Byggeprosjekter

Spar tid og penger med baderomspanel

At det både er dyrt og tidkrevende å pusse opp badet er ingen hemmelighet. Velger du derimot å kle veggene med baderomspanel i stedet for å legge flis for flis, er det mye å spare.

– Baderomspanel er plater som settes rett opp på veggen. Designet er så identiske med vanlig flis at man skal se nøye etter for å se at det er en plate, sier Jan Sverre Hansen hos Carlsen Fritzøe i Sandefjord.

Dette er med andre ord en genial løsning dersom du drømmer om vegger med flisutseende, men heller vil sprekke budsjettet på massasjedusj.

Gjør jobben selv

– Når du skal pusse opp badet er det viktig at alt blir gjort i henhold til forskriftene. Mye av jobben kan gjøres uten å involvere flisleggere og rørleggere. Baderomspanel er veldig kostnadsbesparende, og du kan gjøre alt selv, sier han.

Fordelene stopper ikke der. Velger du baderomspanel, slipper du å tenke på alt som heter membran og mørtel. Platene settes sammen med klikklås, og er ifølge Hansen tettere enn flis.

Byggeprosjekter -

– Her er det bare ett produkt å sette opp. Det eneste man trenger i tillegg, er aluminiumslister for bruk i bunn og hjørner. Skal man bruke baderomspanel i våtsonen, må det legges fugemasse i skjøter og lister. Her bør man følge leverandørens anvisning.

Fått øynene opp for baderomspanel

Hos Carlsen Fritzøe finner du baderomspanel fra den norske produsenten Fibo-Trespo. Med stor kunnskap om alt som heter bad, har faghandelen både ekspertisen og produktene du trenger for å ta badet fatt.

– På salget å bedømme er det flere og flere som får øynene opp for baderomspanel. På gulvet bør man ty til vanlig flis, men for veggene er dette en super løsning. Du bare skrur platene direkte på stenderverk, rupanel eller tilsvarende uten å måtte gjøre noe mer med veggen. Platene er jo tross alt helt tette, sier han.

Uansett om du ønsker tradisjonelle hvite fliser eller mørk mosaikk, kan baderomspanel være løsningen for deg. Velg smart, og du kan bruke både tid og penger på å kose deg – på badet.

Ønsker du å bli inspirert? Bla gjennom vår nye oppussingsbrosjyre og se våre favoritter innen baderomspanel.

Publisert: 5. mar 2014 | Kategori: Byggeprosjekter, Vegg