Byggeprosjekter

Fra planlegging til terrassedrøm

Det er mange som velger å bygge terrassen selv, og våren og sommeren er høysesong for å sette i stand uteplassen. Men uten en snekker som handler inn terrassebord, spiker og skruer for deg, hvordan vet du hvilke materialer du trenger?

– Mange bygger terrasse selv, og i den forbindelse hjelper vi til med å beregne mengder og hvilken kvalitet på materialer du bør ha. Har du i tillegg en skisse hvor det er målsatt hvor stor den skal være, kan vi beregne hva som trengs for å lage en stabil terrasse, sier Jan Sverre Hansen hos Carlsen Fritzøe i Sandefjord.

Når du skal velge terrassebord har du mange muligheter. Ubehandlet treverk, impregnert bord eller kompositt – det kan være vanskelig å vite hva som er hva. Hos Carlsen Fritzøe har de ikke bare et bredt utvalg fra produsenter som Moelven, Bergene Holm, Kebony, Fritzøe Engros og Marnar-Bruk. De hjelper deg også med hele planleggingen.

Byggeprosjekter - FURU TERRASSEBORD

FURU TERRASSEBORD

Legg til i huskeliste

Fire gode valg for terrassen

– Hva du velger er avhengig av alt fra hvor mye du vil bruke på terrassen til hvor lange vedlikeholdsintervaller du vil ha. Velger du for eksempel Megawood kompositt, som er et dyrere materiale, får du en vedlikeholdsfri terrasse som kan stå i mange år uten at du trenger å gjøre noe annet enn å vaske, sier Hansen.

I Sandefjord selger Hansen og hans kolleger mest av CU-impregnert terrassebord, et meget prisgunstig valg. Bordet er av furu og er impregnert med kobber, men krever i motsetning til komposittbord behandling med jevne mellomrom.

Byggeprosjekter - 28X120 ROYAL TERRASSEBORD BRUN

28X120 ROYAL TERRASSEBORD BRUN

Legg til i huskeliste

Velger du derimot å behandle med en kvalitetsbeis, kan du oppnå lange vedlikeholdsintervaller også her.

– Det tredje bordet jeg vil trekke frem er Royal-impregnerte terrassebord. Dette er et bord som først er impregnert med kobber, og deretter vakumkokt med Royal olje. Dette er bordet du velger hvis du ønsker et godt terrassebord som kan stå i mange år og som er godt beskyttet mot råte. Her er det viktig å smøre med olje der bordet er kuttet.

Fjerde, og siste bordet Hansen løfter frem er Kebony, som er et vedlikeholdsfritt terrassebord.

Byggeprosjekter - FURU 28X120 TERRASSEBORD KEBON

FURU 28X120 TERRASSEBORD KEBON

Legg til i huskeliste

– Kebony er en bærekraftig trevirke produsert i Norge. Den patenterte trebehandlingsprosessen gir førsteklasses egenskaper: hardt, stabilt og holdbart. Leveres som Clear (kvistfritt) og Character (med kvister). Kebony har utseende og egenskaper som en tropisk tresort.

Skreddersydde råd og veiledning

– Før du setter i gang byggeprosessen bør du vite hvor stor terrassen skal være og hvilken grunn den skal bygges på. Vi hjelper deg med å beregne hvor mange støtter du trenger, hvilke dimensjoner du må ha på bjelkelag, og kommer med anbefalinger på bordtype slik at du får et stabilt gulv med lite svikt.

– Uansett hvilke ønsker du har gir vi veiledning og råd i hvert enkelt tilfelle. Hos oss kan du være sikker på at du både finner riktig terrassebord og solid kunnskap, avslutter Hansen.

Publisert: 15. apr 2014 | Kategori: Byggeprosjekter, Terrasse