Dør

Heltre innerdør – et naturlig valg

Du bytter ikke innerdør så ofte. Nettopp derfor bør du legge i litt ekstra og gå for det klassiske, evigvarende og samtidig moderne – som du gjør når du velger heltre innerdør. 

Dør - Innerdøren Swedoor Unique i eik.

Innerdøren Swedoor Unique i eik.

– En heltredør er rett og slett et godt stykke håndverk! Dette er massivt tre, de er pene, solide og demper lyden bedre enn rimeligere dører. For det er ikke til på legge skjul på at innerdører av heltre koster litt mer enn “vanlige” innerdører, men da får du også skikkelig kvalitet, sier “døråpner” Trine Fjerdingstad hos Carlsen Fritzøe Kongsberg

Både når det gjelder sortering og produksjon er nemlig innerdører i heltre laget av helt andre materialer enn formpressede dører, som det for øvrig finnes to typer av. 

Lett-/pappdør

Dette er den rimeligste, og det er en formpresset dør med en pappkjerne. Den veier lite, og er dermed en “lett dør”. 

Kompakt-/spondør

Denne koster litt mer, og er en formpresset dør med kjerne av spon. Den er hakket bedre enn lettdøren, spesielt med tanke på lyd.

Kjøp riktig innerdør til hjemmet ditt!

En heltredør er rett og slett et godt stykke håndverk!

Tresorter, farger og profiler på heltre innerdør

Dør - Innerdøren Swedoor Stable.

Innerdøren Swedoor Stable.

Produsentene som leverer innerdører til Carlsen Fritzøe er

Disse er spesielt utvalgt av oss, siden de er leveringsdyktige og kvalitetsbevisste produsenter med lange tradisjoner.

Men tilbake til heltredørene, som er etterspurt i to varianter – eik og furu. Hva er forskjellen på innerdører i disse to tresortene?

– Innerdør i heltre eik er hardere og kanskje mer eksklusivt. Denne kjøper du ikke for å male vekk treet, folk ønsker at eika skal synes. De velger derfor oljet dør, og denne kan du få i forskjellige nyanser dersom du ønsker det. Mange synes for eksempel at en hvitoljet heltre innerdør i eik er lekkert, forklarer Trine.

Dør - Innerdøren Swedoor Stable GW i en knall orange farge.

Innerdøren Swedoor Stable GW i en knall orange farge.

Innerdør i heltre furu er mer vanlig å male, siden kvistene er mer synlige. Da må du passe på kvistgjennomslag, og derfor er det lurt å bruke Jotun Kvist- og Sperregrunning.

– Den mest populære fargen å male på innerdører er fremdeles klassisk hvit. Blant yngre som er spesielt opptatt av interiør, er det noen som velger sort. Ellers er det også noen som vil ha grå innerdører, men da helst på formpresset, og ikke heltre. 

Dør - Innerdøren Swedoor Unique i svart.

Innerdøren Swedoor Unique i svart.

Det betyr at vi fremdeles ikke er så sprelske på farger på innerdørene som vi er på ytterdørene. Men dersom du ønsker en gul, grønn, rød, blå eller kanskje til og med rosa variant er det håp – og det samme gjelder om du ønsker spesialmål, eller vil designe innerdørene selv

Dør - Scanflex Sindre – en klassisk innerdør.

Scanflex Sindre – en klassisk innerdør.

– Så lenge du har målene på dørkarmen og en NCS-kode er alt mulig. Da kan du velge blant nærmere 2000 farger. Dersom du ønsker en helt spesiell farge koster dette ekstra, og er litt varierende ut fra hvilken dørtype du velger. Prisen ligger mellom 500 og 1000 kroner, og det er jo morsomt å ha innerdører ingen andre har.

Av innerdører i heltre selger Trine mest dører med profiler fremfor slette. Og det kommer neppe som en overraskelse på noen at…  

– … yngre som bor i moderne hus ønsker det så stilrent som mulig. Dermed velger de slette innerdører, mens de som bor i eldre hus foretrekker innerdører med profil. Da kan du velge mellom dører med ett, to, tre eller fire speil – eller den moderne typen fyllingsdører med ramtre. 

Dør - Innerdøren Swedoor Compact SP12 i svart med glass.

Innerdøren Swedoor Compact SP12 i svart med glass.

Hvilke innerdører er in?

Ny innerdør i heltre? Det fikser Carlsen Fritzøe!

Dør - Innerdøren Swedoor Craft.

Innerdøren Swedoor Craft.

Uansett hvilke farger, profiler og speil du går for – å bytte innerdører er noe av det enkleste du kan gjøre av oppussing. Ifølge Trine er det bare å løfte den gamle døren av hengslene, og sette på den nye. 

– Men vær forsiktig dersom du velger innerdør i heltre – de er tunge, så pass på gulvet, veggene og karmen. 

– Så hvis jeg nå er på jakt etter innerdører i heltre?

– Det fikser vi! Da tar du turen til nærmeste Carlsen Fritzøe – vi har et stort utvalg og store utstillinger i alle varehusene. Ta med bilder av hvordan dørene dine ser ut i dag, og så finner vi ut sammen hvor fint det kan bli hos deg. Og trenger du hjelp til å få satt inn de nye innerdørene dine, så fikser vi det også!

Her kan du lese mer om innerdører

Har du et prosjekt på gang? DET FIKSER VI!

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender, med gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser – du får alltid en GOD DEAL på prosjektene dine. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Dør - Innerdøren Swedoor Stable GW i grått er både moderne og tidløs.

Innerdøren Swedoor Stable GW i grått er både moderne og tidløs.

Publisert: 24. sep 2020 | Kategori: Dør, Inne