Gulv

Årets trender innen laminat er både lekre og slitesterke

Laminat er hottere enn noensinne, og det er det mange gode grunner til: Det finnes i utallige stiler og farger, og utførelsen blir mer og mer lik parkett. Nå behøver du ikke lenger velge mellom stil og kvalitet – de nye typene laminat fra BerryAlloc gir deg begge deler.

– Vi ser mer og mer mørke farger, og mer brunt. Interiørstilen beveger seg i retning av mer glam, og det får innvirkninger på hva slags gulv folk velger, sier markedskoordinator Tove Marie Langøy i BerryAlloc.

Før du velger laminat råder hun deg til å tenke over hva slags person du er. Et gulv skal vare i mange år, og derfor er det ekstra viktig å velge riktig. Ifølge Tove Marie er det høytrykkslaminaten Champs Elysées fra Grand Avenue som er den store kundefavoritten.

Gulv - Vakre Grand Avenue Champs Elysées er den store kundefavoritten.

Vakre Grand Avenue Champs Elysées er den store kundefavoritten.

Vi ser mer og mer mørke farger, og mer brunt.

– For noen skal det være litt mer tungt og “cozy”. Hvis det skjer mye på veggene, i møblene og gardinene, så kan gulvet være litt rolig. Er du en av dem som går for en minimalistisk stil kan det derimot godt skje litt mer på gulvet.

Kvalitet veier tyngst

Tove Marie forteller at det fortsatt er kvalitet som betyr mest for dem som er på utkikk etter nytt gulv.

– Er det sant at man nesten ikke ser forskjell på parkett og laminat lenger?

Med høytrykkslaminat må man faktisk ned og kjenne på gulvet, og det er ikke alltid man klarer å kjenne at det er laminat. Derfor tar vi sakte men sikkert litt over for parkettmarkedet.

Laminat er like fint etter mange års bruk.

Gulv - Berry Alloc Original Copenhagen Oak.

Berry Alloc Original Copenhagen Oak.

Laminat har blitt spesielt populært blant familier med barn eller kjæledyr, og det skyldes flere årsaker:

– Det har en utrolig slitestyrke og tåler hard bruk, så laminat er like fint etter mange års bruk.

Laminat med én, to eller tre staver?

Det er ikke bare fargen som er viktig, du må også tenke over hvilken utførelse du vil ha. Lenge har laminat med tre staver regjert, men de siste årene har det blitt mer populært med så brede planker som mulig.

Tove Marie sier dette henger sammen med økende etterspørsel for enklere gulv.

– Vi har noen nye stiler med mindre kvister og sprekker. Gulvtrender bruker tid på å endre seg, men vi ser at stadig flere nå velger de mer rolige mønstrene.

Ta byggepraten hos Carlsen Fritzøe

Gulv - Grand Avenue Nyhavn.

Grand Avenue Nyhavn.

Gulvspesialist Patrik Thorsen ved Carlsen Fritzøe Sørlandsparken Eftevaag bekrefter det Tove Marie fortalte – de selger aller mest av Champs Elysées.

– Det går nesten utelukkende i enstavs laminat, og da gjerne lyse toner i grått og hvitt.

Går du med tanken på å få laminat hjemme? Det er enkelt å legge laminat, men om du ikke vil gjøre det selv, formidler Carlsen Fritzøe de beste håndverkerne der du bor som fikser det for deg. Hos Carlsen Fritzøe er du nemlig i trygge hender blant ekte fagfolk fra start til slutt – uansett størrelsen på prosjektet ditt.

– Mange flinke byggmestre er kunder av oss, og vi kjenner dem godt. Enten anbefaler vi en håndverker du kan være trygg på, eller så kan vi ringe og organisere det hele for deg.

Ekspertens tips

Vi kan jo ikke forlate artikkelen uten å vite hvilken laminat eksperten selv foretrekker. Så derfor – hva er Tove Maries egne favoritter?

Gulv - Grand Avenue Embassy Row er kraftig og rustikk og har masse liv i seg.

Grand Avenue Embassy Row er kraftig og rustikk og har masse liv i seg.

– Jeg liker Grand Avenue-kolleksjonen. Der er mine personlige favoritter Magnificent Mile og Embassy Row. Det er to ulike dekorer – Magnificent Mile er en soft gråbeige, lett og luftig farge. Embassy Row er noe kraftigere og rustikk brun som har mer liv i seg, og det gjør den litt varmere.

Hvorfor ikke la deg inspirere av Tove Maries valg, og ta turen innom nærmeste Carlsen Fritzøe og se på årets nyheter innen laminat?

Publisert: 5. apr 2018 | Kategori: Gulv, Inne