Konkurranse

– Dette kommer til å ta vekk mye fra skuldrene våre

Alle som skal pusse opp vet at det tar tid – og som regel mer enn man trodde på forhånd. Man tenker gjerne ikke på hvor store prosjektene er før man setter i gang. Det blir fort mye ekstrajobbing på kveldene, og snart forsvinner helgene også. Og hva gjør du når du etter hvert finner ut at du rett og slett ikke har den ekstra tiden som må til?

Lars Elsness er lykkelig gift med Siri Cathrine. Sammen har de barna Mie Luna på fire år, Linus på ti og Adrian på tolv. Familien er i en litt spesiell situasjon: Et av barna har Tourettes, ADHD og adferdsvansker, og Siri Cathrine har en muskelsykdom. Dette gjør hverdagen utfordrende og fører til at mye av arbeidet hjemme, og dermed oppussing, faller på Lars.

– Det går nesten i ett fra fem om morgenen til elleve om kvelden med jobb og barn. Vi har hatt noen tøffe tak, men samtidig er jeg så heldig å ha en snill og omtenksom sjef som forstår situasjonen vi er i.

Vi har hatt noen tøffe tak

Siri Cathrine var ikke i tvil da hun leste om konkurransen på Carlsen Fritzøes Facebook-side der fire vinnere, så hun sendte inn påmeldingsskjemaet. Sønnene trengte nye soverom, og datteren får da guttenes nåværende, felles rom.

– Det var familiesituasjonen som gjorde at hun meldte oss på. Jeg får gjort litt nå og da, men ting tar tid. Og så er det jo bare 24 timer i døgnet.

Har pusset opp siden de flyttet inn

Konkurranse - Fant fuktskader i både vegger og gulv.

Fant fuktskader i både vegger og gulv.

Huset de bor i har nemlig bydd på en rekke utfordringer. Som Lars sier er det to ting som kan stoppe et prosjekt, og det er tid og penger.

– Det er fra 1952 og vi har pusset opp siden vi kjøpte det for tolv år siden. For fem år siden begynte vi på prosjekt gutterom i kjelleren. Men vi fant fuktskader i både vegger og gulv.

Det viste seg også at det var brukt trefiberplater som isolasjon i grunnmuren. De hadde trukket til seg vann og måtte fjernes.

– Vi pigget gulvet og dro ut over 20 kubikk kulestein og sandmasse for hånd. Etter det gravde vi utvendig for å få luftet grunnmuren, og slik ble det stående i over to år. Samtidig har vi holdt på med andre husprosjekter.

Det er et par timer der jeg ikke husker noe fra

Arbeidet på gutterommet kom i gang igjen. De hadde lagt varmekabler, støpt gulv og satt opp det meste av reisverket da det en dag ringte på døren midt i middagen.

– Jeg kjente igjen Morten Hammer fra Carlsen Fritzøe på Kongsberg, men skjønte ikke hva han gjorde hjemme hos oss.

Lars forteller at det ble både jubel, latter og tårer da de skjønte det.

– Da han fortalte at vi hadde vunnet var det mange tanker som gikk gjennom hodet. Det er et par timer der jeg ikke husker noe fra.

Godt samarbeid med håndverkerne

Med en gang premiesjekken var overlevert familien begynte ting å skje fort.

– Her må Morten få skryt, for maken til service har jeg ikke vært borti. Det tok bare et par dager, så var snekkerne fra Alt i bygg med sjefen Mattis hos oss. De er helt fenomenale, og vi samarbeider godt – de får gjort mye, og vi får gjort litt. Adrian og Linus er supre håndlangere. De gleder seg og er veldig gira.

Elektrikerne fra Alt i el kom også fort i gang. Allerede dagen etter det var klart for dem, var de der.

Maken til service har jeg ikke vært borti

– Vi er veldig fornøyd med begge firmaene, og til tross for at navnene ligner er det to forskjellige firmaer, smiler Lars.

Han er storfornøyd med at han som vanligvis må være flere steder på en gang, endelig har startet på slutten av oppussingen.

– Jeg har fått et lite spark bak nå, ler han.

– Nå som snekkerne er her og står skikkelig på er jeg mer hjemme og jobber på kveldene, og i tillegg tar vi helgene til hjelp. Vi har satt opp stendere, isolert og gipset. Så skal vi legge MDF-plater, takpanel og laminat fra Alloc som tåler juling – det er tross alt gutterom vi snakker om her!

Lars og Siri Cathrine valgte MDF – hos Carlsen Fritzøe får du også Huntonit-plater, som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Foretrekker du litt mer struktur på veggene dine? I så fall bør du ta en ekstra kikk på de lekre trepanelene fra Bergene Holm.

Snart ferdig med oppussingen

Målet er å bli ferdig med de to rommene før jul. Det blir i så fall en fin presang. Men det er en til som snart kan glede seg til nytt soverom.

Nå er det moro å holde på

– Datteren vår sover inne hos oss og overtar guttenes gamle rom, så da ordner det seg jo på alle måter. Det eneste vi må gjøre hos henne er å få på litt ny maling fra Jotun, så det blir nok fra blått til prinsesserosa. Jeg håper barna blir fornøyde, for når de er fornøyde er mamma og pappa det også. Det kommer til å ta vekk mye fra skuldrene våre at alle tre nå får egne rom.

– Hva har de 50 000 å si for deg og familien?

– Premien har vært en fin start på å komme i gang igjen. Vi fikk tilbake gløden, og nå er det moro å holde på – vi begynner å se enden på dette. Og når enden er god er allting godt, avslutter en svært glad vinner.

Konkurranse -

Skrevet av: Sigbjørn Eliassen | Publisert: 4. jan 2016 | Kategori: Konkurranse