Konkurranse

– Stor motivasjon

– Å bli kåret til Årets lærling i mitt distrikt, gjorde meg skikkelig glad. Det er et bevis på at jeg virkelig har lært noe etter at jeg kom til Norge som 12-åring. Det viktigste er at kåringen er en stor motivasjon for meg selv, sier Sardar Alali (20).

Etter bestått fagprøve i høst fikk Sardar Alali fast jobb som tømrer i Realbygg AS i Larvik. Her gikk han to år i lære etter to år på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik.

– Da jeg begynte på Bygg og anlegg hadde jeg tenkt å bli rørlegger. Men så var det seks uker med tømring på VG1. Vi bygde småhytter og boder, og jeg syntes det var gøy. Så andre året ble det bare tømring, noe jeg ikke har angret på, sier 20-åringen.

Som lærling må du kunne vise at du har lært noe

Han kom til Norge og Sandefjord fra Kurdistan i Nord-Irak for åtte år siden sammen med moren sin. Han lærte norsk ett år og begynte deretter på ungdomsskolen i Sandefjord.

Konkurranse - Vinneren, prisutdelerne og gavekortet.

Vinneren, prisutdelerne og gavekortet.

– Det var så mange gode kandidater som var nominert. Jeg tenkte ikke at jeg ville nå opp. Også i fjor ble jeg nominert til Årets lærling, men da visste jeg selv at jeg var for fersk i faget. Som lærling må du kunne vise at du har lært noe. Denne gang visste jeg at jeg kunne mer. Men jeg ble likevel overrasket da beskjeden kom om at jeg hadde vunnet. Det føltes sterkt å få bevis på at jeg hadde lært noe i Norge, å få vist frem at jeg hadde lært et fag!

Vil du melde deg på Årets lærling? Da kan du gjøre det her.

Utfordringer

Sardar trives godt som en av ni ansatte i Realbygg i Larvik. De jobber mye med oppussing og rehabilitering. Han liker best når alt ikke er i vinkel, forutsigbart og enkelt.

– Det er morsommere med utfordrende jobber der du må finne løsningene selv. Som her hvor vi blant annet skal sette inn en ny dør på det psykiatriske sykehuset på Preståsen i Sandefjord. Vinduet over skal være der, men dørkarm og vinduskarm er limt sammen, forklarer han.

Prisen teller veldig mye som motivasjon for meg selv

Selv om han trives godt i dag, vet han ikke hva som skjer om noen år. Derfor er han ekstra glad for å bli kåret som Årets lærling.

– Det vil nok bety litt om jeg skal søke meg en annen jobb, en eller annen gang. Og prisen teller veldig mye som motivasjon for meg selv. Det er nok det viktigste. At jeg blir satt pris på på grunn av ferdighetene mine, avslutter Sardar.

Her kan du se alle vinnerne i Årets lærling 2018.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 5. des 2018 | Kategori: Konkurranse