Konkurranse

– Et skikkelig boost!

– Å bli kåret til Årets lærling er en stor inspirasjon. Jeg går et tungt løp med fem års læretid. Prisen betyr at jeg har gjort noen riktige ting i disse årene, sier Marius Skyer (20). Før jul går han opp til svenneprøven. Marius er en av seks som fikk pris av Carlsen Fritzøe.

Årets lærling 2018 er kåret. Seks dyktige lærlinger er vinner av heder og ære og et gavekort på 10 000 kroner hver. I region Telemark gikk prisen til Skiensgutten Marius Skyer. Stor var overraskelsen da han ble lurt bort til spisebrakka til det han trodde var en prat om byggeplassen.

Men der ventet Tone Skjelbred og Pål Berger Hansen fra Carlsen Fritzøe Skien og markedssjef Marianne Bostrøm i Carlsen Fritzøe. Med seg hadde de kake og en gavesjekk på 10 000 kroner.

Nå gleder jeg meg til å dra til Carlsen Fritzøe og slå meg litt løs

Marius var skolelei og et par fettere lokket ham til tømrerfaget. Men det var slett ikke planlagt. Som lærling hos Bo-Service AS i Skien har han virkelig fått smaken på yrket.

– Det er utrolig hyggelig å bli satt pris på. Tømrerfaget er variert og utfordrende. Du lærer noe nytt hver dag.

– Hva skal du bruke 10 000 kroner til?

– Nå gleder jeg meg til å dra til Carlsen Fritzøe og slå meg litt løs. Jeg skal bruke tid til å finne riktig elektroverktøy.

Vil du melde deg på Årets lærling? Da kan du gjøre det her.

Lista ligger høyt

Telemark er en av regionene som gjennom årene har nominert flest lærlinger til konkurransen om Årets lærling. Slik også i år.

Konkurranse - Så stort er et gavekort på 10 000 kroner.

Så stort er et gavekort på 10 000 kroner.

– Det er stor oppslutning om Årets lærling, så nivået er høyt. Å vinne her betyr at du er godt over gjennomsnittlig dyktig, sier Tone.

Som ansvarlig i proffavdelingen følger hun de nominerte lærlingene tett.

– Opplæringskontoret og kundene våre er engasjert i konkurransen. Vi besøker alle nominerte, og jeg er imponert over de mange dedikerte ungdommene. De er med på å løfte frem yrket og vise at de har gjort et godt yrkesvalg.

En god representant

– Konkurransen Årets lærling er et veldig viktig tiltak for å profilere og løfte frem byggfaget. Marius er en svært god representant. Han er engasjert og interessert, og nå skal han opp til teorieksamen før svenneprøven står for tur før jul, sier Hans Inge Gudmundsen i Opplæringskontoret, før han legger til:

– Med Årets lærling er Carlsen Fritzøe med på å heve statusen til et fag som mange andre snakker ned.

Teknisk leder Vidar B. Hansen hos arbeidsgiver Bo-Service AS ble rørt da han fikk beskjed om at Marius Skyer ble Årets lærling i denne regionen.

– Jeg er stolt på vegne av bedriften. Marius fortjener prisen så inderlig. Han er en trivelig gutt med gode holdninger og opptatt av å gjøre en god jobb.

Her kan du se alle vinnerne i Årets lærling 2018.

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 5. des 2018 | Kategori: Konkurranse