Konkurranse

– Det kommer til å bli finere i kjelleren enn i etasjene over

Et av vinnerparene i Carlsen Fritzøes store konkurranse i fjor var Wenche og Terje Aaseby fra Heistad. De to, og barna som nå er fire og seks år, var en av tre som vant byggevarer og byggehjelp for 50 000 kroner. Skåret i gleden var at Wenche hadde blitt rammet av kreft, og alt av oppussing måtte utsettes på ubestemt tid. Har de fått gjort noe i huset i løpet av det siste året?

Terje befinner seg i kjelleren i huset mens han blir intervjuet, der han også kan nyte fruktene av arbeidet han har gjort.

Konkurranse - Slik så kjelleren ut.

Slik så kjelleren ut.

– Hvordan har det gått med oppussingen?

– Det har vært en suksess, men alt tar jo mye lenger tid på grunn av situasjonen med kona. Og med barna i tillegg blir det litt liten tid til å pusse opp.

De som leste den forrige artikkelen husker sikkert historien om familien. Terje kan gledelig fortelle at Wenche har vært kreftfri i halvannet år, og at de to og barna nå kan se fremover.

Brukte 50 000 på materialer

Premien i konkurransen var (som den er i år) opptil 50 000 kroner i byggehjelp og byggevarer. Terje avslørte forrige gang at han er en selverklært handyman, så han gikk derfor “all in” på byggevarene.

Det har blitt mye materialer, ja!

– Jeg vurderte byggehjelp i begynnelsen, men jeg har brukt alt på å kjøpe laminat, isolasjon, trevirke, MDF-plater og mere til. Så det har blitt mye materialer, ja!

Konkurranse -

Likevel er det ett område som bokstavelig talt kan gi for mye spenning – selv for Terje:

– Det var noen utfordringer med strømmen, så jeg har fått litt hjelp fra en elektriker til blant annet å sette inn et nytt sikringsskap. Det var brannfarlig her og det viktigste for oss er sikkerhet og trygghet, så dette ville vi ta først. Stort sett all strøm til kjelleren er nå på nytt anlegg.

Det elektriske er på plass i sokkeletasjen, og første og andre etasje skal tas etter hvert. Blant tingene som er gjort er downlights med dimming i gangen, og legge strøm klart til en fremtidig gjesteparkering og dobbelgarasje.

Konkurranse -

Vil du også vinne 50 000? Les mer om konkurransen, eller meld deg på med en gang!

Snart ferdig med kjelleren

Og det er faktisk det eneste Terje har fått hjelp til, og det var ikke småtterier han skulle gyve løs på – stort sett hele kjelleren måtte totalrenoveres. Har den blitt ferdig, eller er den fremdeles en hodepine?

Kjelleren er friskmeldt!

– Kjelleren er friskmeldt! Jeg er ferdig med et klesrom med garderobe fra Langlo og fire seksjoner – én til hver av oss – et gjesterom og vaskerommet, og jeg har laget et nytt gangparti der jeg har satt opp nye skillevegger med ferdig malte MDF-plater. Kjelleren er ikke helt ferdig, så fremdeles gjenstår det tre rom der. Et av dem er en matbod der vi skal ta ned takpanel og gammel isolasjon.

Med alt Terje har å henge fingrene i er det et under at han i det hele tatt har fått gjort noe som helst. Men det han har fått til er mildt sagt imponerende, for rommene i kjelleren trengte atskillig mer oppmerksomhet enn et strøk maling:

– Jeg har isolert i taket i gangpartiet opp mot første etasje og lagt nytt takpanel. Så er jeg snart ferdig med å legge gulv i kjelleren. Dette er aluminiumslaminat fra Alloc med varmefolie som gjør at det ikke bygger så høyt opp, og da slapp jeg å pigge.

Gjesterommet og klesrommet var også rammet av en gammel fuktskade.

Jeg må ta en ting av gangen

– Her måtte jeg ta alt. Da vi kjøpte huset var det allerede drenert og det var ikke mer fukt. Men skaden var fremdeles synlig og måtte gjøres noe med, så dette var det deilig å få unna.

Som om ikke det var nok har de fått en flott hvit inngangsdør hjemme også. Det Terje ikke har fått gjort noe med er badet nede. Han har pigget opp, og som han selv sier er det nå bare et grottehull med rør der som venter på han og rørleggeren.

Konkurranse - Det nye vaskerommet.

Det nye vaskerommet.

– Jeg må ta en ting av gangen, så dette ligger litt frem i tid. Men jeg har allerede vært i kontakt med Carlsen Fritzøe angående Fibo Trespo.

– Hvordan har samarbeidet mellom dere gått?

– Det har gått utrolig bra. Jeg har hentet mesteparten av materialene på Carlsen Fritzøe Havna i Bamble. Der har jeg hatt Jan Vieras som kontaktperson og han har hjulpet, rådgitt og veiledet meg. De som jobber der har gitt meg fantastisk service, og de er utrolig kompetente og flinke. Alle holder en høy standard!

Selvgjort er velgjort

Den godeste Terje har altså gjort alt selv og brukte hele premien på byggevarer, så da er det jo også å håpe at han er fornøyd med resultatet?

Jeg er absolutt veldig fornøyd

– Ja, jeg er absolutt veldig fornøyd, smiler en glad huseier.

– Vet du, jeg tror det kommer til å bli finere her i kjelleren enn i etasjene over.

Har du et prosjekt du aldri får startet på eller som aldri blir ferdig? Nå kan også du vinne 50 000! Du kan lese mer om Carlsen Fritzøes store konkurranse, eller melde deg på med en gang her.

Publisert: 9. okt 2015 | Kategori: Konkurranse