Byggeprosjekter

Fikk starthjelp til oppussing av drømmehuset

Når du er ung og nyforelsket har du ofte ikke penger til oppussing. Det blir ikke enklere når du kun har én inntekt og et stort hus. Men med pågangsmot og kjærlighet går det meste – og det hjelper selvsagt ekstra godt på når ditt lokale byggevarehus uventet ringer på med en stor sjekk…

Linn Juul-Petersen og samboeren Thomas Torgersen kjøpte nylig barndomshjemmet hans som ligger på Skilsøy som er tilknyttet Tromøya i Arendal. Det ligger vakkert til på toppen av øya med 360 graders panoramautsikt over byen og havet, og på godværsdager skinner solen fra morgen til kveld, forteller Linn.

– Familien til Thomas har bodd i huset lenge og har gjennom årene gjennomført mange større oppgraderinger på huset. Både nye vinduer, dører, nytt tak og nye utvendige vegger er på plass.

Det er derfor to heldige vinnere som kan flytte inn i et godt vedlikeholdt hus, og kun konsentrere seg om det som gjenstår innvendig. Blant annet er det 20 år siden kjøkkenet ble oppusset, og i stua har det også vært gjort lite siden da.

Linn og Thomas er begge født og oppvokst i Arendal, men møtte ikke hverandre før i et bryllup for to år siden. Hun jobber i Aker Solutions som prosjektleder innen HMS, og etter noen år i jobb studerer Thomas nå idrettsvitenskap i Trondheim. Ifølge Linn kommer de derfor til å bruke mange år på oppussing.

– Dette er et langtidsprosjekt avhengig av økonomi, tid og muligheter, men heldigvis er det ingenting som haster. Vi sitter ikke på store midler til å pusse opp, så vi gjør det når vi kan. Men noe må vi jo ha hjelp til.

Hjelp trengte de – og hjelp fikk de.

Glade og takknemlige vinnere

Linn og Thomas var nemlig en av tre vinnere i Carlsen Fritzøes store høstkonkurranse, der premien var 50 000 i byggevarer og byggehjelp. Hun søkte uten at Thomas visste om det, så han fikk vite om både deltakelsen og seieren på en gang. Det var derfor en overrasket ung mann som lukket opp da Carlsen Fritzøe uventet sto på trappa en tidlig morgen.

– Vi hoppet i taket av glede, og det var to store smil som mottok gaven! En tanke og en plan som var litt skrinlagt kunne bli tatt opp igjen da vi skjønte vi hadde midler til å gjennomføre. Prosjektet har blitt litt utsatt siden Thomas begynte på skolen, men med denne gaven kan vi begynne å drømme igjen, smiler Linn.

– Og så er det fantastisk for to nyetablerte å få en sånn gave. Jeg tenkte jo at ingen vi kjente vant slike konkurranser, men plutselig var det oss. Vi er enormt glade og takknemlige for at vi har fått denne muligheten. Carlsen Fritzøe er jo kjent for å ha gode varer og god service som kan hjelpe to uvitende oppussere til å få ting litt på stell. Så vi ser frem til å få veiledning og hjelp av fagfolk som kan det de driver med.

Konkurransen var populær, og det kom nesten 8000 påmeldinger til store og små prosjekter. Som mange andre fikk Linn vite om den på Facebook.

– Jeg ble spammet av venner som delte konkurransen. Så jeg ble nysgjerrig, og siden mange jeg kjente skulle delta tenkte jeg at det kunne vi gjøre også. Det var jo enkelt å bli med siden det holdt med navn og prosjekt.

Får ønsket sitt oppfylt

Det første de skal bruke pengene på er å pusse opp stua og spisestua. Og nærmere sommeren står nytt nytt kjøkken for tur.

– Nå vil vi ta tiden til hjelp og pusse opp rom for rom for å modifisere huset etter vår egen stil.

Apropos rom – Linn har sett seg ut noe helt spesielt som en gave til seg selv.

– Vi har blitt enige om at jeg endelig skal få walk-in closet, som jeg alltid har drømt om. Det er ikke det vi prioriterer først, men det kommer i hvert fall med tiden. Noe må jeg få igjen for å kjøpe mannens drømmehus, avslutter hun med et smil.

Publisert: 29. okt 2014 | Kategori: Byggeprosjekter, Konkurranse