Konkurranse

Nå kan du bli Årets lærling 2017 og vinne 10 000 kroner i verktøy!

Siden 2014 har Carlsen Fritzøe hvert år arrangert landets største og viktigste konkurranse for lærlinger innen tømrer-, murer-, overflateteknikk og betong. I år kan du bli en av hele seks vinnere.

Årets lærling har fått et godt fotfeste i byggebransjen, og har allerede rukket å bli en veletablert tradisjon. En av årsakene til engasjementet er at Årets lærling skaper lokal tilhørighet og stolthet til håndverksfaget.

Markedssjef Marianne Bostrøm i Carlsen Fritzøe sier det er et ønske at flere skal utdanne seg innen byggfaget – landet vårt trenger nemlig flere yngre og dyktige håndverkere.

I trygge hender blant ekte fagfolk

– Carlsen Fritzøe er kjent som den lokale byggevarespesialisten, og her er du i trygge hender blant ekte fagfolk. Vi er lidenskapelig opptatt av bygging, snekring og materialer av høy kvalitet. Vi har spesialister med faglig kompetanse, bredt sortiment og vi formidler de beste håndverkerne til kundene våre. Nå vil vi finne ut hvem som er morgendagens håndverksambassadører!

Nå vil vi finne ut hvem som er morgendagens håndverksambassadører!

Carlsen Fritzøe tar for øvrig sin del av ansvaret for rekrutteringen til byggebransjen. Ikke bare ved å sette fokus på lærlinger på byggfag, men også ved å ta inn egne lærlinger. Per nå er det omtrent 10 som går på butikkfaget hos oss.

Historien om Årets lærling

Første året konkurransen ble arrangert var i 2014. Tre vinnere skulle kåres, men til slutt ble det fire. Gode tilbakemeldinger gjorde at konkurransen ble arrangert på nytt i 2015. Antallet vinnere ble i utgangspunktet utvidet til fem, men høyt nivå gjorde at vi endte opp med hele syv vinnere. I 2016 var nåløyet enda trangere, og til slutt sto det igjen seks vinnere av Årets lærling.

Det betyr at i løpet av disse årene har 16 dyktige lærlinger fått en ekstra klapp på skulderen i begynnelsen av karrieren. I 2017 skal vi kåre seks vinnere, men hvem vet hvor mange det blir til slutt?

I 2017 skal vi kåre seks vinnere, men hvem vet hvor mange det blir til slutt?

Hvordan melder man seg på Årets lærling?

For å vinne må du delta, og for å delta må du bli påmeldt av din lærlingansvarlige. Du kan med andre ord ikke melde på deg selv, men det er selvsagt lov å tipse om at du ønsker å være med. Kriteriene for å bli påmeldt er at du viser faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats.

Påmeldingen til Årets lærling er på denne siden. Fristen går ut 31. desember 2017.

Faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats

Fra da av starter et intenst maratonløp: Utvelgelsen foregår fra januar til mars 2018, og Carlsen Fritzøes lokale proffsjefer har tett oppfølging av de som er nominert.

– Opplæringskontoret er også invitert til å være med. Det sikrer kvaliteten på de nominerte, samtidig som det kanskje motiverer lærlingene til å gjøre en ekstra innsats, forteller Marianne.

Vinnerne blir kåret i april i 2018.

Hvilke premier får Årets lærling?

Det er ikke småtterier vinnerne kan ta med seg. For det første får de valgfritt verktøy for 10 000 kroner. Videre får de plakater av seg som blir hengt opp i samtlige av Carlsen Fritzøes varehus, de blir omtalt i Proffen-magasinet og i en kunde-epost som når over 10 000 mottakere. Lærlingene får også sin egen artikkel i Carlsen Fritzøes emagasin Byggevarespesialisten.

Både lærlingene og arbeidsgiverne får mye positiv oppmerksomhet

Som om ikke det var nok har samtlige av vinnerne og firmaene de er ansatt i fått egne reportasjer i lokalavisene sine.

– Dette betyr at både lærlingene og arbeidsgiverne får mye positiv oppmerksomhet i nærmiljøet, og for titusenvis på nettet. Hvem kan vel si nei til det?, spør Marianne

En stor ære å bli Årets lærling

I Carlsen Fritzøe har vi et like stort ønske som byggebransjen når det gjelder å rekruttere flere ungdommer til håndverksfagene.

– Derfor er vi glade for at det vi synes er verdens beste konkurranse har blitt så godt mottatt i byggebransjen, sier Marianne.

– Det er en stor ære for en ung håndverker å bli Årets lærling. Vi gleder oss til enda en gang å følge neste generasjon på nært hold, og vite at vinnerne av Årets lærling virkelig er de beste av de beste.

Publisert: 30. Oct 2017 | Kategori: Konkurranse