Konkurranse

– Det er helt utrolig at vi ble en av de fire utvalgte!

Det er hyggelig å gi, og noen ganger er det ekstra hyggelig. Dette er et sånt tilfelle: I 2013 tok Bjarne Oskasins liv en dramatisk vending. Han ble rammet av et hjerneinfarkt som var så kraftig at legene på Rikshospitalet mente han hadde norgesrekord i trykk i hodet. Mot alle odds er Bjarne tilbake på jobb, og nå ønsker han seg en spesiell ting hjemme…

For selv om mannen fra Notodden i dag er avhengig av rullestolen er han ikke av den typen som liker å sitte stille. God hjelp og støtte fra kona Marianne og målbevisst trening har gjort at han i korte perioder nå kan gå med én krykke.

– Det blir mye bevegelsestrening for å bygge opp muskulaturen i armer og bein. Jeg trener også med strøm to timer hver dag for å stimulere nervebanene, slik at hodet klarer å koble seg på igjen. I tillegg er jeg fortsatt lam i venstre arm. Nervebanene er intakte, de må bare vekkes til live, forteller firebarnsfaren.

Jobber, trener og jakter

“Mye trening” er en underdrivelse: Faktisk er Bjarne så ivrig at fysioterapeuten hans har bedt ham om å roe seg ned – på et rehabiliteringsopphold ble han til og med jaget ut fra treningsrommet. Det er kanskje ikke så rart når han har trent opptil 35 timer i uken?

Det er fremdeles et stykke igjen, men det går heldigvis fremover

– Det ble visst litt mye, jeg skal jo hvile også. Men jeg ble gira, for jeg vil prøve å komme fortere tilbake. Det er fremdeles et stykke igjen, men det går heldigvis fremover.

Som om ikke trening var nok har Bjarne i tillegg vært på elgjakt. Men hvordan får han til det?

– Jeg har en skytestokk som jeg hiver børsa oppå. Jeg skjøt ingen elg selv, men hele laget fikk åtte stykker. Så vi har bra med kjøtt i fryseren, smiler han.

Rullestol, jakt og lange treningsøkter hindrer ham heller ikke fra å jobbe som daglig leder i installasjonsfirmaet ServicePartner Notodden, som han også eier.

– Jeg har dyktige medarbeidere, og da går det jo. Jeg prøver å være der et par dager i uken selv, men jeg blir fort sliten så det begrenser seg litt.

Ønsker seg tak over rullestolrampa

Konkurranse - Med 50 000 kr kan Bjarne bygge tak over rullestolrampa.

Med 50 000 kr kan Bjarne bygge tak over rullestolrampa.

Bjarne har noen prosjekter i huset som burde vært gjort. Men på grunn av hjerneinfarktet er det begrenset hvilke ting han kan gjøre selv.

– Jeg har lenge har ønsket meg et tak over rampa som beskytter mot snø og is. Når det blir vått blir det glatt, så når jeg da kommer på én krykke kan det fort bli problemer.

I håp om å få bygget taket meldte Bjarne seg på Carlsen Fritzøes store konkurranse der fire heldige kunne vinne 50 000 kroner hver i byggevarer og byggehjelp. Det gikk hele veien, og under påskudd om kontraktsforhandlinger med firmaet sitt ble Bjarne lurt av broren Torgeir da Carlsen Fritzøe banket på døren og overrasket han og Marianne med en diger sjekk.

Jeg ble veldig glad, det var jo så mange søkere!

– Jeg ble veldig glad, det var jo så mange søkere! Det er helt utrolig at vi ble en av de fire utvalgte.

Har bygget hus selv

Carlsen Fritzøe synes ikke det er like utrolig, for Bjarne er en svært verdig vinner – alle i juryen ble rørt av historien hans. Pengene han vant kan brukes på både byggevarer og byggehjelp. Bjarne vil benytte seg av begge deler.

Premien betyr en tryggere vinter

– Jeg satser mest på byggevarene, men jeg kommer nok til å bruke byggehjelp også. Jeg skulle gjerne ha gjort alt selv, for før jeg ble syk bygget jeg til og med huset vi bodde i tidligere – uten å ha byggmesterkompetanse. Men jeg klarer det ikke i den situasjonen jeg er i nå.

Hvis det blir penger til overs, har Bjarne lyst til å gjennomføre flere prosjekter.

– Jeg kunne tenke meg å bytte gulvet på verandaen, det er så dårlig nå at krykken kan gå gjennom. Kona ønsker også et tak vi kan sitte under om sommeren. I tillegg har jeg et rom over garasjen som jeg vil få ferdig, som trenger nytt gulv, tak og isolasjon.

Det er for øvrig Bergene Holm som leverer både takkonstruksjon og verandagulv til Bjarnes vinnerprosjekter. Kanskje du også vurderer å bygge ny veranda eller terrasse – eller vil legge nytt gulv? Da kan du lese mer om hvordan du får gjort terrassedrømmen din til virkelighet.

Som sagt i begynnelsen: Noen ganger er det ekstra hyggelig å gi. Det er derfor vanskelig å tenke seg noen det er finere å gi premien til enn Bjarne og kona.

– Premien betyr en tryggere vinter, og kanskje at kona og jeg kan nyte solen på ny veranda til sommeren, avslutter en glad og fortjent vinner av 50 000 kroner.

Konkurranse -

Skrevet av: Sigbjørn Eliassen | Publisert: 4. jan 2016 | Kategori: Konkurranse