Konkurranse

Disse 6 ble Årets lærling og vant 10 000 kroner!

For fjerde gang på like mange år har Carlsen Fritzøe arrangert konkurransen Årets lærling. Etter at påmeldingsfristen var gått ut ble hele 40 lærlinger valgt ut til å følges. For som vanlig når Årets lærling skal kåres, så overlates ingenting til tilfeldighetene.

Hos Carlsen Fritzøe er du i trygge hender blant ekte fagfolk, og vi arrangerer Årets lærling fordi vi ønsker å slå et slag for dyktige byggfaglærlinger. Alle faglige ledere, svenner og byggmestere innen tømrer, murer, overflateteknikk og betong kan melde på en eller flere av lærlingene sine. Kriteriene for å vinne er faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats.

Konkurranse - Frank Ivar Andersen.

Frank Ivar Andersen.

Årets lærling er et godt tiltak

Årets lærling skaper et stort engasjement i mange bedrifter, og konkurransen får stadig flere hyggelige tilbakemeldinger og økende entusiasme i lokalsamfunnet. Også lederen i Byggmesterforbundet, Frank Ivar Andersen, er full av lovord:

– Årets lærling er et godt tiltak. Vi får ikke gjort nok for å øke andelen av fagarbeidere i Norge. Særlig viktig er det at vi får tak i de yngre. Vi har ennå ikke greid å selge inn hvor verdifullt det er å ta en yrkesutdanning, og vi er i ferd med å gå inn i en periode med underskudd på fagarbeidere.

Nettopp derfor er Årets lærling viktigere enn noensinne.

Lang prosess for å kåre Årets lærling

Konkurransen startet med en nominasjonsperiode som varer fra september til januar. Så følges de nominerte fra januar og ut april, før vinnerne kåres i mai. Premien er valgfritt verktøy til en verdi av 10 000 kroner – og selvsagt heder og ære. Både lærlingene og arbeidsgiverne får dessuten positiv omtale i lokalavisene, og for titusener på Facebook.

Lærlingene følges tett av Carlsen Fritzøe i samarbeid med opplæringskontoret, og vi har hatt dialog med lærlingansvarlig i bedriftene. At det er verdige vinnere av Årets lærling er det derfor ingen tvil om.

Vinnerne av Årets lærling

Carlsen Fritzøe er stolte av å presentere fremtiden i norsk byggebransje – her representert ved seks av dem.

Buskerud – Jakob Nome, Byggmester Johnny Hoffmann AS

Konkurranse - Jakob Nome.

Jakob Nome.

Varehus: Carlsen Fritzøe Drammen

Dette ble sagt om Jakob

“Jakob er pliktoppfyllende, presis, lærevillig og kreativ. Han er selvstendig og kan settes til hva som helst av arbeider. Utviklingen til Jakob er skyhøy, ikke bare med tømrerarbeider, men også med regnskap, tilbud og generelt kontorarbeid. Innsatsen han gjør for oss er glimrende. Rett og slett en meget god lærling.”

Her kan du lese om Jakob i Byavisa Drammen.

Vestfold – Carl Sivertsen, Brix Bygg AS

Konkurranse - Carl Sivertsen.

Carl Sivertsen.

Varehus: Carlsen Fritzøe Sandefjord

Dette ble sagt om Carl

“Den faglige interessen og egenutviklingen økte da Carl begynte som lærling for oss i Brix Bygg. Vi ser på ham som en veldig viktig ressurs for vårt firma. Carl har foreløpig ikke hatt noen sykedager, møter hver dag med et smil og sier ikke nei til å ta i et tak om han blir spurt om å jobbe ekstra.”

Her kan du lese om Carl i Sandefjords Blad.

Vil du vite mer om hvordan det gikk med Carl etter seieren?

 

Konkurranse - Henrik Høyåsen.

Henrik Høyåsen.

Vest-Agder – Henrik Høyåsen, Sørheim Bygg AS

Varehus: Carlsen Fritzøe Sørlandsparken

“Henrik har stor interesse for hvordan vi kan gjøre en jobb best mulig. Han har fra dag én i bedriften mast og gravd om hvordan ting skal gjøres, og hvordan det skal gjøres ordentlig.»

«Henrik er dyktig på alt fra reisverk til listverk og er konstant i godt humør. Han står på og monterer gjerne takrenner i sludd – det sier noe om arbeidsmoralen hans.”

 

Vestfold – Sardar Alali, Realbygg Larvik AS

Konkurranse - Sardar Alali.

Sardar Alali.

Varehus: Carlsen Fritzøe Larvik

Dette ble sagt om Sardar

 

“Sardar viser faglig nysgjerrighet, god egenutvikling og kreativitet. Han har god arbeidsinnsats og arbeidsmoral, og han møter alltid til tiden.”

– Jeg trives godt i Realbygg. De som jobber i firmaet og alle andre har vært villige og flinke til å dele informasjon og kunnskap under læretiden, sier Sardar selv.

Her kan du lese om Sardar i Østlands-Posten.

Hvilke planer har Sardar for fremtiden? Det får du vite her.

Telemark – Marius Skyer, BBL Boservice AS

Konkurranse - Marius Skyer.

Marius Skyer.

Varehus: Carlsen Fritzøe Skien

Dette ble sagt om Marius

“Marius viser stor faglig interesse og forståelse for faget, og han er svært kreativ og løsningsorientert. Han viser en nærmest uvanlig god utvikling og innsats, og leverer allerede nå håndverk på høyt nivå.”

– Det er utrolig hyggelig å bli satt pris på. Tømrerfaget er variert og utfordrende. Du lærer noe nytt hver dag, sier Marius

Her kan du lese om Marius i Telemark Arbeiderblad.

Vil du vite hva Marius synes om å vinne? Det får du vite her.

Aust-Agder – Vegard Skaarstad, Bøylestad & Moen AS

Konkurranse - Vegard Skaarstad.

Vegard Skaarstad.

Varehus: Carlsen Fritzøe Arendal

Dette ble sagt om Vegard

“Vegard er en solid og hyggelig gutt fra de indre bygder med positivt og stort engasjement for faget.»

«Han kan mye om restaurering av gamle bygg og innredning.”

Her kan du lese om Vegard i Agderposten.

Årets lærling er et viktig bidrag mot svart arbeid

Frank Ivar Andresen i Byggmesterforbundet trekker også frem at Årets lærling bidrar til å rekruttere flinke folk til de seriøse aktørene i byggebransjen.

– På generell basis må byggevarehandelen også være med på å bekjempe svart arbeid og useriøs virksomhet. De må være med å ta ansvar og ikke bare overlate dette til det organiserte arbeidslivet og bransjeorganisasjonene.

Det er kun de som blir påmeldt til Årets lærling som vinner

– Når det gjelder rekruttering er det prisverdig av Carlsen Fritzøe å ha et så bevisst forhold til utfordringene at de arrangerer Årets lærling. Å sette pris på lærlingene er det samme som å jobbe for å øke seriøsiteten i hele håndverksbransjen.

Vi kunne ikke sagt det bedre selv! Carlsen Fritzøe gratulerer vinnerne, og vi gleder oss allerede til Årets lærling 2019. Og til deg som er lærlingansvarlig: Husk at det er kun de som blir påmeldt til Årets lærling som vinner…

Trenger du hjelp til byggeprosjektet ditt?

Klikk her og registrer prosjektet ditt hos Carlsen Fritzøe, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Publisert: 5. des 2018 | Kategori: Konkurranse