Konkurranse

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt å melde meg på

Hva gjør du når et hus fullt av gode minner som har vært i familien i generasjoner risikerer å bli solgt til andre? Dette måtte Nanett Evensen fra Sandefjord ta stilling til i sommer da onkelen hennes døde brått. Hun fant fort ut at oppussing koster, men en liten stund etter at hun hadde flyttet inn banket det en dag på døren…

Konkurranse - Nanett ble veldig overrasket da det ringte på døren.

Nanett ble veldig overrasket da det ringte på døren.

Som du sikkert gjettet endte det med at Nanett og broren Ken-Werner kjøpte huset og flyttet inn i hver sin etasje – hun i første og han i andre. Også besteforeldrene bodde i huset tidligere, og det er barndomshjemmet til moren deres. Dette er med andre ord en ekte generasjonsbolig.

Bortsett fra badet og et soverom måtte Nanett totalrenovere. Hva gjør du da når du har brukt alt du har spart, men fremdeles har mer å pusse opp? Jo, du gjør som hun gjorde: Melder deg på Carlsen Fritzøes store konkurranse og håper du blir en av fire vinnere av 50 000 kroner.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt å melde meg på, men så tenkte jeg “hva har jeg å tape”, forteller den 23-årige salgslederen hos Jysk.

Nanett var en av mer enn 8000 søkere på konkurransen, og det viste seg at hun ikke hadde noe å tape. For en dag sto plutselig tre representanter fra Carlsen Fritzøe på døren, godt hjulpet av en venninne og moren.

Med stort hus kommer stort ansvar

– Da jeg så dem trodde jeg konkurransen var over, og at det var en spøk. Jeg hadde ikke forventet noe som helst, så jeg ble gledelig sjokkert, smiler den fornøyde vinneren.

Valgte nytt kjøkken

Konkurranse - Pengene går til nytt kjøkken.

Pengene går til nytt kjøkken.

Det er godt gjort å være 23 å være huseier. Men ingenting kommer gratis: Den fornuftige unge damen har alltid levd sparsommelig.

– Målet mitt har bestandig vært å heller spare ekstra per måned enn å leie – jeg har alltid villet eie. Så jeg har spart og spart og spart.

Med de mange gode minnene føltes det naturlig for søskenparet å kjøpe huset. Men, med stort hus kommer stort ansvar.

– Etasjen jeg bor i har nesten ikke vært gjort noe med siden byggeåret. Jeg hadde spart opp litt egenkapital, men jeg ville ikke klart å pusse opp alt med min økonomi. Det ble mer å gjøre enn jeg trodde, siden det er et gammelt hus drar det jo på seg mye. Så det er klart at de 50 000 kommer veldig godt med.

Det er ikke småtterier Nanett allerede har fått gjort.

– Jeg har revet vegger og byttet isolasjon, og så og si alle vinduene er nye. Nå for tiden jobber jeg med nytt sikringsskap. Det som gjenstår er det ene soverommet, nye lister, tapetsering og få opp lys – og så er jeg klar for nye møbler.

De 50 000 kommer veldig godt med

Men det er en annen viktig ting som gjenstår, nemlig det som var grunnen til at Nanett vant: Kjøkkenet.

– Jeg har åpen løsning til stua, så jeg var på utkikk etter et enkelt, men likevel fint kjøkken. Det gamle er nå fjernet og det nye er klart for montering når det kommer. Jeg valgte Scala fra Sigdal, litt med tanke på prisen, og jeg fikk mye for pengene. Kjøkkenet ble grått siden jeg har hvite MDF-plater i hele huset ellers.

Nanett forteller videre at Carlsen Fritzøe Sandefjord har tegnet og målt for henne.

– De hjalp meg å komme frem til en fin løsning med utgangspunkt i det jeg hadde planlagt.

Familien hjelper til med oppussingen

Det er valgfritt hvordan du vil bruke premien: På byggehjelp, byggevarer eller begge deler. Nanett har valgt å bruke alt på byggevarer, for som hun selv skrev i søknaden til konkurransen: “Familien min er unik”. Men hva legger hun i det?

Jeg vil at huset skal fortsette å være et koselig familiested

– Vi har et veldig nært forhold, og uten familien hadde jeg ikke kunnet overta huset. Jeg har fått mye gratis arbeidshjelp av dem og alle har bistått, forklarer hun.

– Derfor er det ekstra stas å bo her. Dette betyr ikke bare mye for meg, men for hele familien. Huset har alltid vært et møtepunkt helt fra mormor og morfar bodde der og vi feiret jul sammen. Det er de tradisjonene jeg vil fortsette med, og nå jobber vi hardt for rekke å bli ferdige og invitere alle til jul. Jeg vil at huset skal fortsette å være et koselig familiested.

Og det blir det garantert skapt nye minner når tredje generasjon er ferdig med å pusse opp, og hele familien igjen kan samles til både små og store anledninger.

Konkurranse -

Skrevet av: Sigbjørn Eliassen | Publisert: 4. Jan 2016 | Kategori: Konkurranse