Byggeprosjekter

Carlsen Fritzøe hjelper deg når du skal ha tilbygg eller påbygg

Er huset ditt blitt for lite? Ønsker du deg større stue, venter dere familieforøkelse og må ha et ekstra soverom, eller trenger ungdommen i huset mer plass? Kanskje du vil bygge en utleiedel? Det finnes mange grunner for å lage et tilbygg eller påbygg, og her får du vite hvordan du går frem og hvordan vi hjelper deg gjennom prosessen.

Byggeprosjekter - Tilbygg av funkishus. Foto: Bergene Holm

Tilbygg av funkishus. Foto: Bergene Holm

Aller først – hva er forskjellen på tilbygg og påbygg?

  • Et tilbygg utvider selve grunnflaten på huset, som for eksempel en utvidelse av kjøkkenet. Tilbygg er ikke søknadspliktig hvis det er et skjul eller en sykkelbod under 15 kvadratmeter, men det er søknadspliktig hvis du skal bo eller sove der.
  • Et påbygg er en utvidelse uten at grunnflaten økes, som for eksempel en ekstra etasje. Påbygg er alltid søknadspliktig.

Uansett hva du skal ha, vil et tilbygg eller et påbygg være en god investering som øker verdien på huset ditt.

Vær ærlig med deg selv og hva du kan, eller så havner du på Sinnasnekker’n

Før du setter i gang

Byggeprosjekter - Tom Egil Alvin Hansen (til høyre) sier at et tilbygg eller påbygg vil være en god investering.

Tom Egil Alvin Hansen (til høyre) sier at et tilbygg eller påbygg vil være en god investering.

Det er ikke bare å ha planene i hodet, kjøpe materialer og sette i gang. Først må du snakke med plan- og bygningskontoret i kommunen din for å sjekke reguleringsplanen, med tanke på om har lov til å bygge. Det gjelder også for utnyttelsesgraden på tomten.

– Så må du tenke på behovet du har, hvilke rom du behøver og hva du trenger dem til. Du må bruke god tid på å planlegge, se på finansiering, og så kontakte en arkitekt for å få hjelp til tegninger, sier teknisk rådgiver Tom Egil Alvin Hansen hos Carlsen Fritzøe Sandefjord.

Du KAN tegne selv, men alle kommuner krever at tegningene er målbare. Å bygge er som regel søknadspliktig og da er det krav til tegningene, som for eksempel en situasjonsplan.

Sinnasnekker’n neste?

Arkitekt er ikke den eneste du vil trenge hjelp av. Noen velger riktignok å bygge selv, men ifølge Tom Egil er det smartest å bruke en byggmester.

Byggeprosjekter - Tilbygg under oppføring.

Tilbygg under oppføring.

– Hvis en byggmester gjør jobben er det han som er ansvarlig for byggesøknad, og han kjenner dessuten lover og regler. Dersom du skal gjøre jobben selv må du også søke selv.

Hva du får til kommer dessuten an på hvor nevenyttig du er.

– Vær ærlig med deg selv og hva du kan, eller så havner du på Sinnasnekker’n! Hverken påbygg eller tilbygg er noe vi anbefaler at folk gjør selv. Familien din skal jo bo der, så det er viktig at ting er gjort ordentlig.

– Hva koster et tilbygg eller påbygg per kvadratmeter?

– Dette kan variere fra 18 000 til 30 000 kroner og mer. Det avhenger av hvordan det skal se ut, størrelse, konstruksjon, materialvalg og kompleksitet. Mange faktorer spiller inn, og nettopp derfor er blant annet finansieringen viktig.

Byggeprosjekter - To proffhåndverkere fikser taket på et tilbygg.

To proffhåndverkere fikser taket på et tilbygg.

Husk forresten at selv om du slipper å sende byggesøknad til kommunen, vil garantert naboen sette pris på å få vite hva du skal bygge.

Hva kan Carlsen Fritzøe hjelpe deg med?

Når du har et byggeprosjekt med Carlsen Fritzøe på laget er du ikke alene. Hos oss møter du fagfolk som hjelper deg hele veien, eller forteller deg hvem du kan få hjelp fra. Hva du får hjelp til avhenger av hvor langt du har kommet i byggeprosessen.

