med noen få tastetrykk med mobilen.

– Mobilen er jo den nye fjernkontrollen, og apper er noe markedet etterspør. Med Velux Active kan du derfor betjene vinduene dine fra hvor som helst i verden via appen på telefonen, som en fjernkontroll.

Du kan betjene vinduene fra hvor som helst i verden via telefonen

Kjøper du Velux Active kan du laste ned appen kostnadsfritt. Den er kompatibel med både Apple og Android operativsystemer og kan brukes av inntil 10 brukere i husstanden.

Appen gir deg blant annet mulighet til å sjekke inneklima i alle rom slik at du kan gjøre forbedringer, i tillegg til å sjekke om noen vinduer er åpne. Utgangsbryteren er en smart og sikker funksjon når du skal reise bort.

– Trykker du på hengelåsen, vil boligen låse seg. Alle takvinduene lukkes, og holder seg igjen mens du er borte. Rommet ventileres fortsatt gjennom lufteklaffen. Når du kommer hjem og låser opp igjen, går systemet tilbake til Velux Active.

Du installerer enkelt selv

Velux Active passer til alle Velux Integra takvinduer, som er elektriske eller solcellebetjente, automatiske vinduer med radioteknologi – produsert etter 2006. Og selv om det kanskje virker komplisert – så er det ikke det. Ifølge Lasse er det veldig enkelt å montere og noe du helt klart får til selv.

Inne - Du installerer systemet enkelt selv.

Du installerer systemet enkelt selv.

– Velux Active er et gjør det selv-produkt – enkelt å installere og helt trådløst.

Ikke overraskende har Lasse montert Velux Active hjemme hos seg selv, og er storfornøyd med at han automatisk får et godt inneklima.

– La oss si at min komforttemperatur er mellom 22 og 23 grader. Hvis sensoren registrerer 24 grader, vil takvinduene åpne seg. Men hvis det ifølge værmeldingen er varmere ute enn inne, da holder de seg lukket for å ikke slippe inn varme, sier han og føyer til:

– Det er ikke noe å tenke på, det går automatisk. Dessuten ser det veldig bra ut.

Velux Active finner du hos Carlsen Fritzøe

Inne - Velux Active styres lett med en app.

Velux Active styres lett med en app.

Skal du sette inn eller bytte ut takvinduer? Ta byggepraten hos Carlsen Fritzøe – der er du alltid i trygge hender blant ekte fagfolk. Få gode råd om alt du lurer på – også elektriske eller solcelledrevne takvinduer fra Velux, som igjen gir deg muligheten til å installere Velux Active for et bedre inneklima.

Bestill Velux Active hos ditt nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus, og motta systemet etter en liten ukes tid. Det som venter deg er et perfekt inneklima til enhver tid.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 18. des 2018 | Kategori: Inne