Annet

Dette får du enkelt gjort av oppgradering på lørdag

Når du kommer hjem fra jobb fredag til du drar igjen mandag er det mer enn 60 timer. Istedenfor å bruke noen av fritimene til å sitte og se på TV – hvorfor ikke heller gjøre en enkel oppgradering hjemme?

Spanderer du en time på innkjøp fredag ettermiddag kan du bruke kvelden til å lade batteriene på både deg selv og verktøyet, og så er alt klart til å gjøre jobben på lørdag. Da kan du slappe av og nyte søndagen, stolt over innsatsen din.

Er oppgradering dyrt, sier du? Overhodet ikke. Enkle småprosjekter er som regel billigere enn du tror.

– Det blir det hvert fall hvis du gjør det selv. Da kan prislappen bli svært så gunstig, sier Hans Gunnar Halland som er rådgiver og utførende hos Carlsen Fritzøe på Kongsberg.

Hans Gunnar er født og oppvokst i Nord-Uvdal, men flyttet til Kongsberg i 1979 og har bodd der siden. Den hyggelige 53-åringen er utdannet tømrer, har vært snekker i mange år og han er fagmann til fingerspissene. Slitasje gjennom mange år har gjort at han er 50 prosent uføretrygdet, men det hindrer ham ikke i å gi 100 prosent i jobben for Carlsen Fritzøe der han har vært siden 2005.

Om det er et stort eller lite prosjekt – alle oppdrag er like velkomne

Hans Gunnar er en av mange medarbeidere med samme type bakgrunn og erfaring som er klare til å hjelpe deg med å lykkes med dine prosjekter hjemme.

– Jeg liker ikke å skryte av meg selv, men siden jeg har fagkunnskap inngir jeg trygghet og jeg får alltid god kontakt med kundene. Jeg har både praktisk og teoretisk grunnlag og har jobbet med dette i mange år, så dette er noe jeg kan. I hvert fall sier andre på huset at jeg kan det, humrer han.

Når du har et prosjekt du vil ha gjort kan det være det er Hans Gunnar som kommer hjem til deg på gratis befaring. Han er snar med å påpeke at størrelsen på jobben har intet å si:

– Om det er et stort eller lite prosjekt – alle oppdrag er like velkomne, så det er bare å ta kontakt.

Dette kan du gjøre på en dag

Når det snakkes om oppdrag: Hans Gunnar har mange ideer til hva du kan få gjort selv på noen små timer.

– Hva med å male soverommet? Da ville jeg nok gått for en frisk farge. Du må kanskje sparkle og fikse litt dagen før, men selve malingen får du fint gjort på en lørdag.

Foretrekker du tapet? Det er ingen grunn til å grue seg for jobben. Hvis vi holder oss til soverommet kan du fint klare det på en dag.

– Kjøp inn tapet og utstyr dagen før. Vi hjelper deg med å huske alt du trenger. Er huset gammelt, kan du jo bytte listverk når du først er i gang? Det er en enkel jobb: Rydd rommet, ta av de gamle listene, tapetser og sett på nye lister.

Annet - LADY Balance Hvit

LADY Balance Hvit

En litt større jobb er å legge gulv, og ifølge Hans Gunnar kan det kanskje gå mer enn en dag hvis dere har mye å rydde unna.

– Men er dere to er ingenting umulig. Dere bør klare å legge 15 til 20 kvadratmeter på en dag. Hvis dere ikke blir ferdige er det jo godt dere har søndagen. Når du først har fått nytt gulv, blir det fint med nye lister også. Det koster ikke all verden, og du kan eventuelt legge dem utenpå de gamle.

Som om ikke det var nok kan du til og med gi huset med et nytt rom.

– En lettvegg klarer du også å sette opp på en lørdag. Det kan jo være du trenger en ekstra bod, eller lage to mindre soverom av ett stort hvis det er familieforøkelse på gang?

Hans Gunnar er ustoppelig nå. Om han var en superhelt ville kraften hans vært ideer.

– Du kan bytte dører hvis huset ditt er noen år gammelt. Det pynter veldig opp og isolerer godt. Hvis du ikke har råd til nytt kjøkken kan du jo investere i nye benkeplater? Du kan dessuten sette opp fliser eller kjøkkenplate mellom benken og skapene. Vi har vært inne på lister: Er de du har gamle og slitte, er det et smart å bytte i alle rom. Det gir deg en finere finish på boligen din.

Oppgradere selv, eller la andre gjøre det?

Når du har bestemt deg for en endagsoppgradering, er det ifølge Hans Gunnar kun ett sted du får alt du trenger. Men kanskje enda viktigere – at du får all hjelpen du trenger.

– Det er viktig for oss at vi er best på fagområdene våre, og at du får den servicen du skal ha. Så det er bare å komme innom nærmeste Carlsen Fritzøe-varehus. Dessuten har vi alt under ett tak, og det vi mot formodning ikke har skaffer vi raskt. Trenger du henger, kan du låne den av oss.

Er dere to er ingenting umulig

Om du ikke kan eller vil gjøre oppgraderingen selv har Carlsen Fritzøe håndverkere av alle slag som kan gjøre jobben for deg.

– Det stemmer. Vanligvis er jobben min å dra på befaring, men det hender jeg også tar de mindre oppdragene selv, som tak, terrasser, tilbygg og rehabilitering. Men ikke enebolig fra grunnen av – det har jeg sluttet med, smiler Hans Gunnar.

– Da har vi andre gode tømrere som vi setter på saken.

Publisert: 13. mar 2015 | Kategori: Annet, Byggeprosjekter