Byggeprosjekter

Hyttedrøm for nye generasjoner

Den gamle hytta var i så dårlig stand at Trine og Anker valgte å gjøre noe drastisk. Det angrer de ikke på.

– Av med skoene, nå har vi så fine gulv her, ler Trine Johnsen.

Det er en stor dag for henne og ektemannen Anker. Tilbygg og ombygging av eksisterende hytte er blitt til en topp moderne hytte i Kragerøskjærgården, og nøklene er nettopp overlevert. Det lukter friskt av nytt treverk i den arkitekttegnede hytta som ligger diskret og elegant i det lettkuperte terrenget. Store åpne glassflater slipper lyset inn, og opphever skillet mellom inne og ute.

 

Historien om krigen og en lastebil

Byggeprosjekter - Slik så den opprinnelige hytta ut.

Slik så den opprinnelige hytta ut.

Det spesielle er at selv om alt er helt nytt, så er Trine og Anker på svært velkjente trakter. Trine har tilbrakt somrene her helt siden 1958, og familien fikk tomta under spesielle omstendigheter helt tilbake til like etter 2. verdenskrig:

– Mormor og morfar lå i dekning på nabogården her under krigen. Etter at krigen var over, kom grunneieren her og sa til morfar at han trengte så veldig en lastebil. Han sa at hvis morfar hjalp han med penger til en lastebil, så skulle han få en tomt tilbake. Og slik ble det, og det er grunnen til at vi er her i dag, forteller Trine.

Byggeprosjekter - Proffsjef Thor Salvesen ved Carlsen Fritzøe i Kragerø.

Proffsjef Thor Salvesen ved Carlsen Fritzøe i Kragerø.

Rask byggeprosess

Den opprinnelige hytta var i så dårlig stand at den måtte bli vesentlig ombygget. Nå var ønsket å få innlagt vann og avløp, samt få flere soverom i en ny soveromsfløy, slik at hele familien kunne være sammen samtidig på hytta. Da arbeidet startet i desember 2017, hadde de ikke helt troen på at de skulle få nyte hyttelivet allerede sommeren 2018.

Men nå står hytta ferdig, til og med før tida. Arkitekthuset Kragerø AS har tegnet hytta – Carlsen Fritzøe har et godt samarbeid med lokale arkitekter. Ekteparet har mange lovord knyttet til samarbeidet med byggmester Glenn Haslum som driver GB Byggmester Haslum. Firmaet har spesialisert seg på oppføring av hus og hytter for kunder som setter kvalitet i høysetet.

– Tusen takk for et kjempearbeid! Dette er helt strøkent, sier de to begeistret når Glenn kommer innom sammen med proffsjef Thor Salvesen hos Carlsen Fritzøe i Kragerø.

Levert alle materialer

Slik ble hytta bygd

Byggmester Glenn Haslum forteller at byggingen av hytta til Trine og Anker har vært utrolig spennende. Selv understreker han at det har vært en enorm fordel å ha én leverandør, Carlsen Fritzøe, å forholde seg til under byggingen.

– Vi har lagt ned mange arbeidstimer, og lagt stor vekt på detaljene – som at terrassen er figursydd rundt fjellknausene her. Alt er holdt enkelt og rent, forteller Glenn.

 • Kledningen på hytta er malmfuru fra Hasås.
  – Malmfuru består av minimum 80% malm, altså kjernen i stokkene. Malmfuru er naturlig mettet med harpiks som gir en naturlig impregnering. Dette gjør kledningen vedlikeholdsvennlig, forteller Glenn.
 • Veggene innvendig er kledd med Bygdø Kronepanel fra Krone.
  – Det er mye tykkere enn vanlig panel, mer enn 20 millimeter, og likner mer på gulvbord. Kvaliteten er høyere, og fordelen er at panelet holder seg jevnt og stabilt, sier Glenn.
 • De lyse gulvene inne i hytta er hvitoljet rustikk eikeparkett.
 • Uterommene er store, og inkluderer en lekker takterrasse. Hytta har standard CU-impregnerte terrassebord. Det finnes mange typer terrassebord i ulike kvaliteter. Det som avgjør prisen er blant annet hvor vedlikeholdsvennlige de er.
 • Vinduene er fra Nordvestvinduet.
  – Årsaken er at kvaliteten er veldig god i alle ledd. Vinduene er aluminiumsbekledde og vedlikeholdsfrie, sier Glenn.
 • Med foldedører fra Strømmen kommer naturen rett inn hytta.
  – Den store fordelen med foldedører er at du får åpnet hele kjøkkenet. Med vanlig skyvedør får man ikke åpnet mer enn halve døråpningen, sier Glenn.

Carlsen Fritzøe har levert alt av materialer til den nye hytta.

– Det er utrolig artig å se hytta ferdig. Det er noe annet enn da den lå som plankestabler hos oss, sier Thor, og legger til:

– Det viktigste vi har gjort er å levere varene som kunden har bestilt, vi har ordna logistikken og lagt til rette for snekkeren slik at framdriften har blitt så god som mulig.

– Jeg bruker Carlsen Fritzøe til alt. De kan levere alt, jeg får én leverandør å forholde meg til og de leverer på døra til avtalt tid. Det er gull verdt på slike prosjekter. Det er veldig tilfredsstillende å se at sluttproduktet blir bra, at vi kommer i mål og at kunden er fornøyd, sier byggmester Glenn Haslum.

Vil gi hytta videre

Smilene til Trine og Anker taler sitt tydelige språk om hvor fornøyd de er. Nå kan både de og familien nyte sitt sommerparadis som før, men med en helt annen standard.

– Badet er finere enn det vi har hjemme, og i forhold til utedoen vi hadde – det er så fint at man nesten besvimer, ler Trine.

Anker kan spane etter makrellen fra den nye takterrassen, der de til og med har fått en egen stikkontakt til vaffeljernet.

– Vi har lyst til å gi dette stedet videre til fremtidige generasjoner, vi ser at de gjerne vil være her. Å hjelpe til slik at det blir et godt sted å være videre, er noe vi ønsker, sier Trine og Anker.

Publisert: 24. Aug 2018 | Kategori: Byggeprosjekter