Byggeprosjekter

Spar tid og penger på å la andre transportere for deg

Med korte frister, et stort antall trucker, kranbiler, sjåfører, selgere og butikkansatte er det mye transport og logistikk som skal koordineres i Carlsen Fritzøe. Når det er mye som skjer hele tiden, kan det fort bli kaotisk. Da gjelder det å holde hodet kaldt.

Se hele filmen og deg inspirere av god logistikk. 

Og det å holde hodet kaldt er nær sagt jobben til transportleder hos Carlsen Fritzøe i Sandefjord, Roy Forslund. Fra kontoret sitt har han full kontroll over hva som skjer til enhver tid.

Roy har ansvaret for i overkant av 10 ansatte, og han forteller at i sum bidrar hver og en av dem til at Carlsen Fritzøe er kjent for å være gode på transport og logistikk.

Kundene er veldig godt fornøyde med at de får alt på ett sted

– Hvis du ser på proffsegmentet har vi vært gode til å skape relasjoner til kundene våre. Vi er flinke til å være konsise på tidspunkter på leveranser. Dessuten har vi et stort varelager, og kundene er veldig godt fornøyde med at de får alt på ett sted.

Løser problemer for kundene

Det viktigste når man driver med transport og logistikk er å få de riktige varene på riktig tid til riktig sted. Dette har Roy og gjengen satt sin ære i.

– Noen av kundene våre er gjerne ikke like strukturerte alltid, og da setter de pris på å ha en samarbeidspartner som både har varelager og kompetanse i alle ledd. Selgerne våre har en portefølje som de jobber mot, og de har en fast kontaktperson. Så da må vi holde orden på lagrene, volumene, tidspunkter og alt annet som trengs. Vi er veldig styrt av ordrekontoret, som har oppfølging av kundene. De lover jo gjerne ting som vi må prøve å holde, så vi er jo en problemløseravdeling.

En viktig del av konseptet er å være flinke til å improvisere, og det innebærer ofte å yte det lille ekstra.

Vi er jo en problemløseravdeling

– Vi kjenner jo kundene godt, så de ringer mye direkte hvis de skal ha gjort noe mer. Det kan være å flytte en container, en brakke eller noen materialer, eller å montere en bjelke. Da hjelper vi selvsagt til, og det setter de pris på, smiler Roy.

Tilhenger, kranbil – og helikopter

Men, Carlsen Fritzøes transport er ikke bare til for proffene. De hjelper selvsagt privatpersoner også. Du kan selv låne tilhenger gratis, eller leie kranbiler i ymse størrelser. Ja, du kan til og med leie helikopter!

– Det benyttes mest på hytteoppdrag. Til fjells kan det være snakk om noen hundre meter der man ikke kommer til med bil. I fjordene er det mye skjær, holmer og øyer, og da er helikopter veldig effektivt. Vi pakker lasten, som må gjøres på en helt spesiell måte, og samtidig må vi sørge for at den ikke veier mer enn 900 kilo, forklarer Roy.

Av de mer normale fremkomstmidlene du kommer til å møte hvis du bestiller hjemkjøring fra Carlsen Fritzøe er laste- og kranbilene. Disse har forskjellige størrelser, og har en rekkevidde på opptil 31 meter og løfter inntil 500 kilo. De største brukes mye til takstein og tunge løft.

– Få med at vi tilbyr vinsjeoppdrag også. Vi har utstyr som kan heve og senke vertikalt, for eksempel hvis du skal montere en pipe.

Spar tid og få jobben gjort

Hos Carlsen Fritzøe er du i trygge hender, fra du bestiller varene på nett eller i butikk, til du får dem levert. Målet er at uansett hva du bruker Carlsen Fritzøe til, så skal din jobb være så enkel som mulig. Roy forteller hvor enkelt de gjør alt for deg, og at de gjør det gjennomtenkt:

– Når du som privatperson bestiller en terrasse kan det gjøres på flere måter. Du kan be om å få alt i en pakke, og da pakker vi slik at du får bjelkene på toppen og terrassebordene i bunn. Da slipper du å endevende alt for å få satt i gang.

Det samme gjelder på byggeplassen til proffene.

– Mange er nøye på hvor de vil ha tingene levert i forhold til der de bygger. De har ofte et kart der det er anvist forskjellige ting på forskjellige steder – og da losser vi det der de ønsker. Da blir de mer effektive i arbeidet, og de får full kontroll.

Fordelen for både private og proffer er at når transportøren gjør jobben skikkelig, kan de konsentrere seg om arbeidet som skal gjøres.

Spar penger og unngå dårlig rygg

Mange vegrer seg for å bruke mer penger på byggeprosjektene sine enn nødvendig, så de bruker kanskje egen bil uten å tenke på hva det medfører av tid og kostnader. For ikke å snakke om å bruke familie og venner som bærehjelper og håndlangere – som til og med risikerer dårlig rygg for din skyld.

De fleste får seg derfor en gledelig overraskelse når de hører hvor rimelig det er å få en “pakke” fra Carlsen Fritzøe hjem. Du kan fort ende opp med spare på å få transportert varene fremfor å gjøre det selv.

Å få levert en pakke med kranbil koster fra 500 kroner

– Ja, det vil jeg tro. Vi er konkurransedyktige på pris – å få levert en pakke med kranbil koster fra 500 kroner og oppover, og det synes jeg er ganske billig. For den prisen kan du for eksempel få en terrasse på 50 kvadratmeter, forteller Roy.

Han legger til at fem pakker kan bli samme pris. Det er nemlig ikke volumet som teller, men kjøreavstand og jobben som må gjøres på byggeplassen.

Fagkunnskap og de rette folkene

180 års erfaring gjør noe med et selskap. Den lokale byggevarespesialisten gir deg derfor fagkunnskap som strekker seg over mange generasjoner – i 25 moderne varehus.

Like viktig er at de du møter i Carlsen Fritzøe er fagfolk til fingerspissene, der godt humør og ekstraservice er inkludert i allerede gode priser. Og det gjelder om de så er varehusmedarbeidere, selgere, sjåfører – eller transportledere.

– Dette er helt klart viktig for oss. Vi har fått lov til å håndplukke sjåførene våre, så vi har en solid og bra stamme. Det handler om å få på plass de rette folkene. De skal laste raskt, de skal være godt kjent, de skal ha en fin bil og bra utstyr – og yte god service, sier Roy.

Har du har noe som skal transporteres og lurer på hva det koster? Da kan du ta kontakt med ditt lokale Carlsen Fritzøe-varehus.

– Kundene kan stole på oss!

Vil du vite mer om hvordan hverdagen til en Carlsen Fritzøe-sjåfør er? Se hele filmen om Bjørnar.

Publisert: 13. jun 2017 | Kategori: Byggeprosjekter