– Tips og råd er vi flinke på! Noen av de som kommer til oss har ikke gjort noe, og da anbefaler vi arkitektkontor som kan hjelpe dem i gang. Når de kommer tilbake med tegninger, kan vi formidle byggmester og håndverkere. I varehusene kan vi fortelle deg om tekniske løsninger, og vi er flinke til å hjelpe med materialer, forteller Tom Egil.

Byggeprosjekter - Vi har store trelasthaller med flinke fagfolk som hjelper deg.

Vi har store trelasthaller med flinke fagfolk som hjelper deg.

Og når du skal kjøpe materialer er det enklest at byggmesteren tar seg av dette for deg.

Tips og råd er vi flinke på!

– Skal du gjøre det selv må du sørge for å få alt til rett tid på byggeplassen, og det kan bli en utfordring. Dersom du er selvbygger plukker, transporterer og leverer vi selvsagt til deg for en gunstig pris. Du kan også låne tilhenger gratis.

Det er dessuten alltid lurt å ta turen innom din nærmeste Carlsen Fritzøe. Da kan du orientere deg om mulighetene som finnes, bli inspirert og få nye ideer.

Byggeprosjekter - Vi hjelper deg med alt, også valg av riktig verktøy.

Vi hjelper deg med alt, også valg av riktig verktøy.

– I alle varehusene har vi mange fine utstillinger med kledninger, takstein, plater, maling, gulv, dører, vinduer og mere til. Vi har alt du trenger når du skal bygge på, så det er absolutt å anbefale at du finner ut hva som er mulig å velge. Og ikke minst er det viktig å se og kjenne på produktene før du setter i gang.

Få en god deal på byggeprosjektet ditt!

Som Tom Egil sa gjelder det å være ærlig med seg selv og hva du kan. Men hvis du lar en byggmester gjøre mesteparten og samtidig er gjennomsnittlig nevenyttig, hva kan du eventuelt få til? Da vil du jo også spare penger, og få ned kvadratmeterprisen.

Det er vanlig at byggmesteren tar det utvendige og man selv tar inne

– Du kan for eksempel legge gulv, male, tapetsere, og sette opp gipsplater og panel. Det avhenger igjen av hvor flink du er, og det er vanlig at byggmesteren tar det utvendige og man selv tar inne. Da er det viktig å avtale med byggmester når han skal stoppe.

Byggeprosjekter - Vi hjelper deg med transport.

Vi hjelper deg med transport.

Om du bruker en byggmester, gjør litt eller alt selv – når du registrerer byggeprosjekt ditt hos oss, så hjelper vi deg og du får en god deal på kjøpet.

– Hos Carlsen Fritzøe gir vi alltid en god deal på byggeprosjekter. Vi blir sjekket på pris mot andre, og en av styrkene våre er at vi som regel har rask leveringstid siden vi alltid har et stort utvalg og mye på lager. Vi er kjent for logistikk, flinke fagfolk, hjelpsomhet og gode dealer. Det setter både kundene våre og byggmesterne pris på, forteller Tom Egil.

Byggeprosjekter - Tilbygg av et tradisjonelt hus. Foto: Jotun

Tilbygg av et tradisjonelt hus. Foto: Jotun

Her kan du lese om flere av Carlsen Fritzøes byggeprosjekter

Kom til oss med byggeprosjektet ditt, så får du gode råd og en GOD DEAL med på kjøpet.

Du får:

  • Faghjelp
  • Tjenester
  • Gratis tak- og vindussjekk
  • Faste lavprisvarer
  • Kampanjepriser
  • Rabatter på prosjektet ditt

Det er det vi kaller en GOD DEAL!

For det første blir du tatt godt vare på av dyktige fagfolk som gir deg all hjelp du trenger – og litt til.

For det andre får du rabatter på svært mye av det du kjøper, i tillegg til faste lave priser og kampanjer.

For det tredje tilbyr vi en rekke tjenester som lån av tilhenger, hjemtransport, materialberegning, tilkapping og gratis tak- og vindussjekk.

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 3. apr 2019 | Kategori: Byggeprosjekter