Konkurranse

Hvem ble vinnerne av Årets lærling 2019?

Det er alltid mye oppmerksomhet rundt kåringen av Årets lærling, og den femte utgaven var intet unntak. Hele 52 lærlinger var påmeldt, så det er ingen tvil om at vinnerne i 2019-utgaven trygt kan kalle seg de beste av de beste. 

Konkurranse - Vinnerne får 10 000 kroner, heder, ære og kake.

Vinnerne får 10 000 kroner, heder, ære og kake.

På bare fem år har Årets lærling blitt den største og viktigste konkurransen for lærlinger innen tømrer-, murer-, overflateteknikk- og betongfaget. Carlsen Fritzøe er stolte arrangører, og vi ser så mange flinke ungdommer! 

Ulempen er at stadig færre yngre søker seg til byggfagene. Derfor setter daglig leder i Byggmesterforbundet, Frank Ivar Andersen, ekstra stor pris på Årets lærling.

– Vi får ikke gjort nok for å øke andelen av fagarbeidere i Norge. Særlig viktig er det at vi får tak i de yngre. Vi har ennå ikke greid å selge inn hvor verdifullt det er å ta en yrkesutdanning. Vi har ikke lykkes med å fylle på nedenfra, og er i ferd med å gå inn i en periode med underskudd på fagarbeidere. 

Har du ikke meldt deg på Årets lærling 2020? Da kan du gjøre det her!

… og vinnerne av Årets lærling 2019 er …

Konkurransen startet med påmelding og nominasjoner fra september til januar. De nominerte ble fulgt fra januar til april, og så kåret vi vinnerne i mai. 

Premien er valgfritt verktøy for 10 000 kroner, i tillegg får de blant annet en post på Carlsen Fritzøes Facebook-sider som blir sett av titusener, omtale i Carlsen Fritzøes Proffen-magasin, hovedoppslag i en epost som blir sendt til alle proffkundene våre – og ikke minst heder og ære som er super å ha på CV-en. Dessuten får bedriftene vinnerne jobber i positiv omtale i lokalavisene.

Konkurranse - Håkon Hammer.

Håkon Hammer.

Telemark – Håkon Hammer, Entreprenør Ulf Solbakken AS 

Varehus: Carlsen Fritzøe Skien – Håkon ble fulgt av proffsjef Tone Skjelbred

Dette ble sagt om Håkon

“Håkon har en god innstilling, og fra kolleger og arbeidsgiver får han gode skussmål: Pliktoppfyllende og tar initiativ, en trivelig kollega som er lærevillig, nysgjerrig og flink til å planlegge. Håkon søker kunnskap for å få svar og han er løsningsorientert, og han viser tydelige tegn på at han er sulten og vil lære.”

«Håkon har en god innstilling»

Konkurranse - Gjert Mathias Olsen.

Gjert Mathias Olsen.

Vestfold – Gjert Mathias Olsen, Andersen & Bakke AS 

Varehus: Carlsen Fritzøe Tønsberg – Gjert ble fulgt av proffsjef Jan Otto Helgesen

Dette ble sagt om Gjert

“Gjert viser stor interesse og stolthet for sitt fag. Hans opptreden på byggeplassen er preget av stor lærevilje og motivasjon. Gjert bruker gjerne fritiden sin til å oppdatere seg på teori. Han ble nominert i fjor, men nådde dessverre ikke opp. Vi mener han fortjener en klapp på skulderen for sin ståpåvilje og yrkesstolthet.”

«Gjert viser stor interesse og stolthet for sitt fag»

Konkurranse - Bendik Momrak.

Bendik Momrak.

Aust-Agder – Bendik Momrak, Hetland Agder AS 

Varehus: Carlsen Fritzøe Arendal – Bendik ble fulgt av proffsjef Peter Holm

Dette ble sagt om Bendik

“Bendik er en meget dyktig lærling. Han er interessert i faget og har en veldig god arbeidsinnsats. Utviklingen er veldig bra og han finner løsninger på det meste. Bendik er meget selvstendig og samarbeider godt med kollegaer, kunder og underleverandører.”

«Bendik er en meget dyktig lærling»

Vest-Agder – André Berthelsen, Byggmester Øyvind Bakkevold AS 

Konkurranse - André Berthelsen.

André Berthelsen.

Varehus: Carlsen Fritzøe Sørlandsparken – André ble fulgt av daglig leder Frode Andersen

Dette ble sagt om André

“Er det noe André ikke kan, lærer han det fort. Han er halvveis i lærlingperioden, men jeg er sikker på at han hadde bestått hvis han hadde gått opp til svenneprøven allerede nå. Og når vi andre går hjem til sofaen, går han videre og snekrer på egne prosjekter. Han er en sikker vinner til Årets lærling!”

«Er det noe André ikke kan, lærer han det fort»

Konkurranse - Vetle Larsen.

Vetle Larsen.

Buskerud – Vetle Larsen, PK Hus AS 

Varehus: Carlsen Fritzøe Kongsberg – Vetle ble fulgt av proffsjef Lars Bekkevar

Dette ble sagt om Vetle

“Vetle har god faglig interesse og en målsetning om å bli en god tømrer. Han er kreativ og kommer med løsninger på hvordan han tenker at utfordringene kan løses. Sett den faglige progresjonen under ett har han vist stor forståelse og fremgang gjennom utdanningsløpet sitt. Vetle er veldig hyggelig å jobbe med og han er en berikelse for arbeidslaget.” 

«Vetle har god faglig interesse»

Konkurranse - Kim Olafsen.

Kim Olafsen.

Østfold – Kim Olafsen, Borg Bygg & Takst AS 

Varehus: Carlsen Fritzøe Saxegård – Kim ble fulgt av daglig leder Håvard Skjelstad

Dette ble sagt om Kim

“Kim har pågangsmot, er genuint interessert, presis og har et sterkt ønske om å lykkes. Han er flink til å se løsninger i stedet for problemer.”

«Kim har pågangsmot»

Er du Årets lærling 2020?

Alle som jobber i Carlsen Fritzøe gratulerer vinnerne! Det er ingen hemmelighet at vi i fremtiden håper at byggeplasser over hele landet har enda flere flinke unge håndverkere. Vårt ønske er derfor at Årets lærling kan bidra til å inspirere mange til å velge en utdannelsene og karriere innen tømrer-, murer-, overflateteknikk- og betongfagene. 

Kanskje du som har lest dette er lærlingansvarlig eller allerede er lærling på byggfag? I så fall kan du jo lese mer om Årets lærling 2020 og melde deg på i konkurransen?

Har du et prosjekt på gang?

Kom innom Carlsen Fritzøe og ta byggepraten! Hos oss er du i trygge hender blant ekte fagfolk, og du får all hjelp du trenger i tillegg til en GOD DEAL på prosjektet ditt. Husk også at vi kjenner og formidler de beste håndverkerne der du bor. 

Trenger du hjelp? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 3. des 2019 | Kategori: Konkurranse