Parkett eller laminat

Parkett er et naturlig produkt laget av tre. De fleste er laget av eik på grunn av hardhet, men du ka også få parkett i lønn, valnøtt og ask. Innen parkett finnes det forskjellige typer.

Heltregulv er et treprodukt tvers gjennom hele. Det blir ofte satt rett på et stenderverk i stedet for å ha et undergulv. En tradisjonell parkett har en eikeoverflate, samt en treunderflate. Så har vi noe nytt som heter herdet eik. Dette gulvet har en HDF-plate i midten, en ekte trekjerne på toppen. Den har de herdet slik at den tåler mer. Du trenger å vidlikeholde noen typer parketter som er oljet, men velger du et lakket gulv er det vask som gjelder. Et laminatgulv er et fotoprint. Det har en underplate med noe papir oppå, som etterligner tradisjonell parkett. Fordelen med laminat er at du ikke trenger noe behandling på det. det skifter ikke farge i sollys og det tåler mer.

Du velger parkett på grunn av at du er opptatt av det naturlige. Du velger laminat fordi du ønsker at det skal tåle mer. Hjelp til å velge gulv – det fikser vi!