Byggeprosjekter

Med stålpipe oppfyller du peisdrømmen din

Det er balsam for sjelen å sitte foran peisen en kald kveld og kjenne varmen bre seg i kroppen mens du ser inn i flammene. En peis eller ovn står da også høyt på ønskelisten når vi pusser opp, flytter eller skal bygge bolig. Men hva gjør du hvis du ønsker å tenne flammen, og ikke har pipeløp hjemme?

Det er ingen grunn til panikk – eller bygge ny bolig. En stålpipe gjør nemlig at du kan nyte miljøvennlig og deilig varme i hverdagen fra din egen peis eller ovn.

– Stort sett kan alle med relativt enkle grep få seg stålpipe og peis hjemme, uavhengig om de har pipeløp eller ikke, sier avdelingsleder for varme Freddy Tiochta hos Carlsen Fritzøe Aasland i Skien.

Du kan montere stålpipe og ildsted nær sagt hvor du måtte ønske i boligen din. Et ildsted blir i dag ofte valgt ut etter design og stil, og stålpipe har derfor på kort tid blitt svært populært.

– En stålpipe veier lite, er plasseringsvennlig, har et tidløst og moderne design, og er lett å sette opp. Det er en plassbesparende og smekker løsning som er et flott møbel, og som dessuten har en gunstig pris.

Skjult eller synlig stålpipe?

Teknisk sett er elementene enkelt bygget opp: Det består av en ytterdel kalt stålmantel, isolasjon og røykrør innerst, og opp til tre ildsteder kan monteres på ett pipeløp. Det betyr at du kan få peis eller ovn i stua, kjøkkenet – og soverommet. Du kan velge om du vil ha pipeløpet toppmontert fra ildstedet, eller føre det gjennom ytterveggen bak og opp langs veggen ute.

– Om du ønsker synlige piperør inne kan du få det i absolutt alle farger du ønsker deg. Noen foretrekker kontrastfarger for å vise det frem, mens andre ønsker å skjule det. Et eksempel på dette er at mange velger hvit emaljert ovn med hvitlakkerte piperør.

Uansett hva du velger – sluttresultatet blir lekkert og gir en ekstra dimensjon til rommet.

Montere stålpipe selv eller la ekspertene gjøre det?

Freddy forteller at hvis du er litt nevenyttig kan du og din kjære eller en god kamerat montere ildsted og pipeløp på en lørdag formiddag. Bare husk at å montere pipe er søknadspliktig og meldepliktig til teknisk etat i kommunen du bor i.

– Dette er som Lego, og det er omtrent like enkelt å sette piperørene sammen. Det viktigste er at du følger bruksanvisningen, og at avstand til brennbart materiale og at gjennomføringen ut i takkonstruksjonen blir vanntett. Alle ekstraprodukter i forbindelse med montering er for øvrig inkludert når du bestiller hos oss.

Om du ikke føler at du er nevenyttig, men fremdeles ønsker å kunne varme tærne i din egen stue, er det i følge Freddy svært lite du må gjøre for at peisdrømmen din skal gå i oppfyllelse.

Kom innom et av varehusene våre! Du kan være trygg på at vi har god kompetanse på huset, og leverandørene våre er de ledende på markedet.

Hos Carlsen Fritzøe kan du i ro og mak velge det ildstedet du ønsker deg. De sender så en ansatt på befaring hjem til deg for å se om ildstedet du har valgt lar seg montere der du vil ha det – og det gjør det som regel. Samtidig vil du få et uforpliktende tilbud.

– Vi gjør alt fra A til Å, fra frakt til montering. Vi rydder etter oss og kan ta med gammelt ildsted. Og selvsagt rydder vi opp etter oss.

– Så det eneste du trenger er fyrstikker og ved – men det kan vi selvsagt også skaffe deg, avslutter Freddy med et smil.

Publisert: 17. sep 2014 | Kategori: Byggeprosjekter, Peis