Byggeprosjekter

– Vi gleder oss til å starte på nytt

Tenk deg at du kjøper hus sammen med kona. Dere har to barn og fremtiden ser lys ut. Akkurat da dere starter oppussingen rammes din kjære av kreft, og alt blir satt på vent. Og mens fremtiden er uviss, begynner økonomien å bli dårligere på grunn av sykdommen…

Dette opplevde Wenche og Terje Aaseby og barna på 3 og 5 år fra Heistad. Lite visste de om hva livet ville bringe da familien flyttet inn i huset fra 1953. Det var en del oppussing som måtte gjøres, og den selverklærte handymannen startet oppussingen med krum hals.

– Siden huset ble kjøpt i 2011 har kjelleren vært en hodepine, og målet er å gjøre den mer praktisk. I januar begynte vi på vaskerommet og flisla det, men vi kunne ikke fortsette da det hele ble litt mer omfattende enn beregnet. Samtidig fikk Wenche livmorhalskreft. Det koster å være syk, så nå har vi ikke nok penger til å få gjort det vi skal, forteller Terje.

Alt av oppussing ble lagt på hylla, og alle krefter ble satt inn i behandlingen av Wenche.

– Hun ble ferdig med cellegift og strålebehandling 10. juni. Det har vært tøft, og hun har blant annet vært døden nær to ganger. Hun har vært til første etterkontroll som viste at hun er kreftfri og er for tiden på rehabilitering, så nå ser det ut til at vi heldigvis har kommet til et vendepunkt. Hun bor hjemme, og har fått beskjed om at det vil ta lang tid å bygge seg opp igjen for å få bukt med senskader som har oppstått etter behandlingen. Vi håper selvsagt at neste kontroll 19. desember viser at hun fremdeles er kreftfri.

Fikk sjokk da de vant

Selv om Wenche fikk behandling måtte livet med barna hjemme fortsette som før. En dag fant Terje en reklame i postkassen der det sto om en konkurranse der de kunne vinne 50 000 kroner i byggevarer og håndverkere fra Carlsen Fritzøe. Han gikk på nettet og fortalte historien om Wenche, huset og økonomien.

– Og tenk, så gikk det hele veien, smiler han.

– Hovedbegrunnelsen for at vi meldte oss på er kjelleren som vi nå skal få hjelp med. Stort sett alt skal byttes – gammelt skal ut og nytt skal inn, og spesielt trenger det elektriske anlegget en oppgradering på grunn av brannfare. Dessuten må vi refylle med ny isolasjon og takpanel, og gulv og yttervegger legges etter dagens krav. Vi skal også sette opp en skillevegg og lage gang. Avhengig av hvor langt pengene rekker vurderer vi å få oss et nytt bad. Taksten på huset vil jo også øke betraktelig når vi har fått gjort alt dette.

Terje forteller at han dagen før premien ble overrakt fikk et forvarsel fra daglig leder Pål Berger Hansen hos Carlsen Fritzøe i Skien.

– Han ringte og spurte etter meg, og da skjønte jeg med en gang hva det gjaldt. Jeg ble veldig overrasket, og kona ble lettere sjokkskadet da Carlsen Fritzøe kom med den store gavesjekken, sier han fornøyd.

– Nå kommer det forhåpentligvis til å gå fort unna med oppussingen. Bare det å få kommet i gang igjen er en stor seier i seg selv. Jeg må få legge til at vi er veldig fornøyd med kontaktpersonen vår i Carlsen Fritzøe som er byggmester Jan Vieras.

En kjærkommen premie

Det hadde ifølge Terje vært vanskelig å få gjennomført prosjektet om de ikke hadde vunnet.

– Dette betyr veldig mye på mange måter: Vi får det mer praktisk, tryggere og hyggeligere, og ikke minst hjelper det mentalt med tanke på situasjonen til Wenche. Samtidig begynner hun å bli bedre, så vi gleder oss til å starte på nytt, komme videre og leve glade dager.

Premien var både byggevarer og håndverkere, men Terje sier at han kommer til å bruke mesteparten av premien på byggevarene.

– Jeg gjør 70 prosent selv siden jeg er relativt flink og handy, men jeg er veldig glad for at vi har den fleksibiliteten. Carlsen Fritzøes håndverkere kommer til å hjelpe meg med varmematte og flislegging slik at vi får det lunere.

Terje forteller at han flere ganger har stått i kjelleren og tenkt at han burde sendt familien vekk i et par måneder for å bli ferdig.

– Det behøver jeg ikke nå, smiler han.

– Jeg har ikke sett maken til konkurranse, så dette skal Carlsen Fritzøe ha skryt for. Og jeg tror faktisk ikke de kunne gitt premien til noen som trengte det mer, avslutter en rørt Terje.

Publisert: 27. okt 2014 | Kategori: Byggeprosjekter, Konkurranse