Lag en fuglekasse

Lyst til å sette i gang et snekkerprosjekt? Hva med å lage en fuglekasse? Det er enkelt å sette i gang og hele familien kan samles.

Og husk: Det er alltid lurt å måle to ganger og skjære en gang – ikke motsatt.

Kortversjon

  1. Finn inspirasjon
  2. Finn passende deler og tilpass
  3. Tegn og bor for å gjøre spikring enklere
  4. Spikre!

Slik gjør dere

 -

Kapp til planker som vist på bildet. Så kan du legge frem alle delene slik at barna kan montere fuglekassen selv. Det er fint å hjelpe de litt i gang, slik at monteringen blir riktig fra starten.

Frontveggen og de to sideveggene skal være identiske, bortsett fra at frontveggen skal ha hull som kan være opptil 5 cm. Bakveggen er noen centimeter lengre enn de andre veggene, og her må det bores to hull til snor. Taket skal stikke et godt stykke utenfor frontveggen.

Veggene og bunnen monteres sammen med spiker. For at frontveggen skal kunne åpnes, må det monteres to tretapper i hullene på siden av lokket.

Så fort fuglekassen er ferdig montert er det tid for dekorering, og her er det bare å slippe fantasien løs med maling, farger og mønstre.

 -

Trenger du hjelp? Det fikser vi!

Dersom dere mangler noe eller noe blir ødelagt i prosessen, er det bare å ta turen innom ditt lokale Carlsen Fritzøe-varehus, så hjelper vi dere med deler.