Konkurranse

Hvem vant og ble Årets lærling?

For andre gang har Carlsen Fritzøe arrangert Årets lærling. I fjor skulle fire vinnere kåres av juryen, men høyt nivå førte til at da konkurransen var over sto det fem lærlinger på toppen av seierspallen. I år var nivået enda høyere på de nominerte, for til slutt viste det seg å bli hele syv vinnere av Årets lærling!

I Carlsen Fritzøe er vi opptatt av og engasjert i arbeidet for rekruttering og utdanning av håndverkere til byggebransjen. Det gjør at vi har et brennende ønske om gjøre stas på dyktige lærlinger – derfor har det blitt en tradisjon å arrangere Årets lærling.

Et brennende ønske om gjøre stas på dyktige lærlinger

Konkurransen er viktig for å skape stolthet for lokalsamfunn generelt, og for lærlingene spesielt. Årets lærling er vår måte å takke alle unge som følger drømmen om å bli håndverker, og vi håper dette kan bidra til at flere velger den samme veien.

Og vinnerne av Årets lærling er…

Carlsen Fritzøe har fulgt lærlingene sammen med Opplæringskontoret, og kriteriene for å vinne var faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats.

Kriteriene for å vinne var faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats

Etter en prosess som har gått over mange måneder sto vi til slutt igjen med syv lykkelige lærlinger. Alle som én vinner de heder, ære og valgfritt verktøy til en verdi av 10 000 kroner – og ikke minst muligheten til å kalle seg Årets lærling.

Telemark – fulgt av proffsjef Tone Skjeldbred

VINNER: Mathias Holtren, Kollane & Rosbach Bygg AS.

VAREHUS: CF Skien – Aasland

Mathias er en superflink lærling. Han er særdeles pliktoppfyllende, tar utfordringer på strak arm, er glad i faget sitt, løsningsorientert og har gode rutiner. Opplæringskontoret bekrefter da også dyktigheten hans. Fagprøven er like om hjørnet, og fast ansettelse i Kollane & Rosbach Bygg AS er allerede sikret.

VINNER: Christian Hunkilen, Strøm Sivertsen AS

VAREHUS: CF Skien – Aasland

Christian har stor interesse for håndverksfaget. Han har hatt en svært god utvikling i læretiden, og han begynner nå å bli både selvstendig og selvgående. Opplæringsboka er grundig fulgt opp, og han er en flink fyr som tar ting fort. Christian bestod fagprøven i mars og han har fått fast jobb hos Strøm Sivertsen AS.

VINNER: Per Esborg, Drangedal Laft DA

VAREHUS: CF Bø

Per er en arbeidskar som gjerne tar i et ekstra tak. Han har selv tatt initiativ til å ta en del av læretiden hos Espedalen i Bø, og dette gjør han for å få en bredere opplæring på tradisjonell byggemetode i tillegg til laft. Han planlegger godt, er nysgjerrig og dokumenterer arbeidet sitt jevnlig til Opplæringskontoret.

– Vi er litt målløse, kan du si, sier Per på vegne av de tre vinnerne fra Telemark.

– Vi er veldig takknemlige både overfor Carlsen Fritzøe som gjør dette, og sjefen min som meldte meg på.

Vestfold – fulgt av proffselger Jan Otto Helgesen

VINNER: Alexander Skovly, Murmester Tellefsen AS

VAREHUS: CF Tønsberg

Det som gjør Alexander til en vinner er evnen hans til å forstå faget sitt. Han er lærenem og jobber raskt, og han tar imot utfordrende oppgaver og løser dem med iver og nøyaktighet. Han er glad i faget sitt og liker utfordringer. At Opplæringskontoret har meldt på Alexander i NM i murerfaget understreker hans dyktighet og interesse.

– Det er jo kult å vinne. Jeg tror jeg gjorde det fordi jeg er i overkant interessert i faget, sier han.

Buskerud – fulgt av proffsjef Hans Petter Christiansen

VINNER: Vebjørn Slinger, Tømrermestrene Bogen og Mathisen AS

VAREHUS: CF Drammen – Norløff

Vebjørn er en verdig vinner som er faglig dyktig, og godt likt av kolleger og kunder. I løpet av prosessen fikk han fagbrevet sitt og fast ansettelse, noe de kun gjør med svært gode kandidater. Alle i firmaet skrøt mye av Vebjørn og synes det var stas at han vant. Interessen for tømrerfaget er stor og han gir alltid det lille ekstra.

Vest-Agder – fulgt av proffsjef Frode Andersen

VINNER: Andreas Aadnevik, Agderbygg AS

VAREHUS: CF Sørlandsparken

Andreas er rå på oppfølging. Han vet hva en arbeidsgiver vil ha, han er lærenem, leverer godt arbeid, er sosial og pålitelig, og han er en ledertype. Andreas utpeker seg også ved at han ikke fikk læreplass første året, men med en stå-på-vilje ble han garantert plass året etter. Det er et sterkt bevis på et brennende ønske om å lykkes, og det viser en glødende interesse for faget.

Aust-Agder – fulgt av proffsjef Frode Overå

VINNER: Per Gunnar Cantzler Raudsandmoen, Stolt Bygg AS

VAREHUS: CF Arendal

Per Gunner utmerket seg med å få toppscore på alle vinnerkriteriene. Dessuten får han godord både fra kolleger, sjefer og opplæringskontoret.

– Jeg er nesten litt sjokka. Litt overraskende, men veldig gøy! sier Per Gunnar, som nå går rundt og grubler på hva han skal gjøre med premien. Mon tro om han har bestemt seg?

Blir du den neste Årets lærling?

Vi gratulerer alle vinnerne, og nå gleder vi oss til å sette i gang konkurransen for tredje gang til høsten. Vi minner også om at alle som har lærlinger hos seg husker å nominere dem – det fortjener de! Og hvis du selv er lærling kan du be din lærlingansvarlig om å få bli med.

Nå gleder vi oss til å sette i gang konkurransen for tredje gang

Kanskje det er nettopp du som blir vinner av Årets lærling neste gang?

Skrevet av: Sigbjørn Eliassen | Publisert: 8. jul 2016 | Kategori: Konkurranse