Dør

Kjøp riktig innerdør til hjemmet ditt

Innerdører er ikke bare til for å dekke et funksjonelt behov eller for å dekke et hull i veggen – riktig innerdør åpner for mange muligheter og setter et ekstra preg på boligen din.

Med et stort utvalg av forskjellige stiler og ulike egenskaper, kan det være vanskelig å velge innerdør. Men med litt veiledning kan du enkelt finne dørfavoritten din.

Hvordan vil du at innerdørene skal se ut?

– Hva liker du og hvilke krav har du til døren? Ønsker du for eksempel noe som er mer lydtett enn en standarddør?, spør Eivinn Kristoffersen hos Carlsen Fritzøe Larvik.

Dør - “Christine” fra Scanflex er en dør for et klassisk hjem.

“Christine” fra Scanflex er en dør for et klassisk hjem.

Han er blant dem som står klare til å hjelpe deg med å finne riktig innerdør til deg og hjemmet ditt.

– Jeg ville også spurt deg om hva slags type hus du har for å avdekke stilen. Har du et funkishus eller et tradisjonelt hus? Og hvordan vil du at innerdørene skal se ut?

Innerdørene fra Scanflex og Drammen Dørfabrikk finnes i mange varianter, enten du vil ha klassiske med profiler eller moderne og helt slette. Hos Carlsen Fritzøe kan du få tak i nettopp den døren du ser for deg, i den stilen og prisklassen du ønsker, og i fargen du vil ha.

Farge på innerdørene?

Det vanligste er å velge en innerdør som står i stil med resten av interiøret. Selv om noen er litt mer vågale enn før og leker seg med ulike farger på innerdørene, velger de fleste av oss fremdeles hvitt.

Dør - “Sindre” fra Scanflex – en dør som gir hjemmet ditt vakrere.

“Sindre” fra Scanflex – en dør som gir hjemmet ditt vakrere.

– Vi ser nå at trenden faktisk snur seg mot enda hvitere enn tidligere, og at mange velger farge 0500, eller det vi kaller arkitekthvit. Den er hvitere enn den tradisjonelle dørfargen, som har litt gult i seg, sier Eivinn.

Men dersom du heller ønsker at dørene skal skille seg ut, eller kanskje gå i ett med veggfargen, kan du selvfølgelig også få den døren du vil ha – i den fargen du er ute etter.

– Vi kan bestille dørene i stort sett alle farger. Det finnes noen få unntak, men det er sjeldent at vi ikke kan levere det du ønsker.

Flere velger i tillegg de enkle dørene, uten for mye profiler og detaljer – i tråd med den minimalistiske stilen mange er så glad i.

Tre kvaliteter på innerdører

Kvaliteten på innerdørene avhenger av materialet de er laget av, noe som også gjør at prisen stiger deretter. Eivinn forteller at de kan deles inn i tre kvalitetstyper:

  • Lett: En god, funksjonell og rimelig dør. Denne har en pappkjerne og er derfor den letteste varianten. Et eksempel er P3, en firespeilsdør med klassisk, tradisjonell stil.
  • Kompakt: En kompakt dør har en kjerne av spon eller porøse plater, og er mer stabil. Den reduserer i tillegg lyd. KP4 har samme stil som nevnt ovenfor.
  • Heltre: En dør i heltre er dyrere, men av bedre kvalitet. Den har mer fremtredende profiler og passer for deg som vil ha ekte vare. Sindre er en eksklusiv malt dør i massivt tre.

Den tydeligste forskjellen mellom den rimeligste og den dyreste er utseendet

Men hvordan vil du egentlig se forskjell på kvaliteten?

– Den tydeligste forskjellen mellom den rimeligste og den dyreste er utseendet, og mellom en lett og en kompakt dør går det på lyden. Du vil merke det godt når du lukker døra, for den kompakte døra er både tyngre og bedre.

Dør -  Til venstre: Lett og kompakt. Til høyre: Heltre.

Til venstre: Lett og kompakt. Til høyre: Heltre.

En kompakt dør passer derfor bra for deg som er opptatt av lyd og romklang.

– Sammen med en dempelist på karmen vil døren redusere lyd, noe mange velger inn mot for eksempel soverom og bad. Dører i heltre med profiler brukes oftest i tradisjonelle, gamle hus.

Eivinn forteller at de fortsatt selger mest av den rimeligste varianten.

– Men vi ser at folk blir mer bevisste på kvalitet, funksjon og komfort.

Enda flere valgmuligheter

Ønsker du å spare plass med en skyvedør, eller vil du ha glass i døren for å få mer lys og innsyn slik at du skaper et mer åpent inntrykk? Da kan du også få tak i det.

Dør - Scanflex “Trend 1” fås også med glass.

Scanflex “Trend 1” fås også med glass.

– Alle dører kan leveres som skyvedør, og de fleste med glass. Hver serie har sin glassdør, så du får tak i en som matcher de dørene du velger.

Husk å ta nøyaktige mål før du skal gå til innkjøp av dørene. Da unngår du bomkjøp.

Er du fremdeles usikker på hvilken innerdør som er riktig for deg, kan du ta turen innom ditt nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus og ta byggepraten. Der er du alltid i trygge hender blant dyktige fagfolk, som sammen med deg finner ut av hvordan du best kan løse prosjektet ditt.

Ønsker du å bytte ut dørene, men vil ikke gjøre det selv? I så fall formidler Carlsen Fritzøe de beste lokale håndverkerne som kan gjøre det for deg.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 12. sep 2018 | Kategori: Dør