Konkurranse

– Jeg tenkte “hvorfor ikke prøve?”

Når du får barn trenger du mer plass – når du får trillinger trenger du mye mer plass. Morten Moe Johansen og Trine Jacobsen har lenge ønsket seg nytt påbygg på huset, men økonomien har foreløpig satt prosjektet på vent. En dag kom det tre personer på trappen. Ikke med gull, røkelse og myrra, men en av dem bar på en stor sjekk…

Konkurranse - Familien på seks fikk seg en stor overraskelse.

Familien på seks fikk seg en stor overraskelse.

Morten og Trine bor i Skien med sine fire barn – Sofie på tre år, og Elias, Emil og Even som er halvannet år. I 2012 var de ferdige med å totalrenovere boligen sin rett før Sofie kom til verden. Planen var å få to barn, og de hadde derfor bygget to barnerom. Men høsten 2013 fikk de en mildt sagt stor overraskelse.

– Det er en litt morsom historie: Vi var på en tidlig ultralyd i uke åtte fordi Trine trodde noe var galt. Da fikk vi beskjed om at det var én i magen, og at det var en liten en. Så vi måtte komme tilbake to uker etter, og da fant legen ut at det var tre. Da fikk vi jo også forklaringen på hvorfor den ene vi så først var så liten, smiler firebarnsfaren.

Fikk sove – etter hvert

Noen måneder senere doblet familien seg over natten. Morten, som jobber på oljeplattform, forteller at det ikke overraskende ble en stor overgang da de gikk fra tre til seks familiemedlemmer.

Stor overgang da de gikk fra tre til seks familiemedlemmer

– Jeg var hjemme frem til de var ett år. Trine var litt sliten etter å ha båret frem tre barn, så jeg søkte om å overta hennes permisjon og fikk det heldigvis godkjent. Det første halvåret var tøft, men etter hvert som de begynte å sove om natten løsnet det. Det er selvfølgelig også tøft når det er sykdom, og det ble jo litt av det etter at de begynte i barnehage. Men nå går det heldigvis veldig bra med oss alle!

Uvirkelig å vinne

At familien på seks meldte seg på konkurransen til Carlsen Fritzøe var ifølge Morten litt tilfeldig.

– Foreldrene til Trine hadde en brosjyre om konkurransen liggende på kjøkkenbordet, og jeg var tilfeldigvis innom og så den. Det har jo vært litt hodebry med tanke på hvordan vi skal få det til med soverom og sengeplasser når trillingene blir større – så jeg tenkte “hvorfor ikke prøve?”

Og prøver du ikke, vinner du ikke – det fikk familien erfare til fulle. For en dag ringte det på døren. Utenfor sto en nabo som hadde sørget for at de var hjemme, sammen med to representanter fra Carlsen Fritzøe i Skien. I hånden hadde de en sjekk pålydende 50 000 kroner. Som en av fire vinnere gikk de helt til topps.

Stor og positiv overraskelse

– Det var nesten uvirkelig, samtidig var det jo en stor og positiv overraskelse, sier Morten.

– Om det ikke er nok til å komme helt i mål i med påbygget er det i hvert fall en veldig god start og en stor motivasjon til å begynne på jobben. Vi bruker vinteren til planlegging og satser på å gå i gang når det blir litt varmere i været, så nå gleder vi oss til sommeren.

Nytt soverom til trillingene

Konkurranse - Guttene skal få sitt eget soverom etterhvert.

Guttene skal få sitt eget soverom etterhvert.

I dag deler trillingene et rom på seks kvadratmeter. Om ikke lenge er det ut av sprinkelsengene og over i vanlige senger. Da blir rommet for lite.

– Huset vårt har et påbygg i første etasje som vi bygger oppå. Der skal vi lage soverom, og målet er at guttene skal få hvert sitt. Rommene kommer til å bli i samme stil som resten av huset, med lyse MDF-plater. Og siden det er gutterom og vi i tillegg har hunden vår Lilly, vil vi nok gå for laminat fra Alloc på gulvet.

Premien er lagt opp slik at vinnerne selv velger om de vil bruke den på byggevarer eller byggehjelp, eller begge deler. Morten går “all in” på byggevarene – også monteringen av Nordan-vinduene gjør han uten hjelp fra proffe håndverkere.

Jeg kommer til å gjøre stort sett alt selv, med god hjelp fra venner og familie

– Det stemmer. Jeg kommer til å gjøre stort sett alt selv, med god hjelp fra venner og familie.

Siden Morten først nevner familie, kan vi jo ikke la være å spørre:

– Er det noen planer om flere familieforøkelser?

– Nei, det har legen sørget for at det ikke blir. Vi tar ikke sjansen på tre til nå, avslutter den fornøyde vinneren med en god latter.

Konkurranse -

Skrevet av: Sigbjørn Eliassen | Publisert: 4. jan 2016 | Kategori: Konkurranse