Dør

– En dør er ikke bare en dør

Døra kan sammenlignes med den midterste ungen i søskenflokken: blir lite bortskjemt og får lite oppmerksomhet. Men denne statusen er lite fortjent, og er i ferd med å endre seg.

– En dør er ikke bare en dør! Det aller første jeg vil vise frem er forskjellen på disse to dørene. Denne døren er det vi kaller en vaffeldør. Den er billig, og kvaliteten er deretter, forteller Henrik Karlsen.

Dør - Det er stor forskjell på dører.

Det er stor forskjell på dører.

Henrik Karlsen ved Carlsen Fritzøe Saxegård i Fredrikstad er utdannet snekker, og mer enn klar for å dele sin kunnskap om dører.

Han holder frem to biter av to dører, skåret slik at man ser hva døren består av. Innsiden av vaffeldøren er fylt med papp. Den andre vareprøven er solid og mye tyngre.

– Det er klart at noen ganger er vaffeldøren god nok, men stort sett vil vi anbefale bedre kvaliteter. Og vi merker at kundene forstår dette godt når de ser disse to prøvene. Kundene er mer kvalitetsbevisste nå enn før, helt klart.

Carlsen Fritzøe opererer med tre ulike typer kvalitet på dører:

  • Lett: En god, funksjonell og rimelig dør. Denne har en pappkjerne og er derfor den letteste varianten.
  • Kompakt: En kompakt dør har en kjerne av spon eller porøse plater, og er mer stabil. Den reduserer i tillegg lyd.
  • Heltre: En dør i heltre er dyrere, men av bedre kvalitet. Den har mer fremtredende profiler og passer for deg som vil ha ekte vare.

Tenker ikke like mye på dørene

Han forteller at stadig flere blir opptatt av kvalitet når de velger materialer til huset, også når det gjelder dør.

– Mange bruker mye penger på å pusse opp og isolere vegger og gulv for bra lyddemping, men så tenker de ikke like mye på dørene. Da kommer de hit etterpå, fordi de har kjøpt dårlig kvalitet og merker det raskt etter bruk.

Dette må du tenke på

Dør - Hvilket håndtak skal døren ha?

Hvilket håndtak skal døren ha?

Henrik summerer opp tre ting du bør tenke over før du skal velge deg en ny dør:

1. Hva slags behov skal døra dekke?
Noen steder i huset ønsker man kanskje lydtette dører, mens for eksempel på badet vil man kanskje trenge ventilasjon i døra. Dette er ting du bør ta stilling til før du velger kvalitet på døren.

2. Hva slags karmer trenger jeg?
På Carlsen Fritzøe finnes kun kvist-frie karmer i sortimentet, så du slipper å oppleve at stygge kvist-ringer dukker opp etter litt tids bruk. Henrik anbefaler som hovedregel at du velger dempelister slik at døra lukkes stillere og lyden dempes.

3. Hvilken stil ønsker jeg på døra?
Det finnes dører i alle farger og fasonger, og du kan også velge blant en rekke ulike håndtak. Ønsker du en dør laget på mål og i en egen farge, kan du enkelt bestille dette hos din lokale Carlsen Fritzøe-varehus.

Dør -

Hjelper deg å ta riktige valg

Flere av Henriks kunder har selv erfart at man bør rådføre seg med fagfolk før man begir seg ut på oppussing, også om man «bare» skal skifte en dør.

– Jeg har hatt flere kunder som har vært hos lavpriskjeder. Der er jo filosofien at du plukker selv og ordner alt selv. Da er du på egenhånd, og kan ofte ende opp med feil eller dårligere varer og dårligere resultat. Når du kommer til Carlsen Fritzøe, så guider vi deg og viser frem de ulike produktene slik at du kan ta riktige valg, forteller Henrik.

Enten du vil gjøre det selv eller få det gjort, kan det være smart å ta turen innom ditt nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus. Der er du i trygge hender, og kan du ta byggepraten med ekte fagfolk, og få rådene du trenger for å komme i gang.

Og skulle du trenge en håndverker til jobben, formidler Carlsen Fritzøe de beste håndverkerne der du bor.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 31. mai 2018 | Kategori: Dør, Inne