Byggeprosjekter

Velg el-verktøy som leverer

Elektroniske verktøy kan hjelpe deg med å gjøre jobben enklere, raskere og bedre. De fleste av oss ønsker å handle verktøy til en god pris, men hvor mye har prisen å si for kvaliteten?

Som forbruker bør du være klar over at verktøy er laget på forskjellig måte, og at brukstiden på maskinene derfor varier mye.

– I dag produseres det verktøy som skal leve et visst antall timer. De billigste er laget for å vare i 10 timer. Gode hobbymaskiner er beregnet til å vare i 50 timer. I proffverdenen ser vi på verktøy som varer i 300 – 800 timer, forteller Jan Otto Helgesen hos Carlsen Fritzøe i Tønsberg.

Han anbefaler en grundig vurdering av hva du faktisk trenger, og hvilke verktøy det er sannsynlig at du vil bruke mest. En borskrutrekker og en kapp- og gjærsag, er noe enhver hobbysnekker med respekt for seg selv bør ha. De litt mer viderekomne skaffer seg også gjerne en luftkompressor.

– Jeg kan selvfølgelig handle en billig avisoleringstang fordi jeg bruker den en gang i året, men når det kommer til el-verktøy og batteriverktøy ønsker jeg det beste til en god pris, sier Helgesen.

Her finner du el-verktøy for de enkle jobbene, og her finner du el-verktøy for de krevende jobbene.

Vær obs på batteriverktøy

– Når det gjelder batteriverktøy, er det store kvalitetsforskjeller basert på hvor lenge jeg ønsker at maskinen skal vare. De billigste maskinene, med en driftstid på cirka 10 timer, kjøper jeg ikke når jeg har hus som stadig trenger oppgradering, sier han.

– Batteriene er viktig, nå har vi Li-on-batterier som tåler ”klattlading” og som har minimal selvutlading når maskinen ikke er i bruk. Den gamle teknologien har de motsatte egenskapene, og selges derfor billig, forklarer Helgesen.

Hos byggevarespesialisten Carlsen Fritzøe får du maskiner fra midt på treet og oppover.

– Det er viktig for oss å ha produkter som vi stoler på, og vi får jevnlige oppdateringer fra leverandørene. Vi er opptatt av hva som er inne i maskinene, ikke bare at de er pene å se på, sier Helgesen.

Carlsen Fritzøe-butikkene finner du i syv norske fylker. Takket være solid lokalkunnskap og fagkompetanse får du skreddersydde råd til akkurat dine verktøybehov.

Her finner du din lokale Carlsen Fritzøe-forhandler.

Publisert: 3. mai 2013 | Kategori: Byggeprosjekter, Verktøy