Konkurranse

Se hvem som vant Årets Lærling

Carlsen Fritzøe er svært engasjert i arbeidet for rekruttering og utdanning innen byggebransjen, og har et brennende ønske om å slå et slag for dyktige lærlinger. Derfor arrangerte de konkurransen Årets Lærling, som nylig ble avsluttet. Konkurransen var populær og fikk så mange gode kandidater at antall vinnere ble økt fra fire til fem.

Lærlinger på byggfagene tømrer, murer, maler og forskalingssnekker i Vest-Agder, Øst-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud ble nominert til konkurransen av sine faglige ledere, svenner og byggmestere. Kriteriene for å vinne var faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats.

Carlsen Fritzøe har fulgt lærlingene sammen med Opplæringskontoret. Etter en lang prosess som har gått over flere måneder sto det til slutt igjen fem lykkelige lærlinger som alle vinner heder, ære og valgfritt verktøy til en verdi av 10 000 kroner – og ikke minst muligheten til å kalle seg Årets Lærling.

Her er vinnerne av Årets Lærling

 

Vest-Agder: Ole Aamodt hos Aamodt Bygg

Ole ble av juryen kalt en fantastisk ambassadør for bransjen. Blant mange gode egenskaper fremhever de at han er punktlig, ryddig og arbeidsom, og han er blid og omgjengelig. Dessuten er han en yrkesstolt håndverker som har fremtiden til byggebransjen i tankene.

– Jeg fant tidlig ut at det var dette jeg ville, sier den glade vinneren som begynte med sommerjobb som tømrer allerede etter syvende klasse.

 

Aust-Agder: Henrik Engeland hos Hetland Agder

Ifølge juryen er Henrik flink og hele tiden åpen for å lære mer. Han er allsidig og jobber mest med nybygg, men han har også fått forsøke seg i gamle bygårder.

– Det er veldig stimulerende å få en slik pris, og det stimulerer ytterligere til å gjøre en god jobb, forteller Henrik.

– Jeg lærer noe nytt hele tiden, og jeg må ta selvstendige avgjørelser og møter nye utfordringer. Jeg stortrives!

 

Telemark: Lars A. Berge hos Byggmester Leif Ingar Liane

Juryens begrunnelse er at Lars er en lærling med stor interesse for byggfaget. Han er løsningsorientert, har øye for detaljer, og han er punktlig med timefrister og tilbakemeldinger.

– Dette var moro, sier en glad og sjenert vinner. Han vet fremdeles ikke hva han vil bruke premien til, men arbeidskameratene forteller med glimt i øyet at det skal de hjelpe ham med.

– Lars har flinke folk med seg, konstaterer Leif Ingar.

 

Vestfold: Kristoffer Knutsen hos Byggmester Erik Krister

Kristoffer skilte ifølge juryen seg ut som selvstendig, reflektert for alderen og en bidragsyter til arbeidsmiljøet sitt. Det var en glad lærling som mottok premien.

– Jeg har alltid visst at jeg skulle bli møbelsnekker eller tømrer. Det ble tømrer, forteller han.

Og sjefen er glad for at han ansatte Kristoffer.

– Jeg skjønte med en gang at han var dyktig, smiler Erik.

 

Buskerud: Kristian Hvambsal Eriksen hos Tømrermester Harald Teksle

Juryen uttaler at Kristian har vist stor interesse for faget, og han er meget pliktoppfyllende, sosial og omgjengelig. Den overraskede vinneren kan fortelle at han møtte sjefen sin allerede på arbeidsuken i 8. klasse.

– Siden ble det sommerjobber og byggfag på Kongsberg videregående.

Hver dag drar Kristian ut på arbeidsplassen, og sjefen setter stor pris på innsatsen hans.

– En bra kar, oppsummerer Harald.

 

Årets Lærling blir en tradisjon

Carlsen Fritzøe ønsker å heve statusen på byggfag, og de vil at flere skal utdanne seg til håndverkere. Årets Lærling er en del av denne satsingen. Det er tydelig at konkurransen har vært etterlengtet, og Carlsen Fritzøe kan herved love at Årets Lærling vil kåres neste år også.

Vi gratulerer vinnerne, og ser frem til like mange og like gode påmeldinger neste gang.

Publisert: 30. apr 2015 | Kategori: Konkurranse