Konkurranse

– Det er en stor ære å bli Årets lærling

I 2014 arrangerte Carlsen Fritzøe Årets lærling for første gang. Mange deltakere og positive tilbakemeldinger fra bransjen gjorde at det ble en vellykket konkurranse. Nå er det bestemt at den skal bli et årlig event. Er du faglig leder, svenn eller byggmester, og har en eller flere flinke lærlinger hos deg? Melder du dem på Årets lærling innen 1. januar 2016 kan de vinne valgfritt verktøy for 10 000 kroner!

Carlsen Fritzøe ønsker å være byggevarespesialisten som hjelper lokalsamfunnet med å sette fokus på å rekruttere til byggebransjen. I Årets lærling skal det derfor kåres fem vinnere.

– Vi vil at flere skal utdanne seg innen byggfaget, rett og slett fordi vi trenger flere yngre og dyktige håndverkere, forteller markedssjef Marianne Bostrøm.

Vi trenger flere yngre og dyktige håndverkere

– I Carlsen Fritzøe er vi lidenskapelig opptatt av bygging, snekring og materialer av høy kvalitet. Vi har spesialister med faglig kompetanse, bredt sortiment og vi formidler de beste håndverkerne til kundene våre. Nå ønsker vi å vite hvem som er morgendagens håndverksambassadører.

Hvordan kan jeg melde på lærlingen min?

Konkurransen er åpen for alle tømrer-, murer- overflateteknikk- og betonglærlinger på byggfag. Hvis du allerede har en eller flere lærlinger i tankene oppfordrer Marianne deg til følgende:

– Det du som lærlingsansvarlig må gjøre er å gå inn på konkurransesiden og melde på lærlingene dine, laste opp et bilde og fortelle hvorfor han, hun eller de bør vinne. Kriteriene er faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats. Påmeldingsfristen er 1. januar, og de fem vinnerne får 10 000 kroner hver i valgfritt verktøy.

Vinnerne blir annonsert på Facebook. De får også et bilde av seg på plakater som henges opp i varehusene, og de blir profilert i Proffen-magasinet og i en epost til Carlsen Fritzøes kunder.

Kriteriene er faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats

– I tillegg får de sin egen artikkel i Carlsen Fritzøes emagasin. Det er heller ikke umulig at vinnerne og den faglige lederen, svennen eller byggmesteren som meldte dem på får en egen reportasje i lokalavisen sin, legger Marianne til.

Samtlige av fjorårets vinnere havnet nemlig i sine lokalaviser, og her kan du lese en samleartikkel med sitater og jurybegrunnelsene.

– I en konkurranse som denne synes vi at alle bør være vinnere. Mens konkurransen pågår gir vi derfor supertilbud på verktøy til alle elever som går på byggfaglinje på videregående skole. Vi jobber også for å etterhvert kunne dele ut stipender.

Vinnerne er de beste av de beste

Etter 1. januar starter utvelgelsen av Årets lærling, og fra januar til mars 2016 vil Carlsen Fritzøe sammen med sine lokale proffsjefer følge de nominerte. En så lang periode sikrer at Årets lærling får fem verdige vinnere, og for å kvalitetssikre ytterligere blir også Opplæringskontoret invitert med i prosessen.

Den høytidelige kåringen av Årets lærling skjer i april 2016

– Den høytidelige kåringen av Årets lærling skjer i april 2016, sier Marianne.

– Det er en stor ære å bli Årets lærling, og vi er glade for at vi nå kan gjøre denne viktige konkurransen til en årlig hendelse. Vi gleder oss stort til å følge neste generasjon håndverkere på nært hold, og vite at de fem vinnerne av Årets lærling virkelig er de beste av de beste.

Publisert: 9. Oct 2015 | Kategori: Konkurranse