Byggeprosjekter

Valgte samme kjøkkenleverandør som for 28 år siden

Når du skal ha nytt kjøkken er det mye du må tenke på: Befaring, leverandør, design, farger, løsninger, elektriker, rørlegger og montører. For å nevne noe. Og hva gjør du hvis du trenger mer enn bare skuffer, skap og benkeplate, som for eksempel parkett, fliser og gode råd fra flinke fagfolk? Da er det enklere og bedre bruke et byggevarehus der de har alt under ett tak.

Det var nettopp det Vidar Hegdahl og kona Elin fra Sandefjord gjorde. For etter å ha hatt samme kjøkken i det som nesten kan kalles en mannsalder synes de det var på tide med forandring.

– Vi bygde hus for 28 år siden, og da satt vi opp et flott kjøkken i eik. Det var et utstillingskjøkken som vi fikk billig, og vi var strålende fornøyd siden vi ikke hadde så god råd på den tiden. Men det ble jo slitt og preget av tidens tann etter hvert.

Den blide 57-åringen undersøkte en del på nettet og sjekket rundt hos flere leverandører. Han så på kjøkken et par steder, men det var ikke før han snakket med svogeren sin at ting begynte å skje.

Byggeprosjekter - Slik så kjøkkenet ut før

Slik så kjøkkenet ut før

– Han anbefalte Carlsen Fritzøe siden de har et eget fagteam av håndverkere. Noe som er litt morsomt er at det faktisk var Carlsen Fritzøe som leverte det gamle kjøkkenet vårt også.

Det tok bare noen timer fra Vidar bestilte befaring før kjøkkensjef Kjell Terje Nilsen, som har bakgrunn som byggmester, sto på døra med iPad og måleutstyr. At han kunne vise til solid erfaring med tanke på muligheter og hva som kunne gjøres, gjorde Vidar og Elin sikre på at oppdraget hadde havnet i rette hender.

– Inntrykket etter befaringen var veldig betryggende. Carlsen Fritzøe og Kjell Terje tok kontroll på hele prosjektet, og de organiserte absolutt alt for oss.

Dyktige kjøkkenkonsulenter

Mange par går lange runder når de skal velge kjøkken. Det var heldigvis ikke tilfellet med Vidar og Elin.

Byggeprosjekter - Nytt kjøkken fra Carlsen Fritzøe

Nytt kjøkken fra Carlsen Fritzøe

– Carlsen Fritzøe har en veldig fin utstilling av Sigdal-kjøkken på varehuset i Sandefjord. Der fikk vi se alt de kan tilby av skrog, skuffer, skapdører og benkeplater. Da ble valget enkelt i forhold til å velge fra brosjyrer. Dessuten har Carlsen Fritzøe gode kjøkkenkonsulenter, og Lene Søgnen tok seg god tid til å designe kjøkkenet etter ønsker fra kona og meg.

Trioen gikk for en noe utradisjonell løsning – de valgte nemlig to forskjellige fronter: Uno på den ene siden av kjøkkenet og Lido på den andre. Vidar og Elin falt for Uno siden de har skuffer som åpnes automatisk, for Lido fordi det passet best med utseendet på  kjøkkenmaskinene – og de falt for begge typene på grunn av designet og at de passet godt sammen.

Det beste fagteamet for jobben

Da kjøkkenet var ferdig tegnet var veien kort fra papiret til virkeligheten. Vidar ville bare gjøre én ting selv først for å spare tid, før Carlsen Fritzøe gjorde resten:

– Jeg rev ned kjøkkenet og fjernet det, og tok med den gamle parketten i samme slengen.

Det er for øvrig ingen tilleggspoeng for å gjette hvor Vidar kjøpte ny parkett

– Carlsen Fritzøe trommet sammen det fagteamet de mente var best egnet for jobben, og femte januar var de på plass. De begynte med å åpne veggene for nye strømkurser og røropplegg siden det ble ny infrastruktur på kjøkkenet.

Byggeprosjekter - Det beste fagteamet fra Carlsen Fritzøe gjorde jobben på fem uker

Det beste fagteamet fra Carlsen Fritzøe gjorde jobben på fem uker

Da det var gjort kom montørene med Lars Larsen i spissen. Bortsett fra en ripe på et par millimeter i en skapdør (som Carlsen Fritzøe erstattet på et par timer uten diskusjon) foregikk hele operasjonen fullstendig smertefritt. Alt ble gjort til avtalt tid og pris.

– Og det skal de ha skryt for! Jeg var litt bekymret siden det var et stort kjøkken med mange apparater, men leveransen var perfekt – alt ble levert til riktig tid og med riktige dimensjoner. Og uten at vi behøvde å tenke over det sørget Carlsen Fritzøe til og med for å stille med egen bærehjelp for å få alle tingene på plass. Det var veldig behagelig.

Gode erfaringer med Carlsen Fritzøe

Hele jobben tok fem uker. Etter at det har vært i bruk noen uker, er Vidar og Elin svært fornøyd med sitt nye kjøkken – og hele prosessen fra A til Å.

– Det har blitt kjempeflott. Det nye kjøkkenet er på nøyaktig samme antall kvadratmeter som det gamle, men det føles mye større. Det ble fantastisk flott, og ikke minst praktisk. Så her må jeg få skryte av Lene igjen, sier den glade eieren av det nye kjøkkenet før han avslutter:

– Basert på våre erfaringer har vi bare positive ting å si om Carlsen Fritzøe som totalleverandør.

Publisert: 19. mar 2015 | Kategori: Byggeprosjekter, Kjøkken