Konkurranse

Se hvilke seks som vant Årets lærling!

Alle god ting er tre, og for tredje gang har Carlsen Fritzøe gjennomført konkurransen Årets lærling. Som vanlig var det lokale engasjementet stort, og det var flere påmeldte enn noensinne. Vinnerne av Årets lærling har derfor god grunn til å være ekstra stolte av seg selv.

Høsten 2016 inviterte Carlsen Fritzøe enda en gang faglige ledere, svenner og byggmestere innen tømrer, murer, overflateteknikk og betong til å melde på en eller flere av lærlingene sine. Kriteriene for å vinne Årets lærling var som alltid faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats.

Faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats

Med antallet påmeldte er det ingen tvil om dette har blitt en populær tradisjon, og vi i Carlsen Fritzøe er stolte av at vi har tatt eierskap til en så prestisjefylt konkurranse. Hos oss er du i trygge hender blant ekte fagfolk, og vi er kjent som byggevarespesialisten som støtter opp om lokalsamfunnet. Det er derfor vi brenner for økt rekruttering og at flere utdanner seg innen byggfag. Samtidig ønsker vi å slå et slag for dyktige lærlinger. Det er dette som gjør Årets lærling så viktig.

Hvordan kåres Årets lærling?

Selve konkurransen startet med en nominasjonsperiode som varte fra september og ut desember i 2016. Det ble så valgt 30 lærlinger som ble tett fulgt fra januar til april, og selve kåringen skjedde i mai 2017.

Carlsen Fritzøe har fulgt lærlingene sammen med opplæringskontoret, og vi har hatt dialog med lærlingansvarlig i bedriftene. Lærlingene har også blitt evaluert med besøk på byggeplassen.

Vinnerne fikk valgfritt verktøy til en verdi av 10 000 kroner og tittelen Årets lærling. De har blitt profilert på Facebook, plakater, epost, i Proffen-magasinet og i lokalavisene sine. Både lærlinger og arbeidsgivere får i tillegg positiv oppmerksomhet i lokalmiljøet, og for titusener på nettet – blant annet i Byggmesteren.

Og vinnerne av Årets lærling 2016 er…

I utgangspunktet skulle det kåres fem vinnere, men med så mange dyktige lærlinger ble det til slutt seks som sto på toppen av seierspallen. At byggebransjen går en trygg fremtid i møte er disse gutta et godt bevis på.

Vestfold – Thomas Markmanrud, Bygg- og Tømrermester Torolf Stenersen AS

Konkurranse - Thomas Markmanrud

Thomas Markmanrud

LÆRLINGANSVARLIG: Håvard Andreassen

VAREHUS: Sandefjord – Thomas ble fulgt av proffsjef Ingunn Livgård

Dette ble sagt om Thomas

“Thomas er hos oss på andre året, og han kommer til å bli en dyktig håndverker. Som lærling hos oss viser han interesse for faget ved å spørre om løsninger når han er usikker, og etter hvert som han har fått litt erfaring løser han også mye på egenhånd. Arbeidsinnsatsen er det ingenting å utsette på – han møter opp til avtalt tid og er blid og fornøyd.”

Her kan du lese om Thomas i Sandefjords Blad.

Telemark – Adrian Molnar, Betonmast

Konkurranse - Adrian Molnar

Adrian Molnar

LÆRLINGANSVARLIG: Knut Torjussen

VAREHUS: Skien – Adrian ble fulgt av proffsjef Tone Skjelbred

Dette ble sagt om Adrian

“Adrian tar ting raskt og har blitt faglig sterk i betongfaget. Han er trygg på seg selv, tar initiativ, spør og er pågående i arbeidet. Adrian er lærevillig og veldig interessert i faget sitt.”

Her kan du lese om Adrian i Varden.

Telemark – Kjell Clausen Frøvik, Johnny Jensen AS

LÆRLINGANSVARLIG: Morten Moland

VAREHUS: Kragerø – Kjell ble fulgt av proffsjef Thor Salvesen

Konkurranse - Kjell Clausen Frøvik

Kjell Clausen Frøvik

Dette ble sagt om Kjell

“Kjell er en svært initiativrik og interessert lærling. Han har høy arbeidsmoral og er faglig svært oppegående og søkende. I tillegg er han pliktoppfyllende, flink til å møte presis og totalt sett en svært lovende lærling.”

Her kan du lese om Kjell i Telemarksavisa.

Konkurranse - Marius Bermingrud

Marius Bermingrud

Buskerud – Marius Bermingrud, Jarle Sætra AS

LÆRLINGANSVARLIG: Jon Andre Laugerud

VAREHUS: Kongsberg – Marius ble fulgt av proffsjef Lars Bekkevar

Dette ble sagt om Marius

“Marius var i full gang i det øyeblikket han hadde startet hos oss. Han ser etter muligheter og løsninger, spør og gjør det som blir forventet. Marius er flink, og han jobber og står på.”

Her kan du lese om Marius i Laagendalsposten.

Vest-Agder – Matias Johnsen, Bico Bygg og Innredning AS

LÆRLINGANSVARLIG: Fritz Hjort

Konkurranse - Matias Johnsen

Matias Johnsen

VAREHUS: Sørlandsparken – Matias ble fulgt av proffsjef Lars Bekkevar

Dette ble sagt om Matias

“Matias er en selvstendig og meget flink lærling. Han har allerede tatt ansvar på egne jobber og viser godt pågangsmot. Matias er en verdig kandidat til Årets lærling.”

Her kan du lese om Matias i Fædrelandsvennen.

Aust-Agder – Anders Torp, Byggpartnere AS

LÆRLINGANSVARLIG: John Peder Johnsen

VAREHUS: Arendal – Anders ble fulgt av proffsjef Frode Overå

Konkurranse - Anders Torp

Anders Torp

Dette ble sagt om Anders

“Anders har jobbet her i litt over ett år. Han er punktlig, lærevillig, effektiv og dyktig – med et godt humør. Anders er kun 18 år, men han har allerede gjort selvstendig arbeid, og ligger meget god an i forhold til lærekurven opp mot fagbrev til våren.”

Her kan du lese om Anders i Agderposten.

Vi i Carlsen Fritzøe gratulerer vinnerne, og gleder oss allerede til Årets lærling 2017. Og husk: Det er kun de som blir påmeldt som vinner…

Det er kun de som blir påmeldt som vinner

Publisert: 22. jun 2017 | Kategori: Konkurranse